ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις αρχές του ’20 οι οριστικές μελέτες για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Λίγους μήνες μακριά από την παράδοση των οριστικών μελετών και λίγα χρόνια μακριά από την παράδοση του έργου, βρισκόμαστε για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, το οποίο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, η Πρωτοβουλία για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, με σκοπό την ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας στην Ελλάδα και τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους πολίτες. Εξ αυτών των χρημάτων σχεδόν το 1/3 διοχετεύεται για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του πιο σύγχρονου νοσοκομείου της χώρας, στην Κομοτηνή.

Συνοπτικά, η Πρωτοβουλία για την Υγεία περιλαμβάνει σειρά έργων νοσοκομειακών υποδομών, προμήθειας εξοπλισμού και προγραμμάτων εκπαίδευσης. Το ΙΣΝ έδωσε στην δημοσιότητα την έκτη κατά σειρά τακτική ενημέρωση, δημοσιεύοντας όλες τις εξελίξεις, στο πλαίσιο της διασφάλισης της διαφάνειας και της αναλυτικής πληροφόρησης των πολιτών.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές εβδομάδες το ΙΣΝ έδωσε επίσημα τις πρώτες εικόνες από το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής, που είχε αποκαλύψει ο «Χ» νωρίτερα στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΙΣΝ στην Κομοτηνή.

Η τελευταία ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής έχει ως εξής: «Σε συνέχεια έγκρισης της προμελέτης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ από το υπουργείο Υγείας, το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW) εκπονεί επί του παρόντος την οριστική μελέτη του έργου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2020. Οι μελέτες των απαιτούμενων συμπληρωματικών έργων υποδομών έχουν ολοκληρωθεί και εκκρεμεί η έγκρισή τους από το υπουργείο Υποδομών. 

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, και εφόσον δεν υπάρχουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων υποδομών, το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην Ελληνική Πολιτεία και κατ’ επέκταση στους Έλληνες πολίτες τον Ιούνιο του 2024».

xronos

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version