Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στήνεται η «εισπρακτική εταιρεία» της ΑΑΔΕ

Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών της Αττικής (ΚΕΟΦ) άρχισε να στήνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ήδη, αναζητά τους 120 εφοριακούς – ράμπο οι οποίοι θα αναλάβουν να κυνηγήσουν τους οφειλέτες της Εφορίας θα γυρίσουν την πλάτη στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Η νέα υπηρεσία θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου και ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, με απόφασή του καλεί τους εφοριακούς που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία να υποβάλουν αίτηση μαζί με το βιογραφικό τους μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019. Οι υπάλληλοι θα πρέπει να διαθέτουν εργασιακή εμπειρία στο δικαστικό τμήμα τρία χρόνια και συνολική εμπειρία στην Υπηρεσία τουλάχιστον πέντε  χρόνια.

Με το ΚΕΟΦ, στόχος της ΑΑΔΕ είναι η πιο οργανωμένη και αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο. Δηλαδή θα λειτουργεί όπως σήμερα τα «Δικαστικά Τμήματα» των ΔΟΥ, αλλά θα χρησιμοποιούν πρακτικές αντίστοιχες με εκείνες των εισπρακτικών εταιρειών των τραπεζών.

Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής θα είναι αρμόδιο για την επιδίωξη της είσπραξης των οφειλών, με τη λήψη στοχευμένων μέτρων για οφειλές που καθορίζονται, αρμοδίως, με συγκεκριμένα κριτήρια, οπουδήποτε στην επικράτεια, οφειλετών που υπάγονται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της Περιφέρειας Αττικής, παράλληλα με τις κατά τόπον αρμόδιες ΔΟΥ, οι οποίες εξακολουθούν να έχουν αρμοδιότητα για την επιδίωξη είσπραξης των οφειλών αρμοδιότητάς τους, καθώς και για τη διαχείριση χαρτοφυλακίου οφειλών ανεπίδεκτων είσπραξης.

Οι υπάλληλοι θα επιλέγουν από τη λίστα των οφειλετών, φυσικών και νομικών προσώπων, αυτούς με τα μεγαλύτερα χρέη και κατόπιν θα προχωρούν στους μικρότερους οφειλέτες.

Το πρώτο βήμα θα είναι η ενημέρωση του οφειλέτη με e-mail για το ύψος της οφειλής και την προθεσμία τακτοποίησής της, είτε με την καταβολή του ποσού είτε με τη ρύθμισή του, ενώ αν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη θα ειδοποιείται αυτόματα μέσω του auto reminder system και θα λαμβάνει e-mail.

Στη συνέχεια και εφόσον ο υπόχρεος δεν ανταποκριθεί στα e-mail και στις προθεσμίες τακτοποίησης της οφειλής, θα δέχεται τηλεφώνημα από υπάλληλο της υπηρεσίας, με το οποίο θα ενημερώνεται για το ληξιπρόθεσμο της οφειλής και για τους κινδύνους που υπάρχουν σχετικά με τη λήψη μέτρων.

Ταυτόχρονα, θα αποστέλλεται και e-mail με το οποίο θα προειδοποιείται ότι αν δεν τακτοποιήσει την οφειλή του θα ληφθούν σε βάρος του όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, κινητών ή και ακινήτων, αν η οφειλή είναι μεγάλη.

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Απριλίου | Στο ταμείο νωρίτερα οι συνταξιούχοι | Σε δύο δόσεις η πληρωμή

Τα χρήματα των συντάξεων Απριλίου θα δουν οι δικαιούχοι να πιστώνονται νωρίτερα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς,  λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου που θα οδηγήσει σε κλείσιμο των τραπεζών από τις 25 Μαρτίου. Οι αποφάσεις του e-ΕΦΚΑ αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα με τη διάταξη του νόμου 4611/2019 (ΦΕΚ Τεύχος A 73/17.05.2019) με τίτλο –Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις– καθορίζονται νέες ημερομηνίες πληρωμής των κύριων συντάξεων.

Με βάση το πλαίσιο καταβολής των συντάξεων σε δύο δόσεις:

  • Την ρέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα θα καταβάλλονται οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ], οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών και οι επικουρικές- ΜΟΝΟ-συντάξεις των μισθωτών και του Δημοσίου ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).
  • Κάθε προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα θα καταβάλλονται οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι κύριες συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).

Έτσι το επικρατέστερο σενάριο για την καταβολή των συντάξεων Απριλίου αναμένεται να είναι:

  • Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).
  • Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου. Ωστόσο, επειδή η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου για τους μη μισθωτούς θα γίνει νωρίτερα δεν αποκλείεται να γίνει και για τους μισθωτούς, μία μέρα νωρίτερα.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Πτωτικά κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.413,42 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,61%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,55 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,70%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,36%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (+0,73%), της Ελλάκτωρ (+0,61%) και της Viohalco (+0,54%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-5,00%), της Jumbo (-2,55%), της Πειραιώς (-1,58%) και της Μυτιληναίος (-1,26%).

Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 49 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λεβεντέρης(κ) +6,33% και Τεχνική Ολυμπιακή +2,11%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας -7,07%.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτοιμο το νέο app της εφορίας για όλες τις συναλλαγές

Μια ακόμα εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα, η οποία έρχεται να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των φορολογουμένων με την εφορία αναμένεται να παρουσιάσει εντός της εβδομάδας η ΑΑΔΕ. Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους σε μία μόνο εφαρμογή όλες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για προθεσμίες που τους αφορούν, να εκδίδουν τιμολόγια και δελτία αποστολής, να πληρώνουν γρήγορα και εύκολα τους φόρους τους.

Στα σχέδια της ΑΑΔΕ είναι το καινούργιο application στην πλήρη εφαρμογή του να ενσωματώνει και έναν ψηφιακό βοηθό κατά τα πρότυπα του mAIgov της ψηφιακής πύλης του δημοσίου, gov.gr. Ο ψηφιακός βοηθός της ΑΑΔΕ θα μπορεί αρχικά να δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις φορολογικού ενδιαφέροντος και στη συνέχεια να εκδίδει και δικαιολογητικά ή πιστοποιητικά.

Το νέο app της ΑΑΔΕ άλλωστε θα υποστηρίζει μια σειρά από υπηρεσίες μεταξύ των οποίων:

  1. Πληρωμή φόρων. Με τη χρήση του συστήματος IRIS, οι πληρωμές σε λίγα δευτερόλεπτα θα περνούν στην καρτέλα του φορολογούμενου ενώ ένα σύστημα ειδοποιήσεων θα διασφαλίζει ότι ο φορολογούμενος δεν άφησε απλήρωτους τους φόρους, επειδή ξέχασε την προθεσμία.
  2. Επιστροφές φόρων και κέρδη. Εκτός από τις υποχρεώσεις πληρωμών (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ρυθμίσεις δόσεων) η εφαρμογή θα ενημερώνει και για τυχόν επιστροφές φόρου ή κέρδη από φορολοταρία.
  3. Έγγραφα και πιστοποιητικά. Δεν θα χρειάζεται να εκδίδονται κάθε φορά που τα χρειάζεται ο φορολογούμενος αλλά θα αποθηκεύονται στην εφαρμογή.
  4. Τιμολόγια. Επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα μπορούν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου να εκδίδουν τιμολόγια δωρεάν για όσους εγγραφούν στην εφαρμογή. Τα τιμολόγια αποθηκεύονται αυτόματα και διαβιβάζονται στα ηλεκτρονικά βιβλία.
  5. Ψηφιακά δελτία αποστολής. Σταδιακά θα γίνουν υποχρεωτικά σε όλη την αγορά ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος , καθώς τα χάρτινα δελτία αποστολής συνεχίζουν να αφήνουν ανοιχτές τρύπες φοροδιαφυγής. Θα εκδίδονται και θα αποστέλλονται επίσης μέσω της εφαρμογής.

Η ΑΑΔΕ έχει δρομολογήσει τη λειτουργία ενός νέου αυτοματοποιημένου συστήματος μέσω του οποίου θα ελέγχονται κεντρικά οι προϋποθέσεις τήρησης των ρυθμίσεων και απώλειας των ρυθμίσεων που δεν τηρούνται. Με την νέα εφαρμογή στα κινητά, οι οφειλέτες θα ειδοποιούνται έγκαιρα για το υπόλοιπο των δόσεων της ρύθμισης και για περιπτώσεις απώλειας κάποιας από τις τρέχουσες ρυθμίσεις. Όταν ο οφειλέτης δεν πληρώσει μία δόση το σύστημα θα ενημερώνεται αυτόματα και στη συνέχεια θα στέλνει μήνυμα στον υπόχρεο για τη δόση που δεν κατέβαλε αλλά και για τις κυρώσεις που θα υποστεί εφόσον χάσει τη ρύθμιση.

Συγκεκριμένα ο συναγερμός της εφορίας θα ενεργοποιείται:

  • Όταν ο οφειλέτης δεν έχει πληρώσει εμπρόθεσμα μία μηνιαία δόση της ρύθμισής του και βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας και της επόμενης δόσης. Στην περίπτωση αυτή, το σύστημα θα τον ειδοποιεί ότι εάν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα και δεύτερη συνεχόμενη δόση, θα τεθεί εκτός ρύθμισης.
  • Όταν βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας υποβολής μιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή μιας δήλωσης ΦΠΑ και δεν την έχει ακόμη υποβάλει, δεδομένου ότι και σε περίπτωση μη υποβολής δηλώσεων, μια ρύθμιση μπορεί να χαθεί.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en