ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στην Αθήνα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τον Δεκέμβριο – “Βολές” Sabah κατά Δένδια για τα 12 ν.μ

Στην «γραμμή» διαφύλαξης του κλίματος και αποφυγής των δύσκολων θεμάτων ώστε να βαδίσουμε ομαλά στην συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου που θα διεξαχθεί στην Αθήνα παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιήθηκε χθές στην Άγκυρα η συνάντηση για την συζήτηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης καθώς αποφασίστηκε απλώς η επανεξέταση και ενεργοποίηση μέτρων που έχουν ήδη αποφασισθεί και βρίσκονται στον κατάλογο του 2011. Μεταξύ αυτών και η ενεργοποίηση της τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ των ΕΚΑΕ Λάρισας-Εσκί Σεχίρ, όπως και η ανταλλαγή επισκέψεων αξιωματικών, η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων κ.α.

H επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δενδιας δηλωσε ότι οι δυο αντιπροσωπείες θα παρουσιάσουν στους υπουργούς Άμυνας την προτεραιοποίηση των μέτρων από την υπάρχουσα λίστα του 2011 και αυτοί θα αποφασίζουν την ενεργοποίηση τους.

Το θετικό είναι ότι αποκαθίσταται ένας απευθείας δίαυλος επικοινωνίας σε στρατιωτικό επίπεδο που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμος για την αποφυγή εντάσεων που θα μπορούσαν να προκληθούν από ένα τυχαίο και μικρής κλίμακας περιστατικό και συγχρόνως συντηρείται το καλό κλίμα που διευκολύνει την πορεία προς το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας τον Δεκέμβριο. Και ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι δίνεται ένα θετικό μήνυμα για συνέχιση του κλίματος της μη έντασης στο Αιγαίο.

Βολές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, από την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, εξαιτίας των όσων δήλωσε το περασμένο Σάββατο από τη Χίο, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 111η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού από τους Οθωμανούς.

«Έγινε μια δήλωση που θα ρίξει σκιά στη συνεχιζόμενη θετική ατμόσφαιρα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας προχώρησε σε μια δήλωση που θα αυξήσει τις εντάσεις σχετικά με το θέμα των 12 μιλίων, το οποίο η Τουρκία δήλωσε ξεκάθαρα πως θεωρεί “αιτία πολέμου”. Ο Δένδιας υποστήριξε ότι η υφαλοκρηπίδα της Χίου και όλων των νησιών του Αιγαίου είναι στα 12 μίλια» γράφει η Sabah, επαναλαμβάνοντας στη συνέχεια το τουρκικό αφήγημα για το θέμα, παραβλέποντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version