Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Σταύρος Κελέτσης | Ενίσχυση της Αρμοδιότητας του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας μέσα από το νέο δικαστικό χάρτη

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα (8/1/2023) με Πρωτοβουλία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιάννη Μπούγα σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, οι βουλευτές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Περιφερειάρχης, οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων των Πρωτοδικείων της Περιφέρειας και Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αντικείμενο της σύσκεψης – αντίστοιχες γίνονται για όλες τις Περιφέρειες της χώρας- ήταν η ενημέρωση σχετικά με το νέο Δικαστικό Χάρτη που επεξεργάζεται το αρμόδιο Υπουργείο.

Σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου δημιουργείται ένας πρώτος βαθμός Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης με ενοποίηση της καθ’ ύλην αρμοδιότητας των Ειρηνοδικείων και των Μονομελών Πρωτοδικείων. Στην πράξη δηλαδή καταργείται ο θεσμός του Ειρηνοδικείου και οι υποθέσεις μεταφέρονται στον πρώτο βαθμό που δημιουργείται. Αυτό έχει ως συνέπεια την κατάργηση ορισμένων Ειρηνοδικείων της χώρας, την απορρόφηση των Ειρηνοδικείων της έδρας κάθε Πρωτοδικείου από το νέο Μονομελές και τη μετατροπή όσων (εκτός έδρας Πρωτοδικείου) κρίνονται βιώσιμα σε «περιφερειακές έδρες των Πρωτοδικείων».

Σε ό,τι αφορά το νομό Έβρου το ζήτημα που τίθεται σχετίζεται με το μέλλον του Ειρηνοδικείου Διδυμότειχου που είναι το μοναδικό εκτός έδρας Πρωτοδικείο το οποίο σήμερα λειτουργεί. Όλοι οι φορείς υποστήριξαν την διατήρησή του με τη μορφή «Περιφερειακής Έδρας». Ειδικότερα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Έβρου κ Σταύρος Κελέτσης υποστήριξε «την μετατροπή του Ειρηνοδικείου Διδυμοτείχου σε Περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας αλλά και την ενίσχυση με τη νέα μορφή του, της κατά τόπο αρμοδιότητάς του όπως και του συνόλου του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας συμπεριλαμβάνοντας στις αρμοδιότητες τους το σύνολο των υποθέσεων του Δήμου Σουφλίου για λόγους εξορθολογισμού της απονομής της δικαιοσύνης».

«Σημειώνω», τόνισε ο Υφυπουργός, «ότι σήμερα υπάρχει το παράδοξο οι υποθέσεις του πρώην δήμου Ορφέα να ανήκουν στο Ειρηνοδικείο Διδυμότειχου και στο Πρωτοδικείο Ορεστιάδας, ενώ όλες οι υποθέσεις του υπόλοιπου Δήμου Σουφλίου στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης. Αυτό το παράδοξο πρέπει να τερματιστεί και έτσι να ενισχυθεί περεταίρω με ύλη το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας». Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν το σύνολο των παρευρισκόμενων ενώ ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες υποσχέθηκαν ότι θα την μελετήσουν.

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη | Βραβείο στην Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου

Βραβείο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και της Μικροβιακής Αντοχής “GRIPP – SNF”, απονεμήθηκε στην Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, υπό την Διεύθυνση της Καθηγήτριας Χειρουργικής ΔΠΘ Ελένης Ευφραιμίδου.

Η εν λόγω βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μέσω του προγράμματος «GRIPP – SNF» το οποίο αποτελεί ένα πρωτοποριακό Πανελλήνιο Πρόγραμμα για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νοσοκομειακών λοιμώξεων και της Μικροβιακής αντοχής και υλοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία.

Θερμά Συγχαρητήρια στην Διευθύντρια, στην Προϊσταμένη, στο σύνολο του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού της Α΄ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινική καθώς και στην Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης που ανέδειξαν το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο γνώσεων, μα πάνω από όλα της Ανθρωπιάς και του ζήλου που διακατέχει το έμψυχο δυναμικό του Νοσοκομείου.

evros-news.gr

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Έβρος | Σε Βουλγαρία και Τουρκία κάνουν ψώνια οι Ελλήνες

Η οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στην ελληνική αγορά είναι πράγματι σημαντική και επιφέρει αλλαγές στις αγοραστικές τους συνήθειες.

Η αναζήτηση πιο οικονομικών επιλογών είναι φυσική αντίδραση σε τέτοιες συνθήκες. Η διαφυγή στις γειτονικές χώρες για τις αγορές μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση για πολλούς, καθώς η Βουλγαρία και η Τουρκία μπορεί να προσφέρουν προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές λόγω διαφορών στο κόστος ζωής και των διαφορετικών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν εκεί.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Άγριος καυγάς στο Διδυμότειχο οδήγησε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι έναν 32χρονο

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε σε 35χρονο, ο οποίος ξυλοκόπησε άγρια συνομήλικό του στο Διδυμότειχο, μετά από συμπλοκή που είχαν. Το θύμα νοσηλεύεται χειρουργημένος σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ενώ ο δράστης κρατείται και θα απολογηθεί την Δευτέρα στην ανακρίτρια Ορεστιάδας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en