ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα «χέρια» των ΝΑΤΟ και ΗΠΑ τα λιμάνια της Αν.Μ.Θ ;;;

Ως περιουσιακό στοιχείο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται την Αλεξανδρούπολη ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάϊατ, και οι αντιδράσεις αναμένονται. Σημειώνεται ότι στο τέλος του Ιανουαρίου δεκάδες Σωματεία εργαζομένων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία Συνταξιούχων, Σύλλογοι Γυναικών, και Επιτροπές Ειρήνης είχαν κινητοποιηθεί με στόχο να « μην γίνει η Αλεξανδρούπολη ορμητήριο των σχεδίων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ» που την καθιστά αυτόματα στόχο, όπως ξεκάθαρα τόνισαν Ρωσία και Ιράν.

Σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρθηκε στον ρόλο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης λέγοντας ότι είναι ένας σημαντικός κρίκος για την μεταφορά αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων προς τα σύνορα της Ρωσίας.

«υπάρχει σημαντικό αμερικανικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου και της Καβάλας». …«Και όπως έχω συζητήσει με τους υπουργούς κ. Πλακιωτάκη, Καραμαναλή και Γεωργιάδη, εμείς ελπίζουμε ότι η διαδικασία αυτή θα κινηθεί σύντομα τις επόμενες εβδομάδες».

Ειδικά για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τονίζει «δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν την Αλεξανδρούπολη ωςστρατηγικό περιουσιακό στοιχείο για την ανάπτυξη αμερικανικών και ΝΑΤΟικών δυνάμεωνστη Μαύρη Θάλασσα και στην περιοχή της Βαλκανικής μέσω της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA)».

dramini

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version