Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ | Ο δήμαρχος ξέχασε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι πυλώνας της τοπικής μας οικονομίας

Για μια ακόμη φορά και προσχηματικά ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης παραβρέθηκε σε μια σημαντική επιτροπή του Δήμου μας όπως είναι η  Επιτροπή Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Παγγαίου.

Εκεί ο δήμαρχος κάνοντας τις γνωστές του δημόσιες σχέσεις, αναφέρθηκε στην σημασία της Επιτροπής προς όφελος των συνδημοτών αγροτών μέσω της ανάδειξης διαφόρων θεμάτων.

Φυσικά ο κύριος δήμαρχος ξέχασε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι από τους πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας και έχει πολλά και ανοιχτά θέματα όπως:

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και μήνες τα Τενάγη με τις πλημμύρες για μια ακόμη χρονιά επί της δικής του διοίκησης.

Η ανεπίτρεπτη καθυστέρηση των αποζημιώσεων των κατεστραμμένων αμπελιών από τις πρόσφατες πληγές της κακοκαιρίας.

Η διαρκώς συρικνούμενη παραγωγή των αγροτών μας με την πλήρη αδιαφορία του Δήμου Παγγαίου.

Η συνεχιζόμενη μάστιγα της μετανάστευσης που αφανίζει τους νέους από τα χωριά μας.

Οι αγροτικοί δρόμοι που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση εδώ και χρόνια.

Το εγκαταλειμμένο Όρος Παγγαίο που μπορεί να δώσει προοπτική σε πολλούς τομείς

Η αλιεία στις παράκτιες περιοχές που έχει μπει στον αυτόματο πιλότο της αδιαφορίας

Τα προγράμματα που διαχειρίζεται η δική μας Αναπτυξιακή Καβάλας που δεν εμφανίζουν στον Παγγαίο ιδιαίτερη δραστηριότητα

Για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Παγγαίου, είναι εκτός τόπου και χρόνου, όταν μιλά για εφαρμογή μειωμένων τιμολογίων στην άρδευση, μια και τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, που η δική του διοίκηση αύξησε κατά 50%, έχουν φέρει τους κατοίκους του Παγγαίου, ειδικά στους αγροτικούς οικισμούς, στα όρια της απόγνωσης.

Δεν θα παραλείψουμε να θυμίσουμε στον δήμαρχο ότι στον πρωτογενή τομέα ανήκει και η κτηνοτροφία για την οποία δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί!

Τέλος ο κύριος Αναστασιάδης μιλά ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των αγροτών. 

Με άλλα λόγια …ο δήμαρχος ξέρει καλά μόνο τον κενό μέλλοντα χρόνο!

 

Η παράταξη μας «Σωστή Επιλογή» προτείνει:

  • ΚΑΜΙΑ αύξηση στην άρδευση.
  • Ενημέρωση για την πραγματική κατάσταση της ΔΕΥΑ Παγγαίου, από υπηρεσιακούς παράγοντες για να έχουμε την πλήρη εικόνα και να ξεκινήσει ο γενικός σχεδιασμός εξυγίανσής της. 
  • Σωστή λειτουργία των αντλιοστασίων, δικτύων και τερματισμός των διαρροών.
  • Άμεσο καθάρισμα των αποστραγγιστικών δικτύων και προγραμματισμός σύσκεψης όλων των φορέων για  ολοκληρωμένη λύση αντιμετώπισης του προβλήματος αποστράγγισης στα Τενάγη.
  • Αποκατάσταση και λειτουργική αγροτική οδοποιία σε όλο τον Δήμο μας, με αγορά γκρέϊντερ που να αντιστοιχεί ένα σε κάθε Δημοτική Ενότητα.
  • Δυναμική στήριξη των πληγέντων αγροτών προς τον ΕΛΓΑ, για την άμεση και δίκαιη αποζημίωση τους.
  • Ενημέρωση  και στήριξη των παράκτιων ψαράδων του Δήμου μας.
  • Ενημέρωση των νέων αγροτών και των κτηνοτρόφων μας και οργανωμένο γραφείο Αγρότη και Κτηνοτρόφου στον Δήμο μας.

Δελτίο τύπου

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en