ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σήμερα η πρεμιέρα της 30ης Agrotica | Sold out η έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της για το κοινό η επετειακή 30η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, «Agrotica», η οποία μετρά 1.804 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους) από 49 χώρες και πάνω από 40.500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου.

Η φετινή AGROTICA, η οποία εγκαινιάζεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 4 του μηνός, είναι μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην ιστορία του θεσμού και αισθητά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη έκθεση του 2022, οπότε οι εκθέτες ήταν 1.677 και ο εκθεσιακός χώρος 38.500 τ.μ. Οι διαστάσεις της μάλιστα –στη γενικότερη, επιβαρημένη εικόνα της Θεσσαλονίκης- επέβαλαν την εφαρμογή ειδικού σχεδίου με τη διάθεση τεσσάρων χώρων δωρεάν στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου.

Η φετινή έκθεση έχει επετειακό χαρακτήρα, ο οποίος θα αναδειχθεί σε ειδική εκδήλωση μετά το πέρας των εγκαινίων. Παρούσα στα περίπτερά της είναι η παγκόσμια νέα τεχνολογία από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας με όλους τους τομείς της γεωργίας, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και το σύνολο των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων.

«Απόβαση» των αγροτών με 300 τρακτέρ

Στη Θεσσαλονίκη και την έκθεση Agrotica μεταφέρονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα με 300 τρακτέρ αναμένεται να βρεθούν σήμερα το πρωί στην πλατεία της ΧΑΝΘ προκειμένου να παραταχθούν μπροστά από τη Διεθνή Έκθεση, όπου θα παραμείνουν για τέσσερις μέρες.

Τα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν στο πεζοδρόμιο, στο Νότιο Τόξο της ΔΕΘ, όπου και θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Agrotica, μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν πρόθεση να εμποδίσουν τη δίοδο των επισκεπτών της έκθεσης, ούτε και να επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

πηγή:ertnews.gr  Σύνταξη: Μαρία Καλτσίδη

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version