Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ΝΔ εξαπέλυσε Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη

«Έχουμε μία κυβέρνηση που στηρίζεται στην πολιτική εξαπάτηση. Μια κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης, της fake αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας»,είπε από την Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση για τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Πολιτική Συμμαχία.

Αλέξης Τσίπρας: “Η πολιτική κατευνασμού προς την Τουρκία είναι καταδικασμένη να αποτύχει διπλά”

«Απόγειο» της fake αριστείας, χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας  το «ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ομογένειας, ο κ Αντώνης Διαματάρης και εκδότης του Εθνικού Κήρυκα, επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα άλλο από το να δυσφημεί, να λοιδορεί και να λασπολογεί εναντίον της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δηλώσει στο βιογραφικό του ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο πανεπιστήμιο Columbia». Γεγονός που όπως επεσήμανε διαψεύδει το εν λόγω πανεπιστήμιο. «Δεν έχει πτυχίο, δεν είναι απόφοιτος. Αυτό είναι το κράτος των αρίστων, είναι το κράτος της fake αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας. Είναι αυτό που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και πρέπει να το υπερβούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.  Μάλιστα σημείωσε πως , περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη απάντηση για τον υφυπουργό του. «Αν τον κρατήσει μετά από αυτή την αποκάλυψη, σημαίνει ότι δεν έχουν ιερό και όσιο. Περιμένω τουλάχιστον να τον αποπέμψει από την κυβέρνησή του γι’ αυτή τη μεγάλη εξαπάτηση».

Η  fake αριστεία της ΝΔ στοιχειοθετείται σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα από: 

-Τη νομοθέτηση του Επιτελικού Κράτους και ειδικότερα τον διπλασιασμό των θέσεων συνεργατών βουλευτών και υπουργών, με νομοθέτηση της κατάργησης ως προαπαιτούμενου του πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης για αυτές τις θέσεις καθώς και διπλασιασμό όπως είπε των αμοιβών τους, τη στιγμή που, προεκλογικά κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τοποθετήσεις “δικών του παιδιών”.  

– Ειδική αναφορά έγινε και στους πρόσφατους διορισμούς των διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας, με τον κ. Τσίπρα να μιλά για “ρουσφετολογικούς διορισμούς” , με βασικό κριτήριο, όχι την αξιοκρατία, τις γνώσεις ή τα πτυχία, αλλά την «προεκλογική συναλλαγή για κάποιους ψήφους», σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που προχώρησε όπως υπογράμμισε, σε διαγωνιστική διαδικασία και συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης των βιογραφικών, επιτυγχάνοντας τον διορισμό «ικανών ανθρώπων», καθώς τα περισσότερα νοσοκομεία που παρελήφθησαν από ελλειμματικά παραδόθηκαν πλεονασματικά.  

-Αναφερόμενος στην πολιτική εξαπάτηση των πολιτών ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως η εξαπάτηση αυτή προκύπτει από τη δημιουργία ενός κλίματος προσδοκιών προεκλογικά, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως οι επιβαρύνσεις που έφερε η κυβέρνηση της Ν.Δ. στη μεσαία τάξη, αντί των ελαφρύνσεων που υπόσχονταν, όπως:

 
-τη μείωσης τη φορολογίας των επιχειρήσεων αντί της κατάργησης της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50% που είχαμε εμείς επιλέξει και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

-Τις ελαφρύνσεις με το νέο φορολογικό, καθώς, γι’ αυτούς που έχουν από 20-50.000 εισόδημα θα είναι 17 ευρώ το χρόνο, τόνισε χαρακτηριστικά.

– Οι επιβαρύνσεις «μόνο και μόνο από τον τρόπο που επέλεξαν δήθεν να σώσουν τη ΔΕΗ και πηγαίνουν στα τιμολόγια των πολιτών, είναι 100 ευρώ το χρόνο για τη μέση οικογένεια».

– Οι επιβαρύνσεις «που θα έρθουν για το 83% των μη μισθωτών ασφαλισμένων, θα είναι 500 ευρώ το χρόνο κατ’ ελάχιστο, διότι αλλάζουν εκ νέου το ασφαλιστικό χωρίς αυτό να τους το ζητάει κανείς»

– Οι αυξήσεις από τις κρατήσεις των διατραπεζικών συναλλαγών θα επιβαρύνουν κατά κύριο λόγο τη μεσαία διαστρωμάτωση.

– Η κατάργηση των αυξήσεων στον κατώτατο μισθό «που είχαμε δρομολογήσει, θα επιβαρύνει κατά κύριο λόγο, αυτό που ονομάζουμε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

– Οι «στοχευμένες μειώσεις στα κοινωνικά επιδόματα που έρχονται με το νέο Προϋπολογισμό, έρχονται να πλήξουν τη μέση ελληνική οικογένεια».

 Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας από τον Έβρο,  μίλησε για «επιστροφή στην εργασιακή ζούγκλα με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του θεσμού της διαιτησίας και του θεσμού της ευνοϊκότερης ρύθμισης, της υποχρέωσης της αιτιολόγησης των απολύσεων, που ήρθαν να νομοθετηθούν αιτήματα του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, που μας τα έφερνε η Τρόικα έξω από την πόρτα του Μαξίμου διαρκώς κι εμείς αρνούμασταν, γιατί θέλουμε (κι αυτός είναι ο στόχος μας) να εκπροσωπήσουμε και να προστατεύσουμε τις δυνάμεις εργασίας, νομοθετήθηκαν εν μία νυκτί..», όπως είπε χαρακτηριστικά.  

Τέλος, ο Πεόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη είδηση των 24 ομαδικών απολύσεων που προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς κάνοντας λόγο για ανοχή ή και ενθάρρυνση του κ. Βρούτση και της κυβέρνησης, σε μία πολιτική όπου επαναφέρει το δίκαιο του ισχυρού – καθώς και η απόφαση αναστολής λειτουργίας νέων πανεπιστημιακών σχολών. 

Μεταναστευτικό – Προσφυγικό 

Αναφορικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας, διευκρίνισε πως δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ευθύνεται η κυβέρνηση της Ν.Δ. για την αύξηση των ροών, καθώς το προσφυγικό είναι ένα δύσκολο πρόβλημα, κάνοντας λόγο για ανυπαρξία σχεδίου και εγκλωβισμό της κυβέρνησης στην προεκλογική της ρητορική, «που έρχεται να χαϊδέψει τα αυτιά κάποιων που πιστεύουν ότι οι λύσεις είναι εύκολες… Τα κάνανε θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και στην επιλογή των προσώπων για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Ελληνοτουρκικά

Ειδική έγινε από τον κ. Τσίπρα στα Ελληνοτουρικά και τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε έμφαση στα οφέλη της χώρας από αυτήν τη συμφωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία έχουμε τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη να επιτηρούν τον εναέριο χώρο και δεν έχουμε την Τουρκία και στα βόρεια σύνορά μας…».

Τέλος, περιγράφοντας την εξωτερική πολιτική, είπε πως στα εθνικά θέματα, ιδίως στη σχέση μας με την Τουρκία, οφείλουμε να είμαστε πιο σοβαροί…» και συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν αναδεικνύει την προκλητικότητα της Τουρκίας στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, δεν προχωρά σε δημιουργία συμμαχιών, αλλά «επιλέγει την πολιτική του κατευνασμού και της αδράνειας, μια στρατηγική που θα μας φέρει σε μεγαλύτερα αδιέξοδα».

 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ANDREA BONETTI

evrospress

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γατάκια, εγώ γκαντέμης;;» | Ο Μητσοτάκης αυτοσαρκάζεται για τις προκρίσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final-4-

Στην ευχή και πρόβλεψή του για πρόκριση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague, αλλά και στον χαρακτηρισμό «γκαντέμης», αναφέρθηκε μέσω TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: sport-fm.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δέχτηκε, στο Γραφείο του (Διοικητήριο Δράμας, 3ος όροφος) τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και ακολούθησε σύσκεψη με φορείς του Νομού για θέματα της Δραμας, παρουσία των Βουλευτών Ν. Δράμας Ν.Δ. κ. Δημήτριου Κυριαζίδη και ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Α.Μ.Θ. κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Α.Μ.Θ. για Θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης κ. Κωνσταντίνος Κόντος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος,, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Γεώργιος Βογιατζής, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Ελευθέριος Ταμπουριδης και ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος
Καγιάογλου, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν για ζητήματα της αρμοδιότητάς τους.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Δράμας, γεγονός που σχετίζεται με την ανάπτυξη της περιοχής. Ο Υπουργός στην τοποθέτησή του έθεσε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και σαφείς ημερομηνίες-ορόσημα των ενεργειών, διαδικασιών και εργασιών που απαιτούνται έως την περαίωση και παράδοση στους πολίτες των έργων κατασκευής των οδικών αξόνων Δράμας-Αμφίπολης και Δράμας-Καβάλας, ενώ υπογράμμισε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα θεμελιωθεί, από τον ίδιο, το νέο Δημοτικό Σχολείο Κ. Νευροκοπίου.

Τέλος, ανέφερε ότι είναι στις προθέσεις μας η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στην επικράτεια του Νομού Δράμας. Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Μιχαήλ Μουρβετίδης, αφού αναφέρθηκε σε ζητήματα-παρεμβάσεις-έργα οδικών αξόνων και υποδομών περιφερειακής αρμοδιότητας, είπε ότι : «Η οδική και σιδηροδρομική απομόνωση και η συνεχής υποβάθμιση της Δράμας προκαλεί την καχυποψία και την απογοήτευση των πολιτών για το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο Υπουργός, για την ολοκλήρωση αυτών των έργων-οδικών αξόνων, προβλήματα που χρόνια ταλανίζουν τον τόπο μας, να συνεχιστεί απρόσκοπτα, με απτά αποτελέσματα».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δράμα | Εξασφάλιση 15 Εκατομμυρίων Ευρώ για Έργα Υποδομών

O Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος επισκέφθηκε τη Δράμα στο πλαίσιο επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει ένα ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ για τη Δράμα. Έτσι, μέχρι το τέλος του 2025 αναμένεται να οριστεί ο ανάδοχος του έργου για τον δρόμο Δράμας-Αμφίπολης. Ανακοινώθηκε επίσης ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2026 θα παραδοθεί το τμήμα 8,5 χλμ της οδού Δράμας- Καβάλας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε αισιοδοξία για την εξέλιξη και δήλωσε: «Η ανάπτυξη των δύο έργων, που αποτελεί σταθερό αίτημα της Δράμας, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κινητικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους, αν και μακροπρόθεσμο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και επενδύσεων στην περιοχή.»

Στη συνάντηση του Δημάρχου Δράμας με τον Υπουργό συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, Δ. Αναγνώπουλος, ο Βουλευτής Δράμας, Δ. Κυριαζίδης και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Δράμας, Δ. Αμαραντίδης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en