Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΣΦΓΤ Καβάλας | Έκτακτη ΓΣ

image_print

Εκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου στον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο ζήτημα της έδρας του ΣΦΓΤ στην οδό Κύπρου. Συνολικά 61 μέλη του συλλόγου που ανήκουν στην Πρωτοβουλία για τη Διάσωση της Στέγης ζήτησαν την έκτακτη ΓΣ προκειμένου να μην ισχύσει η τελευταία απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου προκειμένου να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Μητρόπολη ΦΝΘ, μιας και θεωρούν ότι αυτή δεν ανταποκρίνεται στη βούληση της πλειοψηφίας των μελών.

Η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαμαντή Σταγγίδη αναφέρει σχετικά: «Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου «Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας» που εδρεύει στην Καβάλα, συγκαλεί σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 25 του Καταστατικού, Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών του, (άρθρου 10 παρ 1 του Καταστατικού), και προσκαλεί τα ταμειακά τακτοποιημένα για το 2025 μέλη του Συνδέσμου να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του οργάνου, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2025 και ώρα 19.00 στο χώρο του θεάτρου του ΣΦΓΤ στο ισόγειο του κτιρίου της οδού Κύπρου αρ 16 στην Καβάλα, σε εκτέλεση της με αριθμό 1/10-1-2025 ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, και του, στην ίδια συνεδρίαση, σχετικού αιτήματος που κατατέθηκε από το μέλος του Πλουμή Καρακούση με θέμα την επαναφορά σε ισχύ της απόφασης της ΓΣ της 14.2.2024 διότι 61 μέλη του Συνδέσμου φέρονται να θεωρούν  ότι η απόφαση που λήφθηκε την 30.12.2024  στην ΓΣ του Συνδέσμου δεν αντιστοιχεί  στην βούληση των μελών του ΣΦΓΤ και ποτέ ο ΣΦΓΤ δεν πρέπει να εγκαταλείψει οικειοθελώς την έδρα του.

Κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει ως θέμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης το παρακάτω, το οποίο μετά από την συζήτηση θα τεθεί προς ψήφιση:

«Την διατήρηση της ισχύος της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της 30ης Δεκεμβρίου 2024, σύμφωνα με την οποία η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για διαπραγμάτευση με την Μητρόπολη Καβάλας για να διερευνηθεί η δυνατότητα εύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Στέγης στον χώρο της, με όρους αυτοτέλειας, (όπως μέχρι και σήμερα), και για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, το αποτέλεσμα της οποίας, εάν και εφόσον υπάρξει, θα τεθεί υπόψη της Γενικής Συνέλευσης που θα έχει τον τελικό λόγο έγκρισης, η μη έγκρισης της, πριν την υλοποίησή της και, προφανώς, την μη επαναφορά σε ισχύ της προγενέστερης απόφασης της ΓΣ της 14ης  Φεβρουαρίου 2024, για το λόγο ότι αναιρεί επί της ουσίας το περιεχόμενο της απόφασης  ΓΣ της 30ης Δεκεμβρίου 2024»

H απόρριψη της παραπάνω πρότασης θα σημαίνει την επαναφορά σε ισχύ της απόφασης  της ΓΣ της 14.2.2024 με ταυτόχρονη ακύρωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της 30ης Δεκεμβρίου 2024.

Εάν και εφόσον δεν υπάρξει απαρτία κατά την ημεροχρονολογία και την ώρα που αναφέρεται πιο πάνω, η επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνεδριάσει με το ίδιο θέμα ημερήσιας διάταξης,  σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 13 του Καταστατικού, στον ίδιο τόπο, μια ώρα μετά, δηλαδή την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2025 και ώρα 20.00.

Τα μέλη που θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της ΓΣ πρέπει να έχουν προηγουμένως  τακτοποιηθεί ταμειακά για το 2025 (άρθρο 11 Καταστατικού).

Η παρούσα θα αποσταλεί στα μέλη και θα δημοσιευτεί στον τύπο σύμφωνα με τα δύο τελευταία εδάφια της δεύτερης παραγράφου του άρθρου 10 του Καταστατικού».

www.kavalapost.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μηχανή άμεσης επέμβασης αποκτά το ΕΚΑΒ Καβάλας

image_print

Μία ιδιαίτερα σημαντική ενίσχυση για τις υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αναμένεται να αποκτήσει η Καβάλα μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς το ΕΚΑΒ της πόλης πρόκειται να εξοπλιστεί για πρώτη φορά με μηχανή άμεσης επέμβασης. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των διασωστών και των στελεχών της υπηρεσίας, καθώς μέχρι σήμερα ο Τομέας ΕΚΑΒ Καβάλας δεν διέθετε αντίστοιχο επιχειρησιακό μέσο, παρά τις αυξημένες ανάγκες που καταγράφονται ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στις συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή του ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χαρίλαος Λώτης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει προωθήσει σειρά πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην περιφέρεια. Ο κ. Λώτης έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση των δομών και του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με στόχο τη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της ταχύτερης ανταπόκρισης στα επείγοντα περιστατικά.

Η απόκτηση της μηχανής άμεσης επέμβασης αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του χρόνου προσέγγισης σε περιστατικά που εκδηλώνονται εντός του αστικού ιστού, ιδιαίτερα σε σημεία με αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Παράλληλα, θα δώσει τη δυνατότητα στους διασώστες να φτάνουν γρηγορότερα στον τόπο ενός συμβάντος, παρέχοντας τις πρώτες κρίσιμες βοήθειες μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα : Έκθεση και Εσπερίδα για τη διαχρονική παρουσία του Στρατού

image_print

Μια ξεχωριστή ιστορική και πολιτιστική πρωτοβουλία παρουσιάζουν από κοινού η ΧΧ  Τεθωρακισμένη Μεραρχία και ο Δήμος Καβάλας, διοργανώνοντας την έκθεση με τίτλο «Η Καβάλα, το Διαχρονικό Μήλον της Έριδος».  Η έκθεση  θα φιλοξενηθεί  στη Μεγάλη Λέσχη από τις 25 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μια πλούσια έκθεση τεκμηρίων, κειμηλίων, ιστορικών αντικειμένων και σπάνιων φωτογραφιών, που αποτυπώνουν την παρουσία των στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή.

Η διοργάνωση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ζωντανό ταξίδι μνήμης και γνώσης, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Καβάλα ως στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τη στενή διαχρονική σχέση της πόλης με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας από τις 25 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου.

DNews Widget
Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Αύξηση της τουριστικής κίνησης στη Θάσο

image_print

Με σταθερούς ρυθμούς και αισιοδοξία για τη φετινή τουριστική περίοδο, η Θάσος αρχίζει πλέον να υποδέχεται ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ακόμη δυναμικής καλοκαιρινής σεζόν. Οι πρώτες αφίξεις τουριστών έχουν ήδη δώσει ζωντάνια σε λιμάνια, παραλίες, καταστήματα και επιχειρήσεις εστίασης, δημιουργώντας ένα θετικό κλίμα για τους επαγγελματίες του νησιού.

Τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια καταγράφουν αυξημένες κρατήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ οι δημοφιλείς παραθαλάσσιες περιοχές της Θάσου αρχίζουν να αποκτούν την εικόνα που χαρακτηρίζει κάθε καλοκαίρι το «σμαραγδένιο νησί» του Βορείου Αιγαίου.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, οι οποίες αποτελούν διαχρονικά βασική αγορά για τη Θάσο. Παράλληλα, οι επαγγελματίες του τουρισμού εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η κορύφωση της σεζόν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία.

Οι πανέμορφες παραλίες, τα καταπράσινα τοπία, η γαστρονομία και η φιλοξενία των κατοίκων συνεχίζουν να αποτελούν τα βασικά πλεονεκτήματα της Θάσου, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καθώς οι μέρες περνούν και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το νησί αποκτά ολοένα και πιο έντονους καλοκαιρινούς ρυθμούς. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι η τουριστική κίνηση αυξάνεται σταδιακά, με τη Θάσο να ετοιμάζεται να υποδεχθεί το μεγάλο κύμα επισκεπτών των επόμενων εβδομάδων.

Η φετινή σεζόν ξεκινά με θετικές προοπτικές, με όλους τους εμπλεκόμενους στον τουριστικό κλάδο να ευελπιστούν ότι το καλοκαίρι του 2026 θα αποτελέσει μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά για το αγαπημένο νησί της Βόρειας Ελλάδας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en