Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σέρρες: Πρόστιμο €10.000 στον μηχανικό για την έκρηξη λέβητα σε σχολείο που σκότωσε έναν 10χρονο μαθητή

Την επιβολή προστίμου δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 €) και την προσωρινή ανάκληση άδειας λειτουργίας για τρεις μήνες, από 1-2-2024 μέχρι 30-4-2024, στον Μηχανολόγο Μηχανικό αποφάσισε η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, για το δυστύχημα που σημειώθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών τον Δεκέμβριο του 2022 και που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας μαθητής.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε, σύμφωνα με το InfoNews24, για παροχή υπηρεσιών κακής ποιότητας, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε δυστύχημα, με την απόφαση να επισημαίνει πως ο μηχανολόγος μηχανικός ως πρόσωπο που είχε το δικαίωμα σε εγκαταστάσεις καύσης- λέβητες, είχε την υποχρέωση, μετά τις εργασίες τροποποίησης που πραγματοποίησε στο λεβητοστάσιο του σχολείου, να θέσει σε λειτουργία ή επαναλειτουργία τον λέβητα, μόνον όταν είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είχε διαπιστώσει ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις, ασφαλούς λειτουργίας αυτού ή να προβεί στην πλήρη Ηλεκτρική και Μηχανολογική απομόνωσή του, ώστε να μην μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία πριν την ολοκλήρωση των εργασιών.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται πως ο μηχανολόγος μηχανικός δεν προέβη στις παραπάνω ενέργειες και δεν εξασφάλισε την ασφαλή λειτουργία του λέβητα πετρελαίου που βρισκόταν στο λεβητοστάσιο, στο πίσω μέρος του αύλειου στεγασμένου χώρου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, όταν αυτός τέθηκε σε λειτουργία προκλήθηκε η έκρηξη του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ανήλικου μαθητή και τον τραυματισμό δύο άλλων μαθητών που προαυλίζονταν πλησίον αυτού.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Πτολεμαΐδα | Συνελήφθη ο «εισπράκτορας» μετά από τηλεφωνική απάτη με θύμα 81χρονη και λεία 30.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας στην Κοζάνη, τηλεφωνική απάτη που διαπράχθηκε σε βάρος 81χρονης στις 24 Απριλίου στην Πτολεμαΐδα. Συγκεκριμένα, η 81χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της προσποιούμενος τον γιατρό νοσοκομείου και με πρόσχημα ότι ο γιος της είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε και την έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ σε άτομο που έφτασε έξω από το διαμέρισμά της.

Διαπιστώθηκε ότι το άγνωστο άτομο που μετέβη στην οικία της, έχοντας τον ρόλο του «εισπράκτορα», ήταν ο 36χρονος Έλληνας που συνελήφθη την 26-04-2024 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας για 8 περιπτώσεις τηλεφωνικών απατών σε Γρεβενά και Φλώρινα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση του άγνωστου συνεργού του.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης:  

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
  • Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
  • Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έρχονται και άλλα εντάλματα για τη δολοφονία Λυγγερίδη | Τα νέα στοιχεία των Αρχών

Ο πρώτος κύκλος των απολογιών στην υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης που, σύμφωνα με τις αρχές, συνδέεται με τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη έκλεισε με συνολικά 19 από τους 67 συλληφθέντες να οδηγούνται, μετά τις απολογίες τους, στη φυλακή.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρμόδιες αρχές ετοιμάζουν και νέα εντάλματα, καθώς φέρονται να έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για τη δράση και άλλων προσώπων που βρίσκονταν στις κερκίδες του «Μελίνα Μερκούρη» το μοιραίο βράδυ.

Έτσι, εκτιμάται πως το επόμενο διάστημα θα περάσουν το κατώφλι της Ευελπίδων και άλλα πρόσωπα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιολογούνται με προσοχή με στόχο να διακριβωθεί αν τα 160 άτομα που αναφέρονται στη δικογραφία, τα τελευταία χρόνια έχουν προβεί σε αξιόποινες πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο. Το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, φέρεται να είναι αποκαλυπτικό και έρχεται να ενισχύσει τις μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων που, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, «έκαψαν» τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές στην υπόθεση.

Μεταξύ των 19 προσώπων που προφυλακίστηκαν, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, βρίσκονται σύμφωνα με την κατηγορία και ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, που έδωσαν «εντολές» για να ξεκινήσει η φονική επίθεση σε βάρος των αστυνομικών. Συγκεκριμένα, οι 16 φέρονται να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση και τη δολοφονία, ενώ οι τρεις σε υπόθεση κατοχής- διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα, σε κάποιους αποδίδεται και ο ρόλος του ηθικού αυτουργού στη δολοφονία του άτυχου αστυνομικού.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι κατά περίπτωση με 28 κατηγορίες οι 12 εκ των οποίων τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται, ωστόσο, δεν έπεισαν και κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι 48 κατηγορούμενοι.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Πυροβολισμοί στα Διαβατά με έναν τραυματία Πυροβολισμοί στα Διαβατά με έναν τραυματία

Επεισόδιο με πυροβολισμούς κι έναν τραυματία σημειώθηκε σε οικισμό Ρομά, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ένας 19χρονος πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον τριών προσώπων, με συνέπεια να τραυματίσει στο κεφάλι έναν εξ αυτών, ηλικίας 34 ετών. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλεύεται.

Το επεισόδιο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του 19χρονου με 27χρονο, κατά την οποία οι δύο άντρες φαίνεται να καβγάδισαν. Ακολούθως, ο νεαρός δράστης αναζήτησε με το αυτοκίνητό του τον 27χρονο, τον οποίο εντόπισε στο μπαλκόνι σπιτιού μαζί με τον 34χρονο (τραυματία) κι ένα ακόμη άτομο, 26 ετών. Ο 19χρονος άνοιξε πυρ μέσα από το όχημά του, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο τραυματισμός.

Στο σημείο κλήθηκε συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήγαγαν αστυνομικοί εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στο σπίτι του 19χρονου (στο Κορδελιό), ένα πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με τρία φυσίγγια.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en