Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σέρρες: Άνοιξε η αυλαία των επετειακών εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2026»

Σέρρες – Έναρξη των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2026» στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων
image_print

Με μία ξεχωριστή μουσική βραδιά, γεμάτη συναίσθημα, νοσταλγία και αγαπημένες μελωδίες, άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2026 η αυλαία των φετινών επετειακών εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2026» του Δήμου Σερρών και του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην τεχνητή λίμνη, στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, όπου πλήθος Σερραίων παρακολούθησε τη μουσική παράσταση «Ένα ντουέτο θα φέρει την Άνοιξη».

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο τραγουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου ένωσαν τις φωνές τους σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη μαγεία του ντουέτου, παρουσιάζοντας τραγούδια που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.

Παράλληλα, οι δύο καλλιτέχνες ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, χαρίζοντας στο κοινό μοναδικές μουσικές στιγμές.

Μαζί τους στη σκηνή βρέθηκαν οι μουσικοί Γιάννης Καμπανταΐδης στο κοντραμπάσο, Alfred Ruci στο φλάουτο και την κιθάρα και Bledi Telha στην κιθάρα.

Στον χαιρετισμό της, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα ευχαρίστησε τα στελέχη του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Σερρών και του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος των εκδηλώσεων.

Η Δήμαρχος Σερρών τόνισε: «Φέτος συμπληρώνονται 113 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών. Ο Δήμος Σερρών και το ΔΗΠΕΘΕ φέρνουν τον πολιτισμό σε κάθε γειτονιά της πόλης, με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο συναυλίες και δράσεις για όλες και όλους, με ελεύθερη είσοδο. Στόχος μας είναι οι εκδηλώσεις των “Ελευθερίων” να αποτελέσουν μια μεγάλη γιορτή συμμετοχής, πολιτισμού και εξωστρέφειας για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας».

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαγδαληνή Μπάρμπα δήλωσε: «Τα “Ελευθέρια” αποτελούν θεσμό για την πόλη μας και τιμούμε μέσα από αυτά την ιστορία της. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι Σερραίες και οι Σερραίοι αγκάλιασαν την εκδήλωση της πρώτης ημέρας. Χαιρόμαστε πολύ για τη “θερμή” ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμά μας και τους περιμένουμε στις εκδηλώσεις που ακολουθούν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις και εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, απευθυνόμενες σε μικρούς και μεγάλους».

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΘΕΑΤΡΟ

Καβάλα: Η «Μάγια η Μέλισσα» σήμερα στο Φρούριο

Καβάλα-Μάγια η Μέλισσα στο Φρούριο Καβάλας-1 Ιουλίου 2026
image_print

Η αγαπημένη των παιδιών «Μάγια η Μέλισσα» έρχεται σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουλίου, στην Καβάλα, για μία μοναδική θεατρική παράσταση στο Φρούριο Καβάλας, στις 20:30.

Η επίσημη θεατρική παράσταση, βασισμένη στην ομώνυμη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά, υπόσχεται να χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία γεμάτη χρώμα, μουσική, χορό, γέλιο και δράση.

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία με συνεχόμενες sold out εμφανίσεις και χιλιάδες θεατές, η Μάγια επιστρέφει ανανεωμένη και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας σήμερα στάση στην Καβάλα.

Στην ιστορία, η Μάγια, η πιο ανήσυχη και ελεύθερη μέλισσα του κόσμου, παρασύρει τον αγαπημένο της φίλο Βίλλυ σε μια νέα περιπέτεια έξω από την κυψέλη. Όταν η κυψέλη σπάει κατά λάθος, η παρέα πρέπει να δράσει γρήγορα, με τη βοήθεια του Φλιπ, του Μπεν και της Βεατρίκης, απέναντι στην πανούργα αράχνη Θέκλα.

Η παράσταση συνδυάζει εντυπωσιακές πτήσεις, ζογκλερικά, ακροβατικά, πολύχρωμα σκηνικά και εντυπωσιακά κοστούμια, δημιουργώντας έναν παραμυθένιο κόσμο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Πρόκειται για μια διαδραστική θεατρική εμπειρία με μηνύματα για τη φιλία, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στη φύση.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Φρούριο Καβάλας, στις 20:30.

Τα εισιτήρια προπωλούνται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας:
https://cometogether.live/el/event/5341/magia-i-melissa-i-episimi-theatriki-parastasi

Στην Καβάλα εισιτήρια διατίθενται επίσης από το βιβλιοπωλείο «Λύχνος» και το βιβλιοπωλείο «Ήλιος».

Τιμή προπώλησης: 13 ευρώ.
Γενική είσοδος στο ταμείο: 14 ευρώ.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη: Επιστρέφει η Ναυτική Εβδομάδα 2026

Αλεξανδρούπολη-Ναυτική Εβδομάδα 2026 στην Πλατεία Φάρου-5 έως 12 Ιουλίου
image_print

Η Ναυτική Εβδομάδα 2026 επιστρέφει στην Αλεξανδρούπολη από τις 5 έως τις 12 Ιουλίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που συνδυάζει πολιτισμό, αθλητισμό, εκπαίδευση και κοινωνική συμμετοχή.

Ο θεσμός, εμπνευσμένος από τη θάλασσα και τη ναυτική παράδοση, φιλοδοξεί να αναδείξει την ταυτότητα της Αλεξανδρούπολης και τη διαχρονική σχέση της πόλης με τη θάλασσα, αποτελώντας σημείο συνάντησης για κατοίκους και επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε εκθέσεις ζωγραφικής, εικαστικές δράσεις, ναυτοπροσκοπικές δραστηριότητες, αθλητικά δρώμενα, παιδικά φεστιβάλ, προβολές ταινιών, μουσικές και χορευτικές βραδιές.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης δράσεις κοινωνικής προσφοράς, όπως η εθελοντική αιμοδοσία, ενισχύοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου στην Πλατεία Φάρου, με μεγάλη συναυλία των αγαπημένων καλλιτεχνών Δημήτρη Μπάση και Παυλίνας Βουλγαράκη.

Η αυλαία της Ναυτικής Εβδομάδας θα πέσει την Κυριακή 12 Ιουλίου, με τις καθιερωμένες βραβεύσεις μαθητών και μαθητριών, καθώς και με συναυλία της Κλαυδίας.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα καταλαμβάνουν οι δράσεις για παιδιά και οικογένειες, οι εκδηλώσεις που συνδέουν την παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και οι πρωτοβουλίες που προβάλλουν τη ναυτοσύνη και τον πολιτισμό της περιοχής.

Η Αλεξανδρούπολη ετοιμάζεται να γιορτάσει τη θάλασσα, την παράδοση και τον πολιτισμό της, μέσα από μία εβδομάδα γεμάτη δράσεις, μουσική, συμμετοχή και εξωστρέφεια.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σέρρες: Παιδική γιορτή δημιουργίας στο Εικαστικό Εργαστήριο «ΑΡΤΙΟ»

Παιδιά συμμετέχουν σε εικαστικές δραστηριότητες στο Εικαστικό Εργαστήριο ΑΡΤΙΟ του Δήμου Σερρών
image_print

Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και πολύχρωμες δημιουργίες γέμισε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2026 ο αύλειος χώρος του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Σερρών «ΑΡΤΙΟ».

Η δράση «ΑΡΤΙΟ ΕΙΚαστική ΠΑΙδική ΕΛΕΥΘερία» ήταν αφιερωμένη στους μικρούς δημότες και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2026».

Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε εικαστικά εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες, έχοντας την ευκαιρία να εκφράσουν τη φαντασία τους, να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα περιβάλλον συνεργασίας, έμπνευσης και χαράς, αναδεικνύοντας τη σημασία της καλλιτεχνικής έκφρασης από μικρή ηλικία.

Τα παιδιά, τους γονείς και τους συγγενείς τους υποδέχθηκαν η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαγδαληνή Μπάρμπα και τα στελέχη του Τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παναγιώτης Κεΐσογλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αθλητισμού Νικόλαος Φρυδάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Παύλος Πουλιάκας και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Νικόλαος Κουφοτόλης.

Το Εικαστικό Εργαστήριο «ΑΡΤΙΟ»

Το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Σερρών «ΑΡΤΙΟ» διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια ζωγραφικής και κεραμικής, προσαρμοσμένα στις ηλικιακές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητριών και των μαθητών.

Τα εργαστήρια στελεχώνονται από έμπειρους και επιστημονικά καταρτισμένους εκπαιδευτές, οι οποίοι καθοδηγούν τα παιδιά στην ανάπτυξη των καλλιτεχνικών τους δεξιοτήτων και της δημιουργικής τους έκφρασης.

Συγκεκριμένα, στα εργαστήρια διδάσκουν οι Γεώργιος Αναστασιάδης, Αλέξανδρος Αντωνιάδης, Ιωάννα Ζούμπα και Ελένη Ιατροπούλου.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en