Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Saos Feries | Διακόπτει την μεταφορά απορριμάτων από τη Σαμοθράκη – Η απάντηση του Βίτσα

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία SAOS FERRIES με επιστολή της προς τον δήμαρχο του νησιού Αθανάσιο Βίτσα, ανακοινώνει πως διακόπτει από την 1η Ιουνίου την μεταφορά των απορριμμάτων από την Σαμοθράκη.

Ειδικότερα αναφέρει, Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε, η SAOS FERRIES για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει επωμισθεί άδικα και χωρίς δική της ευθύνη την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων του Δήμου Σαμοθράκης, με την μεταφορά των απορριμματοφόρων στην Αλεξανδρούπολη κατά την εκτέλεση των τακτικών δρομολογίων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μας , παρά τις διαβεβαιώσεις σας για ταχεία επίλυση του προβλήματος με διαφορετικούς τρόπους .

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι σε γνώση σας ότι αντιβαίνει στη διάταξη του άρθρου 6 του Νόμου 4316/2014, η οποία με αδιαμφισβήτητο τρόπο ορίζει ότι τέτοια μεταφορά επιτρέπεται από Ε/Γ-Ο/Γ, μόνο σε δρομολόγια άνευ επιβατών και υπό τον όρο της ειδικής διαχείρισης των μεταφερόμενων απορριμμάτων.

Για πολλοστή φορά, θέτουμε υπόψιν σας ότι η μεταφορά των απορριμμάτων του νησιού στην Αλεξανδρούπολη, με τα τακτικά, καθημερινά δρομολόγια των πλοίων μας, επιφέρει στην εταιρεία μας ποικίλα προβλήματα. Ειδικότερα, υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, λόγω των δυσάρεστων οσμών, οι οποίες είναι διάχυτες στους χώρους των πλοίων, καθώς και των διαρροών από τα φορτία των απορριμματοφόρων.

Πέραν των αυτονόητων κινδύνων για τη δημόσια υγεία, τους οποίους κάτι τέτοιο συνεπάγεται, καθιστάμεθα, παράλληλα, έκθετοι και υπόλογοι, σε περίπτωση ελέγχου από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο των αυξημένων θερμοκρασιών.

Δεδομένων των ανωτέρω και προς το σκοπό της αποφυγής των ανωτέρω επιπτώσεων, σας ενημερώνουμε με την παρούσα επιστολή μας, ότι είμαστε αναγκασμένοι από την 1η Ιουνίου 2018, να διακόψουμε τη μεταφορά των απορριμματοφόρων, κατά τα τακτικά δρομολόγια των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μας, και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Η απάντηση του Δημάρχου Σαμοθράκης Α. Βίτσα

Με επιστολή που κοινοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία SAOS FERRIES γνωστοποιεί ότι θα διακόψει τη μεταφορά των απορριμμάτων της Σαμοθράκης.

Η μεταφορά των απορριμμάτων στον ειδικά αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ Κομοτηνής, γίνεται σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας και του θεσμοθετημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης και αφορά όλους τους Δήμους του Ν. Έβρου.
Ειδικά για τους κατοίκους της Σαμοθράκης, το κόστος της μεταφοράς αυτής είναι πολύ υψηλό κι ο υφιστάμενος από το 2009 τρόπος μεταφοράς, είναι ο μόνος εφικτός.

Σε μία συγκυρία πολύ δύσκολη για τους κατοίκους, προκαλεί ερωτηματικά, η επιλογή του χρόνου να ανακοινώσει η εταιρεία SAOS τις προθέσεις της αναφορικά με ένα ζωτικό ζήτημα.

Ο Δήμος Σαμοθράκης ήδη ενεργεί προς όλες τις συναρμόδιες κατευθύνσεις για την αποφυγή του διαφαινόμενου αδιέξοδου και οι σχετικές αποφάσεις – ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 23/05/2018.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η την περιοδεία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στην Βόρεια Ελλάδα συνεχίστηκε και στην πόλη της Καβάλας όπου ο ίδιος συνάντησε του πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα αλλά και με άλλους επαγγελματίες φορείς της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα επαγγελματικά, τα επιχειρηματικά θλεματα αλλα και η οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΥΠΑ | Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

Αναρτήθηκαν σήμερα Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, της νέας διαδικτυακής δράσης επαγγελματικής κατάρτισης, με τίτλο «Προσωποποιημένη Επιμόρφωση, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η κατάρτιση πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι πίνακες βρίσκονται στη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/nea-anakoinwseis.

Σε κάθε ωφελούμενο του προγράμματος θα αποσταλεί άμεσα από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό e-mail για την οριστική επιλογή του και για τα επόμενα βήματα σχετικά με την εγγραφή του στην εκπαιδευτική πλατφόρμα και την παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων.

Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή προσωποποιημένων διαδικτυακών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που η συνολική τους διάρκεια θα κυμαίνεται από 100 έως 250 ώρες.

Οι ωφελούμενοι της δράσης θα κληθούν αρχικά να συμπληρώσουν εξειδικευμένα ερωτηματολόγια, τα οποία, στη συνέχεια, θα επεξεργαστεί το ΕΚΠΑ, μέσω μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αναδείξει τα προσωποποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, που θα κληθεί μετά κάθε ωφελούμενος να παρακολουθήσει, ενώ το περιεχόμενό τους θα αποτελείται από μαθήματα και διδακτικές ενότητες που θα έχουν άμεση συνάρτηση με το προσωπικό προφίλ τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ συνεχίζει τις επιτυχημένες συνεργασίες υλοποίησης δράσεων επαγγελματικής κατάρτισης σε συνεργασία με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en