ΚΟΙΝΩΝΙΑ

RSV: Έρχεται και στην Ελλάδα το πρώτο εμβόλιο ενηλίκων για τον Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό

Η αξία του εμβολιασμού ενηλίκων και η περίπτωση του Αναπνευστικού Συγκυτιακού Ιού (RSV)

Ο εμβολιασμός ενηλίκων θεωρείται το πιο αποδοτικό μέτρο πρόληψης για την αποφυγή εξάπλωσης επώδυνων, αλλά και κοστοβόρων για τα δημόσια συστήματα υγείας, ασθενειών.

Λαμβάνοντας υπόψη πως το 2025 πάνω από το 50% του πληθυσμού στην Ευρώπη θα είναι άνω των 50 ετών, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης αναμένεται να δεχθούν σημαντική πίεση. Υπό αυτό το πρίσμα, η έγκαιρη πρόσβαση του εν λόγω πληθυσμού στα εμβόλια, θα πρέπει να αποτελέσει μέρος ενός εθνικού σχεδίου δράσης για τον εμβολιασμό ενηλίκων.

Στο θέμα αυτό, ήταν αφιερωμένη εκδήλωση που πραγματοποίησε η GSK Ελλάδος, την Παρασκευή (06/10/2023). Η Ελλάδα βρίσκεται σε ανταγωνιστική θέση στον χρόνο που απαιτείται σε σχέση με άλλες χώρες για την πρόσβαση του πληθυσμού σε νέα εμβόλια, σημείωσε η Βασίλεια Παπαγιαννοπούλου, Government Affairs & Market Access Director της GSK Ελλάδος.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι θα ήταν ωφέλιμο να προτυποποιηθούν και να διασυνδεθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ένταξη των νέων εμβολίων στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και τη Λίστα Αποζημιούμενων Φαρμάκων.

Επιπλέον, ανέδειξε την αναγκαιότητα αξιοποίησης των υποδομών και της τεχνογνωσίας που αποκόμισε η χώρα από την πανδημία, αναδεικνύοντας την ανάγκη να αξιοποιηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό τα εθνικά εμβολιαστικά μητρώα, αλλά και να τεθούν συγκεκριμένοι εμβολιαστικοί στόχοι προκειμένου να προάγεται η λήψη καλά ενημερωμένων αποφάσεων.

Επιπλέον, επισήμανε τη συλλογική δράση που απαιτείται από όλους τους φορείς, προκειμένου να υπάρξει ένα άρτιο και τεκμηριωμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Εμβολιασμό με απτά οφέλη για την κοινωνία.

newsbomb.gr

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version