ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ

Reuters | Η Μόσχα μετέφερε τανκς σε αεροδρόμιο της Συρίας

Η Ρωσία έχει τοποθετηθεί περίπου μισή ντουζίνα τανκ σε αεροδρόμιο στη Συρία, δήλωσαν στο Reuters τη Δευτέρα (14 Σεπτεμβρίου) δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι οι προθέσεις της Μόσχας να αναπτύξει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό είναι ασαφείς.

Τις τελευταίες ημέρες η Μόσχα δέχεται ασφυκτικές διεθνείς πιέσεις για να εξηγήσει τις κινήσεις της στη Συρία, όπου το Κρεμλίνο υποστηρίζει σταθερά εδώ και 4.5 χρόνια πολέμου τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα το δημοσίευμα του Reuters, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να συζητήσει πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών. Αλλά εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι πρόσφατες ενέργειες της Μόσχας δείχνουν σχέδια για τη δημιουργία μιας αεροπορικής βάσης.

«Έχουμε δει κίνηση ανθρώπων και πραγμάτων που υποδηλώνει ότι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την βάση εκεί, νότια της Λατάκειας, ως μια αεροπορική βάση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Captain Jeff Davis.

Ένας από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, επεσήμανε ότι επτά ρωσικά Τ-90 τανκ παρατηρήθηκαν στο αεροδρόμιο κοντά στη Λατάκεια, ένα προπύργιο του Άσαντ.

Οι δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ τόνισαν επίσης πως η Ρωσία σταθμεύει πυροβολικό που φαίνεται να διατάσσεται αμυντικά για να προστατεύσει το προσωπικό του ρωσικού προσωπικού που βρίσκεται εκεί.

Η Γερμανία και άλλες δυτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις θα πρέπει να συνεργαστούν με τη Ρωσία καθώς και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, δήλωσε το Σάββατο (12 Σεπτεμβρίου) η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

euractiv.gr

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version