Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις στην Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών

Σήμερα 17 Ιανουαρίου 2024 οι πολίτες και φορείς που συγκεντρωθήκαμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση της Στέγης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, ομόφωνα αποφασίζουμε:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την απόπειρα της Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου να αποβάλει τον ΣΦΓΤ, μετά από 63 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης φωτεινής πολιτιστικής δράσης, από την φυσική και ιστορική του έδρα, το εμβληματικό κτίριο της οδού Κύπρου, δημιουργώντας στη θέση του Κειμηλιαρχείο. Η έξωσή του, σε αντίθεση κάθε έννοια αρμονικής συνύπαρξης με την τοπική μας κοινωνία, οδηγεί ευθέως στην ΔΙΑΛΥΣΗ του ιστορικού Συνδέσμου, που από την ίδρυσή του σκοπό είχε να προάγει το πνευματικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό επίπεδο της περιοχής μας και άφησε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στον εκπολιτισμό της.

ΚΑΛΟΥΜΕ τη Μητρόπολη, που απέκτησε ΔΩΡΕΑΝ ολόκληρο το εμβληματικό κτίριο, σε αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Καπνεμπόρων Καβάλας που το 1960 παραχώρησε ΕΣΑΕΙ τη ΣΤΕΓΗ στον ΣΦΓΤ, να συνταχθεί με το κοινό αίσθημα και να αναθεωρήσει τα σχέδιά της, παραχωρώντας δωρεάν στο ζωντανό αυτό πολιτιστικό κύτταρο το χώρο του ισογείου στο σύνολό του και με συμβολαιογραφική πράξη. Κάθε άλλη λύση προσβάλλει την ιστορία του Συνδέσμου, την αυτοτελή του δράση θέτοντάς τον υπό έλεγχο και κηδεμονία, ενώ αφήνει μόνιμο τραύμα στο κύρος της.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Καβαλιώτες, τους αιρετούς εκπροσώπους τους, τους πολιτιστικούς συλλόγους, να αντιδράσουν και να κινητοποιηθούν δίπλα μας δείχνοντας τη δημοκρατική τους ευαισθησία και αλληλεγγύη. Να υπογράψουν την διαμαρτυρία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Να καλέσουν το μητροπολίτη να αποτρέψει τον διαφαινόμενο διχασμό στους πιστούς, να δείξει μεγαθυμία με μια πραγματική προσφορά στην κοινωνία και την πόλη της Καβάλας. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Για όλους.

ΚΑΛΟΥΜΕ το ΔΣ του ΣΦΓΤ να ανοίξει τις πόρτες του Συνδέσμου στις εκατοντάδες συμπολιτών μας που έχουν κινητοποιηθεί και να αξιοποιήσει τον ενθουσιασμό τους και τη ζωντάνια τους. Να διοργανώσει

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ώστε τα μέλη να εκφραστούν δημοκρατικά και διάφανα. Αυτό επιβάλλει η δημοκρατική του παράδοση, αλλά και η απλή λογική, αν πραγματικά θέλουν ενεργά μέλη, ενεργά τμήματα και ζωντανό πολιτιστικό κίνημα. Να ξέρουν ότι θα φέρουν εις το διηνεκές βαριά την ευθύνη στις πλάτες τους και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην τοπική κοινωνία και σε όλους τους πολίτες που έχουν στη συνείδησή τους άρρηκτα δεμένη τη Στέγη με το εμβληματικό κτήριο της οδού Κύπρου και φυσικά με την ίδια την ιστορία της πόλης μας.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ την Επιτροπή Πρωτοβουλίας, που ορίζουμε σήμερα, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έκφρασης του πρωτοφανούς και αυθόρμητου κύματος αντιδράσεων, δηλαδή

 Συσπείρωσης πνευματικών ανθρώπων

 Δημοσιοποίησης του αιτήματός μας τοπικά και πανελλαδικά

 Ενημέρωσης θεσμικών παραγόντων

 Νομικών και πολιτικών ενεργειών και κινητοποιήσεων διαμηνύοντας ότι η έξωση του ΣΦΓΤ δεν θα περάσει και ο ιστορικός σύλλογος θα είναι πάντα μια ζωντανή κυψέλη δημιουργίας, ένας φάρος πολιτισμού και προόδου.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΗ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με απόφαση Τοψίδη προχωρούν έργα αξίας 70.000 ευρώ στο γήπεδο “Ανθή Καραγιάννη”

Η απόφαση Τοψίδη αναφέρει:

«Η παρούσα πράξη περιλαμβάνει την εκτέλεση επειγουσών εργασιών αποκατάστασης φθορών και συντήρησης στο Στάδιο Ανθή Καραγιάννη με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης, παραμονής εντός του σταδίου και άθλησης για αθλητές, διαιτητές, προπονητές και κοινό.

Οι κύριες εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν είναι οι παρακάτω:

1. Μόνωση αρμών διαστολής του γηπέδου.

2. Αντικατάσταση υαλοστασίων, επισκευή διαβρωμένων ή κατεστραμμένων κιγκλιδωμάτων και βαφή πλαισίων και κιγκλιδωμάτων.

3. Επισκευές σε WC.

4. Επισκευή μηχανισμού ανοίγματος κεντρικών θυρών κοινού.

5. Επεμβάσεις-επισκευές σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

6. Αντικατάσταση κλειδαριών σε εσωτερικές πόρτες WC και αποδυτηρίων με νέες με ενιαίο κλειδί.

7. Αντικατάσταση εσχαρών.

8. Επιδιόρθωση με επισκευαστικό κονίαμα σε θέσεις αποκάλυψης οπλισμών».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Περιστατικό ξυλοδαρμού στην Καβάλα | “Είχαν βάλει κάτω έναν νεαρό και τον χτυπούσαν στο κεφάλι..!”

Επεισόδιο ξυλοδαρμού σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου 2024 λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ στο κέντρο της Καβάλας.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Κήπο, περαστικοί εντόπισαν ομάδα νεαρών να χτυπά και να γρονθοκοπεί έναν άλλο νεαρό που βρισκόταν στο έδαφος.

Όπως ανέφερε μάρτυρας του περιστατικού στο ENA Channel οι δράστες που ξεπερνούσαν τους 5 σε αριθμό είχαν ρίξει κάτω στο πάτωμα έναν νεαρό και τον χτυπούσαν στο κεφάλι συνεχώς..!

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Επιστολή Προέδρου για παράταση στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τα POS

Το δίκαιο αίτημα των μελών του επιμελητήριου καβάλας, μετέφερε με επιστολή του στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, ο πρόεδρος του επιμελητήριου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ζητώντας παράταση έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

  •  Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.
  •  Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.
  • Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.
  •  Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

Ο Πρόεδρος του επιμελητήριου  τόνισε πως αυτή η παράταση των έξι μηνών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους. Παράλληλα, τόνισε πως το αίτημά είναι αναγκαίο ώστε να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών στη νέα ψηφιακή εποχή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en