Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη η ΔΚΜ στις εκλογές του ΤΕΕ ΑΜ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σήμερα στις 2 τα ξημερώματα ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα στις εκλογές του ΤΕΕ ΑΜ. Αυτά έχουν ως εξής: Ψήφισαν 761 (453 στην Καβάλα και 308 στη Δράμα).

ΔΚΜ                                     270- 36,94%

Μηχανικοί Δράμας       212 – 29,00%

ΟΡΜΗ                                 175 – 23,94%

Πανεπιστημονική         30- 4,1%

Συμμαχία                           25 – 3,47%

ΔΥΝΑΜΗ                         19- 2,6%

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες περιοχές της χώρας θα υποδεχτούν τους νέους πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε

στις

Σημαντικές ανακατανομές στην χωροθέτηση των προσφύγων και μεταναστών αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του σημαντικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απόλυτα διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες του newsbeast.gr αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της δικαιότερης κατανομής των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα, οι νέες «φουρνιές» των ταλαιπωρημένων ανθρώπων που εξακολουθούν να έρχονται από την αντίπερα όχθη του Αιγαίου στην Ελλάδα, αλλά και αρκετοί από τους υφιστάμενους που βρίσκονται σε κλειστές δομές της Λέσβου και άλλων μεγάλων νησιών, θα τοποθετηθούν πρωτίστως σε περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης. Στον αντίποδα θεωρείται ότι η Ήπειρος και η Κεντρική Μακεδονία έχουν σηκώσει ήδη μεγάλο βάρος οπότε δεν θα δεχθούν, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, νέους εισερχόμενους. Στόχος είναι οι μεταφερόμενοι πρόσφυγες να κατανεμηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ξεπερνάνε σε ποσοστό το 1% του τοπικού πληθυσμού κάθε περιφέρειας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη ή την Τετάρτη καθώς ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα περιοδεύσει στον νομό Ημαθίας και Θεσσαλονίκης, κατόπιν το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί ιδιωτικώς στο Λονδίνο προκειμένου να δει την κόρη του Σοφία που ζει και εργάζεται στην βρετανική πρωτεύουσα και τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να έχει ευρεία σύσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας για τον τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.

Η επικείμενη επιδείνωση του καιρού το προσεχές διάστημα, λόγω του χειμώνα, αναμένεται να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αφού η φουρτουνιασμένη θάλασσα δεν προσφέρεται για εισδοχές με βάρκες στη χώρα μας. Αυτό βέβαια από μόνο του μόνο λύση δεν θεωρείται, κάτι που το γνωρίζουν καλά και στην κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία αναζητεί δραστικούς τρόπους αντιμετώπισης του μείζονος εθνικού (έτσι όπως έχει εξελιχθεί) θέματος, το πολύ μέχρι και την άνοιξη που θα βελτιωθούν και πάλι οι καιρικές συνθήκες και άρα θα αυξηθούν εκ νέου οι μεταναστευτικές ροές.

Στο πλαίσιο αυτό κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα γίνουν προσπάθειες προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου όσο γίνεται περισσότερο και θα αυξηθεί η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων πάντα σε αγαστή συνεργασία πάντα με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (τη γνωστή Frontex). Παράλληλα η φιλοδοξία είναι να αυξηθούν οι επιστροφές και να πολλαπλασιαστούν οι κλειστές δομές εισερχόμενων μεταναστών στη χώρα μας.

Τα στρατόπεδα που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες

Βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον οκτώ στρατόπεδα ανά την Ελλάδα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε νέες κλειστές δομές με το πρόκριμα να δίνεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών της Σπάρτης, στο 547 Τάγμα Πεζικού του Ρεθύμνου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο, στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων του Μεσολογγίου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού της Θήβας ή εναλλακτικά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου της Λαμίας, στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού της Καλαμάτας και στο 1ο Σύνταγμα Πεζικού ΔΙΚΕ της Τρίπολης.

Ωστόσο για μια ακόμη φορά αντιδρούν έντονα οι τοπικές κοινωνίες στις περισσότερες περιοχές κάτι που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση αντιλαμβανόμενοι και το πολιτικό κόστος των κινήσεών της.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια Καβαλιώτισσα ενώνει τον κόσμο των ακουόντων με τον κόσμο των ατόμων με προβλήματα ακοής [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε

στις

Κάποια δελτία Τύπου διαφέρουν από τα άλλα, με δεδομένο ότι «αγκαλιάζουν» και απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους, αποτελώντας στην ουσία παραγωγές κοινωνικής ευαισθησίας, που προωθούν την ισότητα και τον εθελοντισμό. Κάτι τέτοιο συνέβη με το 2ο επιστημονικό, πολιτιστικό, αναπτυξιακό και γαστρονομικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας, με ένα video-promo για ανθρώπους με προβλήματα ακοής.

Η Καβαλιώτισσα Εριέττα Τερζή ως Σπουδάστρια του 4ου κύκλου στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 2ου Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας προσφέρθηκε εθελοντικά να ενώσει τον κόσμο των ακουόντων με τον κόσμο των ατόμων με προβλήματα ακοής, μέσα από τη συμμετοχή της στο βίντεο.

Το βίντεο επιμελήθηκε η ίδια σε συνεργασία με τον Ειδικό Εφαρμογών Αεροφωτογραφίας και Βίντεο-Παραγωγό Μultimedia Σάββα Τσανουσίδη ο οποίος επίσης προσφέρθηκε εθελοντικά για την παραγωγή του βίντεο, ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φόρουμ.

Το 2ο επιστημονικό, πολιτιστικό, αναπτυξιακό και γαστρονομικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας θα διεξαχθεί από 15 έως 23 Νοεμβρίου 2019 στην Αίγυπτο. Αποτελεί μία ανιδιοτελή δράση μεγάλης πολιτιστικής εμβέλειας. Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, υπό την ευγενή φιλοξενία της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας, στο συνεδριακό της κέντρο με είσοδο ελεύθερη.

Η διοργάνωση στηρίζεται στην ανιδιοτελή συνεργασία και την εθελοντική συμμετοχή φορέων και πάνω από 250 μεμονωμένων ατόμων σε Ελλάδα και Αίγυπτο, ενώ χαίρει μεγάλης αποδοχής από τους κρατικούς και δημόσιους φορείς των δύο χωρών. Παρουσιάζει βασικά στοιχεία της ιστορίας, του πολιτισμού, της γαστρονομίας και των παραδόσεων της καθεμιάς χώρας και στηρίζει τον διάλογο των λαών, στοχεύοντας στη συνεργασία και στη φιλία μεταξύ τους.

Το φόρουμ έχει έντονο κοινωνικό πρόσωπο, με ενεργή συμμετοχή ευπαθών ομάδων και αποτελεί δείγμα κύριου συστατικού πόλου και κοινωνικής ευθύνης, ενώ το «παρών» θα δώσουν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, της επιστήμης, του πολιτισμού, της γαστρονομίας, της επιχειρηματικότητας, της ανάπτυξής, των γραμμάτων και των τεχνών, Έλληνες και Αιγύπτιοι εισηγητές.

Υπενθυμίζεται ότι το 1ο Φόρουμ πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα το 2018, δεδομένου ότι έχει τη δική της ιστορία με την Αίγυπτο και το 3ο Φόρουμ δρομολογείται για τη βόρεια Ελλάδα, καθώς φορείς εκδήλωσαν το ενδιαφέρον για τη φιλοξενία του.

Δείτε το βίντεο

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφτασε στη Βοστώνη ο Παναγιώτης Ραφαήλ | Το μήνυμα των γονέων του

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη Βοστώνη έφτασε ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ μαζί με την οικογένειά του, με σκοπό να ξεκινήσει η θεραπεία του.

Οι γονείς του Παναγιώτη Ραφαήλ φτάνοντας ανήρτησαν ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook:

Ο Παναγιώτης Ραφαήλ δίνει μάχη με τη σπάνια πάθηση της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας τύπου 1, έχοντας τους γονείς του στο πλάι του.

Το μόλις 18 μηνών αγοράκι διαγνώστηκε αμέσως μετά τη γέννησή του με το συγκεκριμένο νόσημα και έκτοτε προσπαθεί καθημερινά να το πολεμήσει.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παληό Καβάλας | Έσπασε αγωγός και «σήκωσε» εντυπωσιακό συντριβάνι [φωτογραφία]

Δημοσιεύτηκε

στις

Το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου 2019, περίπου στις 14:30, κάτοικοι του Παληού Καβάλας αναστατώθηκαν από έναν δυνατό κρότο τον οποίο ακολούθησε ο ήχος νερού που «τρέχει». Αγωγός ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ έσπασε και «σήκωσε» ένα εντυπωσιακού ύψους συντριβάνι.

Το περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Καζαντζάκη. Το νερό «βγήκε» ορμητικό από τον σπασμένο αγωγό και ο πήδακας «σηκώθηκε» σε ύψος που ξεπερνούσε τα 5 μέτρα, πάνω και από το ύψος των παρακείμενων κατοικιών, όπως φαίνεται στη φωτογραφία:

Περίοικοι ειδοποίησαν τη ΔΕΥΑΚ και συνεργείο της Επιχείρησης βρίσκεται ήδη στο σημείο για την επισκευή της βλάβης. Επισημαίνεται ότι η παροχή υδροδότησης αναγκαστικά έχει «κοπεί» στη γύρω περιοχή, πρόσκαιρα, μέχρις ότου επισκευαστεί η βλάβη.

Προς το παρόν, δεν είναι δυνατό να καθοριστεί το ακριβές αίτιο που προκάλεσε το «σπάσιμο» του αγωγού, ωστόσο εικάζεται ότι από πάνω «πέρασε» κάποιο όχημα βαρέος τύπου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ