Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Προτεραιότητα της Περιφέρειας ΑΜΘ το ΒΙΟΠΑ και η πεσμένη γέφυρα

Ενόψει της έκθεσης του Επιμελητηρίου «Καβάλα EXPO 2019» (στο τέλος του μήνα), η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος σκοπεύουν να «τρέξουν» όσο το δυνατό καλύτερα και πιο γρήγορα δύο εκκρεμότητες που αφορούν την Περιφέρεια και θέματα της Καβάλας.

Επιδίωξη της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι στα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου τα πράγματα να έχουν πάρει τη σωστή τους πορεία ώστε να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Και για τα δύο ζητήματα χάθηκε αρκετός χρόνος αλλά αυτό δεν έγινε με ευθύνη μόνο της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Πρόκειται για την συμφωνία του φορέα του Επιμελητηρίου Καβάλας με την Περιφέρεια για τη διαχείριση (ουσιαστικά την επαναλειτουργία) του Βιοτεχνικού Πάρκου στη Νέα Καρβάλη αλλά και την υπογραφή της σύμβασης με την Εγνατία οδό ΑΕ για μία σειρά σημαντικών ενεργειών που έχουν σχέση με το σημείο όπου το Νοέμβριο του 2018 έπεσε η γέφυρα (μπροστά από το παλιό νοσοκομείο).

Την προηγούμενη εβδομάδα λύθηκε κατά κάποιο τρόπο η διοικητική εκκρεμότητα στην Εγνατία οδό ΑΕ, που πλέον έχει και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Εντός των ημερών θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης, αντικείμενο της οποίας είναι όλα όσα έχουν σχέση με τη γέφυρα. Σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και την Εγνατία οδό ΑΕ. Πριν το τέλος του μήνα το θέμα φαίνεται ότι θα έχει οριστικοποιηθεί και η Εγνατία Οδός θα είναι έτοιμη να ασχοληθεί με την εκκρεμότητα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Όσον αφορά το Βιοτεχνικό Πάρκο, οι συζητήσεις με το Επιμελητήριο συνεχίζονται. Σύντομα θα γίνει μία ακόμη συνάντηση του Χρήστου Μέτιου με το Μάρκο Δέμπα, μάλλον στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη. Οι δύο πλευρές προετοιμάζουν τη συμφωνία τους ξεπερνώντας σειρά γραφειοκρατικών προβλημάτων. Η συμφωνία δεν έχει αλλάξει, το Επιμελητήριο θα αναλάβει τη διαχείριση του Βιοτεχνικού Πάρκου. Το ίδιο θέμα συζήτησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη πριν από λίγες μέρες.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η πρόταση γάμου που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Καρναβάλι της Ξάνθης

Στο Καρναβάλι της Ξάνθης μπορεί κανείς να δει και να ζήσει τα πάντα. Να διασκεδάσει, να χορέψει, να γελάσει, ακόμα και να… παντρευτεί!

xanthinea.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Γεμάτα τα καταστήματα της εστίασης την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας

Οι ψαροταβέρνες, τα ουζερί και γενικότερα τα καταστήματα εστίασης, την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας  είχαν την τιμιτική τους. Στην πόλη της Καβάλας, μάλιστα με σύμμαχο τον καλό καιρό τα τραπέζια γέμησαν με τους καταναλώτες να βάζουν στην άκρη τα προβλήματα τους και να τιμούν την ημέρα. Ενώ σύμφωνα με τους επαγγελαμτίες οι τιμές, σε σχέση με το 2023 παραμένουν στα ίδια επίπεδα με λίγες μόνο αυξήσεις.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι Καβαλίωτες “έπιασαν το φίδι” στην Καλαμίτσα

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, φέτος την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας διοργάνωσαν όπως κάθε χρόνο μια ξεχωριστή γιορτίνη ημέρα στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας. Σύμμαχος της ημέρας αυτής ήταν ο καλός καιρός όπως οι πολίτες της Καβάλας διασκέδασαν με χόρο τραγούδι και μπόλικο σαρακοστιανό φαγητό.

Απο την ημέρα αυτή ωστόσο δεν έλλειπαν και οι παραδόσεις, όπου οι ουρανοί της Καβάλας γέμησαν με πολύχρομους χαρταετούς.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en