ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Προσφυγικό | Ο Μητσοτάκης καλεί την Frontex στον Έβρο

Δεύτερο γύρο τηλεφωνικών επαφών πραγματοποίησε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με φόντο τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τους εκπροσώπους της Ε.Ε. συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο η Frontex θα συμβάλλει στην προστασία των ελληνικών συνόρων που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το Σάββατο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μπορέλ, ο οποίος βρίσκεται στο Χαρτούμ.

Ο κ. Δένδιας τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό και ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Νωρίτερα είχε τηλεφωνικές συνομιλίες για το ίδιο θέμα με τους ομολόγους του της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και χθες το βράδυ με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Είχε επίσης χθες συνάντηση και με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, στον οποίον είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το θέμα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version