Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Πέμπτη 14-09-2023 και ώρα 08:00 έως 12:00π.μ., μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλαιό δίκτυο ύδρευσης:
στην οδό Γεωργίου Κίτσου
στον οικισμό Πλατανάκια.
Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.
Σύσκεψη στην Καβάλα για τον Προγραμματισμό Πρόσληψης Ανειδίκευτων Εργατών για τα Έτη 2025-2026
Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης” της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων της περιοχής, με επίκεντρο τον προγραμματισμό πρόσληψης ανειδίκευτων εργατών, κυρίως πολιτών τρίτων χωρών, μέσω της διαδικασίας μετάκλησης για τα έτη 2025 και 2026.Στη σύσκεψη συμμετείχαν επιχειρήσεις από διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός και τα συσκευαστήρια, με στόχο τον καθορισμό των αναγκών σε εργατικό δυναμικό για τα επόμενα χρόνια.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, και ο προϊστάμενος του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης στη Διεύθυνση Ανάπτυξης, κ. Σάββας Εμινίδης.
Από σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου, τίθενται σε ισχύ τα χειμερινά δρομολόγια στην πορθμιακή γραμμή Πρίνου. Κατά τη θερινή περίοδο, τα δρομολόγια ήταν 5 ημερησίως, αλλά με τη μείωση της επιβατικής κίνησης, ο αριθμός τους περιορίζεται σε 3. Το χειμερινό πρόγραμμα θα παραμείνει ενεργό έως τις 31 Μαρτίου 2025.
Παρά τη ικανοποιητική κίνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η μείωση των δρομολογίων αποτελεί συνήθη πρακτική για τους χειμερινούς μήνες.
Σοβαρό Πρόβλημα Λειψυδρίας στη Θάσο τους θερινούς μήνες
Το φετινό καλοκαίρι, η Θάσος αντιμετώπισε έντονο πρόβλημα λειψυδρίας, με τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης να αποκαθίστανται συνήθως μέσα σε λίγες ώρες. Ωστόσο, το κύριο ζήτημα είναι η συνεχιζόμενη επιδείνωση των συνολικών αποθεμάτων νερού στο νησί.
Εκτός από τα Λιμενάρια, σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας παρατηρούνται εδώ και χρόνια σε περιοχές της νότιας Θάσου, όπως τα Κοίνυρα και η Αλυκή, ενώ πολύ σοβαρές ελλείψεις καταγράφονται επίσης σε Καλλιράχη, Σωτήρα και Ραχώνι. Οι περισσότεροι κάτοικοι αποδίδουν την κατάσταση στον υπερτουρισμό και την ταχύτατη, αλλά χωρίς κανόνες, τουριστική ανάπτυξη του νησιού, η οποία επιβαρύνει περαιτέρω τους υδάτινους πόρους.