Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πόσο κοστίζουν πλέον κλήσεις και μηνύματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Μείωση των χρεώσεων για κλήσεις και γραπτά μηνύματα εντός της Ε.Ε. εφαρμόστηκε από χθες Τετάρτη 15 Μαΐου.

Συγκεκριμένα νέες μειωμένες χρεώσεις ισχύουν από χθες για διεθνείς κλήσεις και διεθνή SMS, που πραγματοποιούνται από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, εντός της ΕΕ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΕΤΤ προς τους καταναλωτές, οι νέες μειωμένες χρεώσεις ισχύουν για διεθνείς κλήσεις και διεθνή SMS που πραγματοποιούνται από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προς άλλη χώρα της ΕΕ, καθώς επίσης προς τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ισλανδία.

Ειδικότερα, οι καταναλωτές εντός της ΕΕ, θα πληρώνουν για κάθε κλήση από και προς σταθερό ή κινητό, έως 0,19 ευρώ/λεπτό προ ΦΠΑ και για κάθε SMS έως 0,06 ευρώ/SMS προ ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι η νέα αυτή ρύθμιση αφορά τους οικιακούς καταναλωτές που είναι κάτοχοι συμβολαίου και καρτοκινητής και δεν ισχύει για εταιρικούς πελάτες (επαγγελματίες και επιχειρήσεις).

«Η ΕΕΤΤ ελέγχει τη συμμόρφωση των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στους νέους κανόνες και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά των διεθνών κλήσεων εντός ΕΕ, σε συνεργασία με το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την κατάργηση των τελών περιαγωγής τον Ιούνιο του 2017, αυτά τα νέα ανώτατα όρια τιμών για τις διεθνείς κλήσεις και τα SMS εντός της ΕΕ αποτελούν μέρος της αναθεώρησης των κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες σε επίπεδο ΕΕ με σκοπό την ενίσχυση του συντονισμού των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την αναβάθμιση του ρόλου του Φορέα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (BEREC).

«Τα ανώτατα όρια τιμών για κλήσεις εντός ΕΕ αποτελούν απτό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ψηφιακή ενιαία αγορά συμβάλλει πραγματικά στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Χάρη στη δημιουργία της ψηφιακής ενιαίας αγοράς, έχουν κατοχυρωθεί 35 νέα ψηφιακά δικαιώματα και ελευθερίες. Συνολικά, οι νέοι κανόνες για τις τηλεπικοινωνίες θα βοηθήσουν την ΕΕ να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες συνδεσιμότητας των Ευρωπαίων και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ», δήλωσε σχετικά ο Άντρους Άνσιπ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά.

Από την πλευρά της η Μαρίγια Γκαμπριέλ, επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, με την κατάργηση των τελών περιαγωγής το 2017 και τη μείωση των τιμών των διεθνών κλήσεων «οι Ευρωπαίοι καταναλωτές είναι πλέον πλήρως προστατευμένοι από φουσκωμένους λογαριασμούς όταν καλούν οποιονδήποτε ευρωπαϊκό αριθμό, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, με τους νέους κανόνες για τις διεθνείς κλήσεις αντιμετωπίζονται οι μεγάλες τιμολογιακές αποκλίσεις που υπήρχαν μεταξύ των κρατών μελών. Κατά μέσον όρο, η συνήθης τιμή μιας ενδοενωσιακής κλήσης από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο ήταν τρεις φορές υψηλότερη από τη συνήθη τιμή μιας εγχώριας κλήσης και η συνήθης τιμή για την αποστολή μηνύματος SMS σε άλλη χώρα της ΕΕ ήταν πάνω από δύο φορές υψηλότερη σε σχέση με την τιμή για την εγχώρια αποστολή μηνύματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις η συνήθης τιμή μιας ενδοενωσιακής κλήσης μπορεί να είναι μέχρι και δέκα φορές υψηλότερη από τη συνήθη τιμή για εγχώριες κλήσεις.

Σχετική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τις διεθνείς κλήσεις δείχνει ότι τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες (42%) απάντησαν ότι επικοινώνησαν με κάποιον που βρισκόταν σε άλλη χώρα της ΕΕ κατά τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, το 26% δήλωσε ότι χρησιμοποίησε σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο ή SMS για να επικοινωνήσει με κάποιον σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε ολόκληρη την ΕΕ θα πρέπει να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τα νέα ανώτατα όρια τιμών. Οι κανόνες θα ισχύουν και στις 28 χώρες της ΕΕ από τις 15 Μαΐου, ενώ σύντομα θα τεθούν σε ισχύ και στη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν.

Το όριο της ανώτατης τιμής ισχύει μόνο για προσωπική χρήση, δηλαδή για ιδιώτες πελάτες. Οι εταιρικοί πελάτες αποκλείονται από την εν λόγω τιμολογιακή ρύθμιση, δεδομένου ότι αρκετοί πάροχοι διαθέτουν ειδικές προσφορές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τους εταιρικούς πελάτες.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Samsung λάνσαρε 4Κ τηλεόραση… εξωτερικού χώρου

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Samsung παραμένει κυρίαρχος στην αγορά των τηλεοράσεων και θέλει τώρα να επεκτείνει την κυριαρχία της από το σαλόνι στον κήπο.

Terrace τη λέει και είναι πράγματι σχεδιασμένη για θέαση σε εξωτερικούς χώρους. Διαθέτει το αδιάβροχο πρωτόκολλο IP55 και η οθόνη της φτάνει σε φωτεινότητα τα 2.000 nits, ώστε να μην επηρεάζεται η εικόνα από το εκτυφλωτικό ηλιακό φως.

Αν δεν είσαι βέβαια εξοικειωμένος με τις τηλεοράσεις εξωτερικού χώρου, οι τιμές θα σου φανούν εξωφρενικές.

Το μοντέλο των 65 ιντσών στοιχίζει 4.570 ευρώ (4.999 δολάρια) και το 75 ιντσών 5.960 ευρώ (6.499 δολάρια), πολύ πάνω δηλαδή από μια QLED 4K εσωτερικού χώρου. Ακόμα και από κάποιες 8K!

Οι τηλεοράσεις εξωτερικού χώρου είναι ωστόσο πάντα πανάκριβες, καθώς πρέπει να αδιαβροχοποιηθούν, να αποκτήσουν αντι-ανακλαστική επίστρωση και να βελτιωθούν σε τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η Samsung τονίζει πως παρά το σκληροτράχηλο της κατασκευής, η Terrace παραμένει κομψή και στιλάτη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΕΕ | Έχει επιστημονικό δυναμικό αλλά δεν το αξιοποιεί – Τι αναφέρει σχετική έκθεση

Δημοσιεύτηκε

στις

Εντυπωσιακό επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζει όμως να δυσκολεύεται να το «μεταφράσει» σε απτή και εφαρμοσμένη τεχνολογική υπεροχή και σε οικονομικά κέρδη στην παγκόσμια αρένα του ανταγωνισμού. Αυτό προκύπτει από την τελευταία -την τρίτη κατά σειρά (η προηγούμενη είχε εκδοθεί το 2018)- διετή έκθεση επιδόσεων της ΕΕ στους τομείς της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας, την οποία δημοσίευσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

powered by Rubicon Project
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η έκθεση Science, Research and Innovation Performance of the EU (SRIP), έκτασης 770 σελίδων, αναγνωρίζει ότι η ΕΕ υστερεί σε βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Κίνα, παρά τις ισχυρές ευρωπαϊκές επιδόσεις στην επιστήμη-έρευνα και τις μεγάλες δημόσιες επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς. Γι’ αυτό, μεταξύ άλλων, προτείνει το επόμενο πρόγραμμα στήριξης της καινοτομίας “Horizon Europe” («Ορίζων Ευρώπη»), διάδοχος από το 2021 του σημερινού “Horizon 2020” («Ορίζων 2020»), να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ενίσχυση νεοφυών εταιρειών τεχνολογίας (start-ups) και στη συνεργασία των ερευνητικών φορέων με τον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε τα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αγορά.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι Ευρωπαίοι ερευνητές παράγουν περίπου το ένα πέμπτο των επιστημονικών δημοσιεύσεων με τη μεγαλύτερη απήχηση διεθνώς, έναντι 31,3% των ΗΠΑ που προηγούνται και 17,5% της Κίνας που έρχεται τρίτη. Από την άλλη, οι δημόσιες δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη (R & D) της ΕΕ ως ποσοστό του ΑΕΠ έπονται μόνο της Νότιας Κορέας, ενώ όσον αφορά τις δαπάνες R & D στον ιδιωτικό τομέα η ΕΕ βρίσκεται στην τέταρτη θέση, μαζί με την Κίνα, μετά τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.

Η ΕΕ συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παραγόντων σε επίπεδο επιστημονικής παραγωγής και αριστείας, δεδομένου ότι από αυτήν προέρχεται, ενδεικτικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, το 25% των επιστημονικών δημοσιεύσεων αιχμής για το κλίμα και το 27% στον τομέα της βιοοικονομίας. Όσον αφορά τις αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε αυτούς τους δύο τομείς, η ΕΕ πρωτοστατεί επίσης, με ποσοστά 24% όσον αφορά το κλίμα και 25% στον τομέα της βιοοικονομίας.

Όμως ούτε η ρωμαλέα επιστημονική παραγωγή ούτε η γενναιόδωρη δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας έχουν καταφέρει έως τώρα να δημιουργήσουν την διεθνώς ανταγωνιστική οικονομία υψηλής τεχνολογίας που θέλει να δει η Κομισιόν. Σε κάθε πετυχημένη start-up ευρωπαϊκή εταιρεία τεχνολογίας που φθάνει να έχει αξία ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, αναλογούν οκτώ αμερικανικές και τέσσερις κινεζικές. Επίσης οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών προσθέτουν λιγότερη προστιθέμενη αξία στην οικονομία της ΕΕ από ό,τι συμβαίνει στη Ν.Κορέα, στην Ιαπωνία, στις ΗΠΑ ή στην Κίνα.

«Στην Ευρώπη είμαστε σχετικά καλοί στο να αξιοποιούμε πόρους για βασική έρευνα, κάτι που έχει οδηγήσει σε αύξηση στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και στις επιστημονικές δημοσιεύσεις. Όμως έχουμε υπάρξει λιγότερο ικανοί στο να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική καινοτομίας. Στο R & D οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν επενδύσει κυρίως στο R (Έρευνα) και έχουν συχνά ξεχάσει το D (Ανάπτυξη», δήλωσε, σύμφωνα με το “Science”, ο ειδικός στην οικονομική γεωγραφία Άντρες Ροντρίγκεζ-Πόουζ της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE).

Η έκθεση τονίζει την ανάγκη για έρευνα και καινοτομία (Ε&Κ) στην ΕΕ με στόχο τη στήριξη της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης των επιχειρήσεων, των περιφερειών και των χωρών, καθώς και για τη λήψη μέριμνας, ώστε κανείς να μην μείνει στο περιθώριο στην προσπάθεια ενίσχυσης των συστημάτων καινοτομίας, ιδίως στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες.

Τονίζεται επίσης η σημασία της διασφάλισης κατάλληλων δεξιοτήτων για τους Ευρωπαίους, υπό το πρίσμα των νέων τεχνολογικών επαναστάσεων, καθώς και ο σημαντικός ρόλος της πολιτικής Ε&Κ στην ενίσχυση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα τη δημιουργία θέσεων εργασίας και αξίας με βιώσιμο τρόπο. Ωστόσο, η έκθεση επισημαίνει ότι παράλληλα απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες για την μετατροπή των αποτελεσμάτων της έρευνας σε βιώσιμες, εμπορεύσιμες λύσεις.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Καταγράφηκε η μεγαλύτερη ταχύτητα ίντερνετ στον κόσμο – Αυστραλοί έσπασαν τα κοντέρ με 44.2 terabits το δευτερόλεπτο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια Monash, Swinburne και RMIT της Αυστραλίας ισχυρίζονται ότι κατέγραψαν την μεγαλύτερη ταχύτητα ίντερνετ στον κόσμο. Και αν οι μετρήσεις τους είναι σωστές τότε το νούμερο σίγουρα εντυπωσιάζει: 44.2 terabits το δευτερόλεπτο.

Όπως αναφέρει το BBC η ταχύτητα είναι τόσο εντυπωσιακή που οι χρήστες θα μπορούσαν να κατεβάσουν 1.000 ταινίες σε… ένα δευτερόλεπτο. Οι ερευνητές κατάφεραν να φθάσουν αυτήν την ασύλληπτη ταχύτητα με την χρήση μιας ενισχυμένου τύπου οπτικής ίνας.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος το BBC αναφέρει ότι η μέση ταχύτητα διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τα 64 megabits το δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με τις παγκόσμιες μετρήσεις η Αυστραλία βρίσκεται περίπου στη μέση της λίστας με το πόσο γρήγορα «τρέχει» το ίντερνετ ενώ δεν είναι λίγοι οι χρήστες που παραπονιούνται για τις προβληματικές συνδέσεις τους. Η μέση ταχύτητα λήψης στη χώρα είναι 43,4 mbps, 1 εκατομμύριο φορές χαμηλότερη από τις ταχύτητες που επιτεύχθηκαν σε αυτήν την επιστημονική δοκιμή.

Η μεγαλύτερη εμπορική ταχύτητα αυτήν την στιγμή στον κόσμο ανήκει στην Σιγκαπούρη με ταχύτητα λήψης 197,3 megabit ανά δευτερόλεπτο, ταχύτητα αρκετά μικρότερη από αυτή των ερευνητών.

Μέλος της ομάδας και λέκτορας στο πανεπιστήμιο Monash αναφέρει ότι «το εν λόγω επίτευγμα είναι μόλις μία μικρή ματιά στο μέλλον του διαδικτύου. Μία ταχύτητα τέτοιου μεγέθους θα μπορούσε να αλλάξει άρδην τις παγκόσμιες βιομηχανίες

Η εφαρμογή της συσκευής micro-comb (ενισχυμένη οπτική ίνα), που δοκίμασαν οι ερευνητές, θα ανακουφίσει αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με τους ίδιους. Όπως αναφέρει ο Μπιλ Κόρκοναν το micro-cob ίναι συμβατή με την υποδομή οπτικών ινών που υπάρχει ήδη.

«Η ανακάλυψη είναι επαναστατική. Δεν μιλάμε μόνο για χρήση υπηρεσιών online δεδομένων όπως το Netflix. Τέτοιου είδους ταχύτητες στο ίντερνετ μπορεί να οδηγήσουν σε τεχνολογίες αυτο-οδηγούμενων οχημάτων και τις μετακινήσεις του μέλλοντος».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένα πανίσχυρο power bank που φορτίζει και… φορτίζεται αυτόματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Δεν είναι δύσκολο να βρεις battery banks που φορτίζουν αυτόματα το κινητό, τι συμβαίνει όμως αν δεν έχεις καλώδιο ή πρόσβαση σε πρίζα για να φορτίσεις το ίδιο το bank;

Σε αυτό απαντά αποφασιστικά η Mophie με το ολοκαίνουριο Powerstation Wireless XL, που φορτίζει και φορτίζεται αυτόματα πάνω σε οποιαδήποτε pad με Qi.

Θα πάρει βέβαια χρόνο για να φορτιστεί η θηριώδης μπαταρία των 10.000mAh, είναι πάντως καλό να έχεις μια εναλλακτική όταν δεν έχεις πρόσβαση σε πρίζες.

Όσο για το ίδιο το power bank, είναι εφοδιασμένο με USB-C, που προσφέρει γρήγορη φόρτιση 18W, και μπορείς να φορτίζεις δύο συσκευές ταυτοχρόνως, μία ενσύρματα και μια ασύρματα.

Ακόμα και θύρα Lightning θα βρεις, για τη φόρτιση προϊόντων της Apple. H μπαταρία των 10.000mAh φορτίζει ένα iPhone X κάπου 3,5 φορές, ενώ ένα iPad Pro έβδομης γενιάς τουλάχιστον δύο.

Κοστίζει βέβαια 110 ευρώ. Είναι όμως για τους ανθρώπους που παίρνουν στα σοβαρά τη φόρτιση των συσκευών τους…

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ