Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα δοθεί επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα – Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη συνολική δέσμη παρεμβάσεων που σχεδιάζει για τη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, στις οποίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το νέο πλαίσιο στήριξης στο ρεύμα για τους ενεργειακά ευάλωτους καταναλωτές, που από τον Ιανουάριο του 2024 θα διαδεχθεί τις υφιστάμενες οριζόντιες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού.

Το πλαίσιο αυτό προβλέπει την επέκταση του επιδόματος θέρμανσης και στο ρεύμα. Έτσι, χάρις στο επίδομα, θα συγκρατείται πλέον το αυξημένο κόστος για ηλεκτρική ενέργεια που καταβάλλει η συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών κατά τους χειμερινούς μήνες, προκειμένου να θερμανθεί χρησιμοποιώντας κλιματιστικά, αντλίες θερμότητας ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Ίδια «αρχιτεκτονική» με το υφιστάμενο επίδομα 

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το επίδομα θα ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό την «αρχιτεκτονική» του μέτρου που ισχύει σήμερα για τα υπόλοιπα καύσιμα θέρμανσης – το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και τα πέλετ. Αυτό σημαίνει κατ΄ αρχάς πως θα ισχύουν τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Έτσι, δικαίωμα ενίσχυσης θα έχουν οι άγαμοι με εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι έως 24.000 ευρώ, το οποίο θα αυξάνεται με 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, για τις οικογένειες με παιδιά. Επίσης, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Παρόμοια με το υφιστάμενο επίδομα θέρμανσης θα είναι και τα όρια της ενίσχυσης, ξεκινώντας από τα 100 και φτάνοντας τα 800 ευρώ κατά μέγιστο. Το ποσό του επιδόματος θα προκύπτει και πάλι με βάση το καθεστώς των βαθμοημερών (όπως ακριβώς και στο υφιστάμενο επίδομα), ώστε να αυξομειώνεται ανάλογα με την περιοχή και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν. Επίσης, και αυτή τη φορά θα προσαυξάνεται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου κατά 20%.

Πώς θα τεκμαίρεται η χρήση ρεύματος για θέρμανση 

Το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα και η ενίσχυση για τα άλλα καύσιμα θέρμανσης θα είναι αλληλοαποκλειόμενες – δηλαδή ένας πολίτης θα μπορεί να υποβάλει αίτημα μόνο για μία από τις δύο ενισχύσεις. Με αυτό τον έμμεσο τρόπο θα τεκμαίρεται και η χρήση κάποιας ηλεκτρικής θερμαντικής συσκευής, αφού η αίτηση για στήριξη στο ρεύμα θα αποκλείει τον καταναλωτή από επιδότηση για κάποιο από τα άλλα καύσιμα.

Επομένως, η μη διεκδίκηση επιδόματος για πετρέλαιο,  φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλετ, θα σημαίνει πως δεν χρησιμοποιεί αυτά τα καύσιμα. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο αν οι ενδιαφερόμενοι για επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα θα χρησιμοποιούνται κι αυτοί την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, ή μία νέα πλατφόρμα που θα διασυνδέεται με το myΘέρμανση.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος έχει υποβάλλει αίτηση για κάποιο από τα δύο επιδόματα θέρμανσης θα μπλοκάρεται από την υποβολή αιτήματος για την έτερη στήριξη. Επομένως, δεν θα υπάρχει περίπτωση να λάβει κανείς διπλή ενίσχυση.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Νέο απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα-δήθεν επιστολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Για νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου ενημερώνει η ΕΛΑΣ εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, ενώ στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν συμπολίτες μας – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι το συγκεκριμένο μήνυμα είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήλωση Περιφερειάρχη σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site  aftodioikisi.gr, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο εξευτελισμός της επιστήμης της Στατιστικής στο έλεος του κιτρινισμού

Αισθάνομαι βαθύτατα απογοητευμένος από την διαπίστωση ότι ένας ηλεκτρονικός ιστότοπος όπως το aftodioikisi.gr φλερτάρει έντονα με τον λεγόμενο κιτρινισμό, δημοσιεύοντας μία «δημοσκόπηση» με μοναδικό γνώμονα την προσβολή της Διοίκησής μας και όχι την ενημέρωση του κοινού.

Αντίθετα, στην περίπτωση της έρευνας του aftodioikisi.gr ακόμη και ένα απαίδευτο μάτι μπορεί πανεύκολα να διαπιστώσει ότι οι ερωτήσεις είναι ελάχιστες, γενικόλογες και διαρθρωμένες με τρόπο ώστε να εξάγεται αρνητικό αποτέλεσμα.

Ομοίως και η «ανάλυσή» τους γίνεται με τρόπο απαράδεκτο, αφού λαμβάνονται υπόψη απαντήσεις οι οποίες δεν έχουν καν σχέση με το ουσιαστικό αντικείμενο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για παράδειγμα, στην ερώτηση «ποιο είναι το βασικό πρόβλημα στην περιοχή σας;» οι ερωτώμενοι απαντούν σε ποσοστό 20% «το κυκλοφοριακό και οι θέσεις στάθμευσης» και σε ποσοστό 20% «τα σκουπίδια και η καθαριότητα». Ούτε η διαχείριση των απορριμμάτων, ούτε το κυκλοφοριακό ζήτημα των πόλεων εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και αυτό όφειλαν να το γνωρίζουν οι επίδοξοι αναλυτές της καταχρηστικά αποκαλούμενης «έρευνας», πριν συμπεριλάβουν τα ευρήματα στα συμπεράσματά τους.

Χρησιμοποίησα αυτό το παράδειγμα για να καταδείξω το πνεύμα της έρευνας, η οποία, επαναλαμβάνω, διακατέχεται από απόλυτη προχειρότητα και αυτός είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός που μπορώ να σκεφτώ.

Ειλικρινά με λυπεί και με θλίβει αυτή η διολίσθηση που παρατηρώ και παρακαλώ τους αναγνώστες του aftofdioikisi.gr να κρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Σε ό,τι αφορά τα μέλη της Διοίκησής και εμένα προσωπικά, δηλώνω για ακόμη μία φορά ότι δεν φοβόμαστε την κριτική, αλλά αντίθετα την επιζητούμε, υπό την προϋπόθεση όμως ότι συνοδεύεται από στοιχειοθετημένη επιχειρηματολογία που να εξυπηρετεί έναν παραγωγικό διάλογο. Στο προκείμενο, αυτό που βλέπουμε είναι μία άκρατη λασπολογία «ντυμένη» πρόχειρα με το σχήμα μιας «έρευνας» η οποία προσβάλει το αναγνωστικό κοινό, αλλά και την ίδια την επιστήμη της Στατιστικής»

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Σουφλί | Σε καταστολή ο 56χρονος Συνοριοφύλακας που τον πυροβόλησαν απ’ την τουρκική πλευρά

Σε καταστολή στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου νοσηλεύεται ο 56χρονος Συνοριοφύλακας, που χθες στις 18.20′ το απόγευμα δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά από πυροβολισμούς οι οποίοι προήλθαν απ’ την τουρκική πλευρά.

Ο έμπειρος αστυνομικός που κατάγεται από το Σουφλί και υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης της πόλης, υποβλήθηκε επί δυο ώρες σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έπληξε το λεπτό έντερο και τον σπλήνα. Απέφυγε τον κίνδυνο σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες βράδυ και οι γιατροί θα επιχειρήσουν σήμερα να τον “ξυπνήσουν” προκειμένου να δουν πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του.

Στο Νοσοκομείο βρέθηκαν η σύζυγος του (είναι παντρεμένος με δυο γιους, ο ένας μάλιστα είναι αστυνομικός στην Αθήνα), θεωρείται και είναι από τους πιο έμπειρους Συνοριοφύλακες  και σίγουρα στάθηκε τυχερός γιατί η σφαίρα εκτιμάται ότι εξοστρακίστηκε και δεν είχε τόσο μεγάλη δύναμη όταν τον βρήκε κάτω από τον αφαλό στην κοιλιακή χώρα. Το Evros-news.gr χθες βράδυ ήταν το μοναδικό ΜΜΕ που βρέθηκε εκεί και σας ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.,

evros-news.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en