ΔΡΑΜΑ

«Πόλη+Ζωή» | Δεν υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης για την Δράμα, άλλη μία χαμένη χρονιά

Την ανυπαρξία στόχων και σχεδίου ανάπτυξης της Δράμας αποδεικνύουν τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2020 σύμφωνα με την δημοτική παράταξη «πόλη +ζωή».

Η «πόλη+ζωή» υποστηρίζει, ότι το μόνο που κάνει η Δημοτική Αρχή, είναι να επιδίδεται σε προσλήψεις (βόλεμα) ημετέρων ( ειδικών συμβούλων) δαπανώντας υπέρογκα ποσά (200.000€), ενώ την ίδια στιγμή μειώνει τους κοινωνικούς πόρους και αυξάνει τα δημοτικά τέλη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι την τελευταία πενταετία τα τέλη αυξήθηκαν κατά  80%. Στο σχετικό δελτίο τύπου μεταξύ άλλων η παράταξη διαβεβαιώνει τους δημότες ότι το κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ δεν θα επηρεάσει τις πολιτιστικές και άλλες δράσεις της επιχείρησης.

Δελτίο Τύπου

Καθυστερημένη και στην ψήφιση του Προϋπολογισμού  η Δημοτική Αρχή

Με πρόταση της παράταξης «πόλη + ζωή»  και των άλλων  αντιπολιτεύσεων διασφαλίζεται η Ονειρούπολη και η διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Με μεγάλη καθυστέρηση, τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, ψηφίστηκε την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου ο Προϋπολογισμός του Δήμου Δράμας.

Η παράταξη «πόλη + ζωή», σε συνεργασία με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατέθεσε εναλλακτική πρόταση που αφορά την λειτουργία της ΔΕΚΠΟΤΑ μέχρι τις 30-06-2020, ημερομηνία λύσης της επιχείρησης, και την χρηματοδότηση της Ονειρούπολης και των πολιτιστικών δράσεων. Με την πρόταση αυτή διασφαλίζεται η διοργάνωση από τον Δήμο της Ονειρούπολης 2020-21 καθώς και του συνόλου των πολιτιστικών δράσεων, όπως επίσης και η απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΚΠΟΤΑ, αλλά και η διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων από την ΔΕΚΠΟΤΑ μέχρι 30-6-2020.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό, κάθε Δήμος στον ετήσιο προϋπολογισμό του αποτυπώνει το σχεδιασμό της δημοτικής του αρχής. Ο προϋπολογισμός αποτελεί το κυρίαρχο εργαλείο του Δήμου που δηλώνει την κατεύθυνσή του. Με ποιον δηλαδή τρόπο θα αξιοποιήσει τους οικονομικούς -και όχι μόνο- πόρους του.

Στον προϋπολογισμό του Δήμου μας, ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος, δεν θα μπορούσε να δει και να καταλάβει ποιο είναι το σχέδιο αυτής της Δημοτικής Αρχής. Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο που να σηματοδοτεί ότι υπάρχει σχέδιο και στόχοι για το 2020 και τη νέα θητεία του κ. Μαμσάκου.

Ακόμη μία δυστυχώς χαμένη χρονιά για τη Δράμα και τους πολίτες της.

Αποκλειστική φροντίδα του κ. Μαμσάκου το βόλεμα των ημετέρων και των κολλητών. Φρόντισε ήδη για την τακτοποίηση υποψηφίων και υποστηρικτών του σε έμμισθες θέσεις ειδικών συμβούλων, αυξάνοντάς τους σε έξι, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Δράμας.

Με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που αγγίζουν το 80% σε μια πενταετία, με 200.000,00 ευρώ για μισθούς Ειδικών Συμβούλων, με μείωση των κοινωνικών δαπανών κατά 20%, με 6.000.000 € για έργα  να λιμνάζουν στο ταμείο του, ο κ. Μαμσάκος δυστυχώς ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια σε κολλητούς και ημετέρους και όχι με έργα ανάπτυξης και δαπάνες για κοινωνική πολιτική.

Αντί λοιπόν να φροντίσει να εντάξει έργα σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα κάνει φθηνή πολιτική εξυπηρετήσεων.

Κανείς πλέον δεν μπορεί να είναι υπερήφανος για τον Δήμο μας.

Η σημερινή κατάσταση μας θλίβει, αλλά δεν μας απογοητεύει και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τη Δράμα που μας αξίζει.

Με προτάσεις σε κάθε δημοτικό συμβούλιο θα προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην αλλαγή των σχεδίων με στόχο την ανάπτυξη της Δράμας και την πρόοδο των Δραμινών.

Γραφείο Τύπου

dramini.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version