Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτιστικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς στηρίζει το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην Ροδόπη περιόδευσε χθες Τετάρτη 15 Μαΐου η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου, που ανέλαβε καθήκοντα μετά την Κατερίνα Νοτοπούλου. Κατά σειρά ανέπτυξε τις εξής επαφές: Στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής έπειτα από πρόσκληση του σχολείου προς την υφυπουργό. Στο Φανάρι Ροδόπης. Συνάντηση με τουριστικούς παράγοντες της περιοχής. Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Ανατόλια. Σύσκεψη με πολιτιστικούς φορείς και παρουσίαση του προγράμματος «Δημιουργώ», που βρίσκεται σε εξέλιξη.

“Ικανοποιώντας αίτημα των μαθητών του 1ου Γυμνασίου επισκέπτομαι το σχολείο, για να συζητήσουμε για θέματα Δημοκρατίας και αρμοδιοτήτων του υπουργείου – το σχολείο μάς μαθαίνει και το ότι οι άνθρωποι είναι πολίτες, άρα πρέπει να ξέρουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους”, δήλωσε στον “Χ” στο πλαίσιο της επίσκεψής της, προσθέτοντας: “Από την στιγμή που ανέλαβα περιοδεύω σε όλη την επικράτεια του υπουργείου, συνομιλώ με φορείς και πολίτες, ακούω με τα προβλήματα και προσπαθούμε από κοινού να βρούμε λύσεις”.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της επισκέφτηκε τους οικισμούς Αλάν Κογιού και Ηφαίστου τις βραδινές ώρες. Γι’ αυτές τις επισκέψεις θα υπάρξει ενημέρωση στην αυριανή έκδοση του “Χ”.

Δύο προγράμματα του Υφυπουργείου

Η υφυπουργός γνωστοποίησε δύο προγράμματα του υφυπουργείου: Το πρώτο βρίσκεται σε εξέλιξη και ονομάζεται “Δημιουργώ”. Αφορά σε δράσεις πολιτιστικών συλλόγων Μακεδονίας και Θράκης που θα τρέξουν το καλοκαίρι. Το δεύτερο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη και ονομάζεται “Παράγω”. Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που αφορά αγροτικούς συνεταιρισμούς και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις κι έχει ως στόχο την προώθηση της τοπικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων.

Σημαντική η παρουσία Ελ. Λαφτσή στο Φανάρι

Στο Φανάρι προσκάλεσε την υφυπουργό η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή. Στη συζήτηση που έγινε με φορείς και κατοίκους της περιοχής, είχε την ευκαιρία η υφυπουργός να ακούσει για τις μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που έχει η περιοχή, όπως η αξιοποίηση των παραλιών Φαναρίου-Αρωγής, με την επιτάχυνση των εργασιών ανάπλασης της παραλίας Φαναρίου από μέρους της ΕΤΑΔ και η διεκδίκηση παραχώρησης της παραλίας Αρωγής – Μέσης στο Δήμο Κομοτηνής. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του λιμανιού του Φαναρίου ώστε να γίνει πόλος προσέλευσης σκαφών κρουαζιέρας και αναψυχής, με ταυτόχρονη μείωση των τελών ελλιμενισμού.

Άξιο αναφοράς είναι πως τέθηκε από τους παρευρισκόμενους το θέμα της αξιοποίησης του κτιρίου του Ναυτικού Ομίλου Φαναρίου, αίτημα το οποίο βρίσκει σύμφωνη και την ΠΟΛΗ-Τική Ανατροπή.  Σύμφωνα με την παράταξη έντονη ήταν η δυσφορία των κατοίκων για την εγκατάλειψη του οικισμού σε θέματα που αφορούν την καθαριότητα, τον ελλιπή φωτισμό, τον καθαρισμό των χόρτων, ακόμη και κατά τους θερινούς μήνες, ζητήματα που υποβαθμίζουν την εικόνα της περιοχής, που αποτελεί τον πιο αξιόλογο προορισμό του Δήμου Κομοτηνής και ευρύτερα της περιοχής. Η κα Λαφτσή ευχαρίστησε την υφυπουργό για την ετοιμότητα της κυβέρνησης να ξεμπλοκάρει ένα έργο πνοής για την περιοχή, όπως ο βιολογικός καθαρισμός Φαναρίου, που για πολλά χρόνια καρκινοβατούσε και που ήταν διαχρονικά στα σχέδια και στους στόχους διαδοχικών δημοτικών αρχών.

Τι συζητήθηκε με τους ξενοδόχους

Σημαντικό σημείο αποτέλεσε και η συνάντηση με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων. Τέθηκαν στο τραπέζι, πέραν των γενικότερων, σημαντικά ζητήματα, όπως η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των ιστορικών μνημείων και η διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών σε αυτά, η δημιουργία χώρων στάθμευσης πλησίον αυτών, η προβολή και ανάδειξη συνολικά της πολυπολιτισμικής περιοχής ώστε να είναι ελκυστικός πόλος για τους απαιτητικούς επισκέπτες, μέσω των εκθέσεων, αλλά και ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας του Δήμου. Αυτή η πλατφόρμα, σύμφωνα με την ΠΟΛΗ-Τική Ανατροπή Δήμου Κομοτηνής είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί, ώστε να γίνονται γνωστά στους τουρίστες.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κάποιοι “ξέχασαν” τα πράγματα τους στο πάρκινγκ απέναντι από το Βερούλειο…

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι γεγονός πως όσες φορές και αν επισημανθεί το θέμα των απορριμμάτων δεν φαίνεται να υπάρχει ευαισθησία από πλευράς των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα όπως ενημέρωσε το enanews.gr πολίτης της Καβάλας κάποιοι φαίνεται πως “ξέχασαν” τα πράγματα τους στο πάρκινγκ απέναντι από το Βερούλειο Στάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο σημείο συχνάζουν συγκεκριμένα άτομα κυρίως ρομά που ουκ ολίγες φορές έχουν… “ξεχάσει” πράγματα εκεί.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συγκλόνισε το Πανελλήνιο η διπλή δολοφονία στην Χρυσούπολη Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Αναφορά από το σύνολο των πανελλαδικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έγινε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 σχετικά με το διπλό φονικό στην Χρυσούπολη του Δήμου Νέστου. 

Το γεγονός μετέδωσε μέσω έκτακτου γεγονότος το ENA Channel ενώ σε συνεχή ροή ειδήσεων το enanews.gr μετέφερε όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο δράσης αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας ενώ την είδηση μετέφερε ακόμα και το CNN Greece.

Η έκτακτη είδηση όπως προβλήθηκε από το ENA Channel

CNN Greece

madata.gr

news247.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Ορκίστηκαν ο νέος Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι στον Δήμου Δοξάτου

Δημοσιεύτηκε

στις

Μέσα σε ένα ζεστό και συνάμα πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες Παρασκευή στις 7 το απόγευμα έδρα του ηρωικού και μαρτυρικού Δήμου Δοξάτου, η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Δοξάτου.

Ο νέο εκλεγείς Δήμαρχος Θέμις Ζεκερίδης, φανερά συγκινημένος στις σύντομες δηλώσεις του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους την οικογένειά του τους φίλους του αλλά και όλους τους πολίτες τους οποίους κάλεσε να είναι ενεργοί και να συμμετέχουν στα κοινά, αναφέροντας χαρακτηριστικά “δεν πρόκειται να πετύχουμε δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε αν εσείς οι δημότες- πολίτες δεν συμμετέχετε στα κοινά, αν δεν είστε ενεργοί…”

Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας Παύλος. Στην τέλεση της ορκωμοσίας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Παπαεμανουήλ, ο Αρχέλαος Γρανάς καθώς  και πλήθος κόσμου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Νέες κολώνες φωτισμού για αποτροπή βανδαλισμών στο Περιγιάλι

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην ακτή του Περιγιαλίου ο Δήμος Καβάλας τοποθέτησε ψηλές κολώνες φωτισμού. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύει τον φωτισμό από βανδαλισμούς. Οι οποίοι στην περιοχή είναι συχνοί.

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ