Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτιστικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς στηρίζει το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Στην Ροδόπη περιόδευσε χθες Τετάρτη 15 Μαΐου η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου, που ανέλαβε καθήκοντα μετά την Κατερίνα Νοτοπούλου. Κατά σειρά ανέπτυξε τις εξής επαφές: Στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής έπειτα από πρόσκληση του σχολείου προς την υφυπουργό. Στο Φανάρι Ροδόπης. Συνάντηση με τουριστικούς παράγοντες της περιοχής. Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Ανατόλια. Σύσκεψη με πολιτιστικούς φορείς και παρουσίαση του προγράμματος «Δημιουργώ», που βρίσκεται σε εξέλιξη.

“Ικανοποιώντας αίτημα των μαθητών του 1ου Γυμνασίου επισκέπτομαι το σχολείο, για να συζητήσουμε για θέματα Δημοκρατίας και αρμοδιοτήτων του υπουργείου – το σχολείο μάς μαθαίνει και το ότι οι άνθρωποι είναι πολίτες, άρα πρέπει να ξέρουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους”, δήλωσε στον “Χ” στο πλαίσιο της επίσκεψής της, προσθέτοντας: “Από την στιγμή που ανέλαβα περιοδεύω σε όλη την επικράτεια του υπουργείου, συνομιλώ με φορείς και πολίτες, ακούω με τα προβλήματα και προσπαθούμε από κοινού να βρούμε λύσεις”.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της επισκέφτηκε τους οικισμούς Αλάν Κογιού και Ηφαίστου τις βραδινές ώρες. Γι’ αυτές τις επισκέψεις θα υπάρξει ενημέρωση στην αυριανή έκδοση του “Χ”.

Δύο προγράμματα του Υφυπουργείου

Η υφυπουργός γνωστοποίησε δύο προγράμματα του υφυπουργείου: Το πρώτο βρίσκεται σε εξέλιξη και ονομάζεται “Δημιουργώ”. Αφορά σε δράσεις πολιτιστικών συλλόγων Μακεδονίας και Θράκης που θα τρέξουν το καλοκαίρι. Το δεύτερο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη και ονομάζεται “Παράγω”. Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που αφορά αγροτικούς συνεταιρισμούς και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις κι έχει ως στόχο την προώθηση της τοπικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων.

Σημαντική η παρουσία Ελ. Λαφτσή στο Φανάρι

Στο Φανάρι προσκάλεσε την υφυπουργό η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή. Στη συζήτηση που έγινε με φορείς και κατοίκους της περιοχής, είχε την ευκαιρία η υφυπουργός να ακούσει για τις μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που έχει η περιοχή, όπως η αξιοποίηση των παραλιών Φαναρίου-Αρωγής, με την επιτάχυνση των εργασιών ανάπλασης της παραλίας Φαναρίου από μέρους της ΕΤΑΔ και η διεκδίκηση παραχώρησης της παραλίας Αρωγής – Μέσης στο Δήμο Κομοτηνής. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του λιμανιού του Φαναρίου ώστε να γίνει πόλος προσέλευσης σκαφών κρουαζιέρας και αναψυχής, με ταυτόχρονη μείωση των τελών ελλιμενισμού.

Άξιο αναφοράς είναι πως τέθηκε από τους παρευρισκόμενους το θέμα της αξιοποίησης του κτιρίου του Ναυτικού Ομίλου Φαναρίου, αίτημα το οποίο βρίσκει σύμφωνη και την ΠΟΛΗ-Τική Ανατροπή.  Σύμφωνα με την παράταξη έντονη ήταν η δυσφορία των κατοίκων για την εγκατάλειψη του οικισμού σε θέματα που αφορούν την καθαριότητα, τον ελλιπή φωτισμό, τον καθαρισμό των χόρτων, ακόμη και κατά τους θερινούς μήνες, ζητήματα που υποβαθμίζουν την εικόνα της περιοχής, που αποτελεί τον πιο αξιόλογο προορισμό του Δήμου Κομοτηνής και ευρύτερα της περιοχής. Η κα Λαφτσή ευχαρίστησε την υφυπουργό για την ετοιμότητα της κυβέρνησης να ξεμπλοκάρει ένα έργο πνοής για την περιοχή, όπως ο βιολογικός καθαρισμός Φαναρίου, που για πολλά χρόνια καρκινοβατούσε και που ήταν διαχρονικά στα σχέδια και στους στόχους διαδοχικών δημοτικών αρχών.

Τι συζητήθηκε με τους ξενοδόχους

Σημαντικό σημείο αποτέλεσε και η συνάντηση με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων. Τέθηκαν στο τραπέζι, πέραν των γενικότερων, σημαντικά ζητήματα, όπως η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των ιστορικών μνημείων και η διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών σε αυτά, η δημιουργία χώρων στάθμευσης πλησίον αυτών, η προβολή και ανάδειξη συνολικά της πολυπολιτισμικής περιοχής ώστε να είναι ελκυστικός πόλος για τους απαιτητικούς επισκέπτες, μέσω των εκθέσεων, αλλά και ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας του Δήμου. Αυτή η πλατφόρμα, σύμφωνα με την ΠΟΛΗ-Τική Ανατροπή Δήμου Κομοτηνής είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί, ώστε να γίνονται γνωστά στους τουρίστες.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δίπλα στους πληγέντες καλλιεργητές ακτινιδίων στις Πηγές ο Μ. Λαζαρίδης

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ενημερώνει τους πληγέντες καλλιεργητές ακτινιδίων των Πηγών για τις πρωτοβουλίες του, προκειμένου να αποζημιωθούν.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Επισκέφθηκα χωράφια με ακτινίδια στις Πηγές, τα οποία επλήγησαν τις προηγούμενες μέρες από τους ισχυρούς ανέμους. Ενημέρωσα αμέσως για το μέγεθος της καταστροφής τον ΕΛΓΑ για να πράξει τα προβλεπόμενα.

Ήδη το υλικό που συνέλεξα βρίσκεται στα γραφεία τόσο του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζου όσο και της προϊσταμένης του ΕΛΓΑ στην Καβάλα, κυρίας Ρ. Κατσικέρη Παραμένω πάντα δίπλα στους παραγωγούς μας».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη Γ.Πασχαλίδη στον ΕΛΓΑ Αθήνας για τις πληγείσες καλλιέργειες του Ορφανίου του Δήμου Παγγαίου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφτηκε χθες το Ορφάνι του Δήμου Παγγαίου προκειμένου να δει τις ζημίες που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από το χαλάζι και για να συναντηθεί με παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το μέγεθος της ζημίας που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους.

Ο Βουλευτής προχώρησε τάχιστα στις κατάλληλες ενέργειες και επισκέφτηκε σήμερα τον ΕΛΓΑ Αθήνας για να ενημερώσει τους αρμοδίους, προσκομίζοντας αντίστοιχο οπτικοαστικό υλικό.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης, βρισκόμενος σε διαρκή επαφή με τους ανθρώπους της γης συμμερίζεται την αγωνία τους, γνωρίζει καλά τα ζητήματα που προκύπτουν και ενημερώνει καθημερινά τους αρμόδιους, ώστε να επιλύονται όσο το δυνατόν πιο άμεσα τα ζητήματα που προκύπτουν.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλα τα ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων από αεροδρόμια και τελωνεία έσπασε το φετινό Πάσχα στην Ελλάδα

Κάθε ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων από το εξωτερικό έσπασε το φετινό Πάσχα στην Ελλάδα. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την κίνηση στο “Ελ. Βενιζέλος” αλλά και από τα τελωνεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία ρεκόρ έσπασε στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Χιλιάδες Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Σέρβοι επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα με αποτέλεσμα σήμερα, ημέρα ολοκλήρωσης των διακοπών τους, από το πρωί να σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων στο τελωνείο του Προμαχώνα. Από το πρωί, αρκετές φορές στον σταθμό διοδίων της περιοχής, κατά χρονικά διαστήματα, ήταν ελεύθερη η διέλευση για να διευκολυνθούν οι Βαλκάνιοι τουρίστες.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΡΤ περισσότεροι από 10.000 Ρουμάνοι πέρασαν τον Προμαχώνα με προορισμό τη Θάσο ενώ πολλοί Βούλγαροι διατηρούν εξοχικές κατοικίες σε Χαλκιδική, Στρυμονικό κόλπο και στο Νομό Καβάλας.

Η κίνηση στον Προμαχώνα ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών ενώ όλα δείχνουν ότι ανάλογη θα είναι κίνηση στον συνοριακό σταθμό όλο το καλοκαίρι. Σε γενικές γραμμές το φετινό Πάσχα όσον αφορά τα τουριστικά έσοδα από το εξωτερικό ήταν το καλύτερο των τελευταίων 7 ετών.

fimotro.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en