Quantcast
Connect with us

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ποιά είναι τα «όπλα» της ΝΔ ένα μήνα πριν τις εκλογές

Ποια είναι τα αρνητικά σημεία του ΣΥΡΙΖΑ που θα επιχειρήσει να αναδείξει

Η μικρή ανάπαυλα για τις ημέρες του Πάσχα φτάνει στο τέλος της και τα κομματικά επιτελεία γνωρίζουν πια ότι ο καθαρός χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι ένας μήνας και κάτι.

Για τον λόγο αυτό εκτός από την πόλωση και τις σκληρές μάχες που θα δούμε το επόμενο διάστημα, με χτυπήματα και κάτω από την ζώνη αν χρειαστεί, τα κομματικά επιτελεία θα χρησιμοποιήσουν και άλλα «όπλα» όπως τον προγραμματικό λόγο για θέματα που απασχολούν τους πολίτες όπως η οικονομία, η ασφάλεια, η δικαιοσύνη αλλά και η μεσαία τάξη.

Η ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr προγραμματίζει την πρώτη προεκλογική της εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό της πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία στις 26 Απριλίου, με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ο κεντρικός ομιλητής ενώ θα τον πλαισιώνουν και πρόσωπα που έχουν εργαστεί για την κατάρτισή του όλο αυτό το διάστημα. Ο Άκης Σκέρτσος, ο γ.γ. Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, ο γραμματέας Προγράμματος, Χάρης Θεοχάρης θα βρίσκονται στο πλευρό του για να αναδείξουν όσα σχεδιάζει το κυβερνών κόμμα για τα επόμενα 4 χρόνια αν λάβει εντολή να κυβερνήσει και πάλι.

Τα βασικά τρωτά του ΣΥΡΙΖΑ

Στην οδό Πειραιώς γνωρίζουν καλά ότι στον τομέα της οικονομίας ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει κατά κράτος και αυτό θα τονιστεί πολλές φορές κατά την διάρκεια της προεκλογικής μάχης.

Ο απολογισμός που κάνει η ΝΔ για τα 4 τελευταία χρόνια έχει μόνο θετικά ειδικά όσον αφορά στο θέμα των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει. Και μάλιστα, εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων που καθιστούσαν πιο δύσκολη την υλοποίηση τους.

Πλέον, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ισχυρά και σταθερά. Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές διαμορφώνονται σε ιστορικά υψηλά. Η ανεργία συρρικνώνεται. Τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια των πιστωτικών ιδρυμάτων κινούνται σε μονοψήφιο ποσοστό του συνόλου των δανείων, ενώ οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί σημαντικά. Μειώθηκαν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, αυξήθηκαν συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός 3 φορές. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αντίθετα, η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ άφησε πίσω της μόνο φόρους, μειώσεις συντάξεων και φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. «Αν ο κ. Τσίπρας επιχειρήσει να εφαρμόσει έστω κι ένα μέρος όσων έχει εξαγγείλει η χώρα θα ξαναβρεθεί αμέσως σε νέο μνημόνιο. Αυτά τα οποία έχει εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας πολύ απλά δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν σήμερα από μια χώρα, η οποία βρίσκεται στην ευρωζώνη και η οποία πρέπει να συμμορφωθεί με δημοσιονομικούς κανόνες. Θα μας οδηγούσε με νομοτελειακή βεβαιότητα σε 4ο Μνημόνιο η εφαρμογή αυτών των μέτρων», τονίζει με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στην δικαιοσύνη στη ΝΔ επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα σκοτεινό σχέδιο το οποίο θα θέσει άμεσα σε εφαρμογή αν τυχόν έρθει στην εξουσία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του πιστεύουν σε μια δικαιοσύνη την οποία θα ελέγχουν και το έχουν πει ευθέως πολλές φορές στο παρελθόν», λέει κυβερνητικός αξιωματούχος και θυμίζει τις δηλώσεις Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας.

Επίσης, θα θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι μιλά για δικαιοσύνη ο Αλέξης Τσίπρας ενώ την ίδια ώρα έχει δίπλα του τους κ. Νίκο Παππά και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αμετάκλητα καταδικασμένους από την Δικαιοσύνη. Μάλιστα, ο κ. Παππάς είναι ξανά στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το «χαρτί» της ασφάλειας μέσα και έξω

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά ότι εκτός από την οικονομία, σημαντικό ρόλο παίζει και το θέμα της ασφάλειας τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Και εδώ η σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι συντριπτικά υπέρ της ΝΔ.

Στο εσωτερικό τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι βασικοί δείκτες εγκληματικότητας παρουσιάζουν μείωση τους πρώτους 9 μήνες του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο των ετών 2015 έως 2019.

Ειδικότερα, σε σύγκριση με τα 9μηνα των ετών 2015 έως 2019, το 9μηνο 2022 μειώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ληστείες σε ποσοστά που κυμαίνονται από 33,37 % έως 41,04 %, οι κλοπές – διαρρήξεις από 7,87 % έως 16,79%, και οι κλοπές τροχοφόρων από 16,16 % έως 51,92%.

Και στο θέμα της προστασίας των συνόρων όμως αλλά και της αναβάθμισης της αμυντικής θωράκισης της χώρας η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί ότι μέσα σε 4 χρόνια έγιναν άλματα καθώς μειώθηκαν δραματικά οι μεταναστευτικές ροές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά ευθέως αν συμφωνεί με τον φράχτη στον Έβρο και επίσης η Κουμουνδούρου δεν έχει τίποτα να προσάψει στη ΝΔ όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

newsbeast

Click to comment

Απάντηση

ΕΚΛΟΓΕΣ

Άδεια για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος

H ΓΣΕΕ με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές με σκοπό την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος (ΥΑ 46445/ ΦΕΚ Β΄2989/6-5-20231).

Συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:

  • Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος κατά τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
  • Ο αριθμός των ημερών αδείας, που χορηγείται για το σκοπό αυτό και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση των εργαζομένων στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως εξής:

Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

i) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

ii) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

iii) Σε όσους μετακινηθούν από και προς νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς
ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

 

Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας
εργασίας:

i) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100 – 200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

ii) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.

iii) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

iv) Σε όσους μετακινηθούν από και προς νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς
ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Γ. Τα παραπάνω ισχύουν και ως προς τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ, καθώς και στο προσωπικό των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου Τομέα οποιασδήποτε κατηγορίας, κλάδου και σχέσης εργασίας (Εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών ΔΙΔΑΔ/Φ.18.33/2632/οικ.7623/28-4-2023 2

Επισημαίνεται ότι:

1) Για εκείνους τους εργαζόμενους, που πρέπει να μετακινηθούν με βάση τα παραπάνω για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος η Κυριακή 21 Μαΐου 2023 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας) είναι εργάσιμη μέρα, τότε αυτή θεωρείται ως μέρα ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται παραπάνω.

2) Η ειδική άδεια απουσίας για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια με αποδοχές (άδεια αναψυχής).

3) Με την από 24-5-2019 και αριθμό πρωτοκόλλου οικ. 23400/662 Εγκύκλιο 3 του Υπουργείου Εργασίας, δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με την ύπαρξη σπουδαίου λόγου αποχής από την εργασία λόγω κλήσης και συμμετοχής εργαζόμενου σε εφορευτική επιτροπή για τη διεξαγωγή εκλογών.

 

Continue Reading

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Καβάλας: Ανακοίνωση του Ψηφοδελτίου

Προεκλογική εκδήλωση – παρουσίαση ψηφοδελτίου της παράταξης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαϊου 2023 και
ώρα 19:00 στο εκλογικό κέντρο του κόμματος  στην πλατεία Κονσουλίδη (πρώην περίπτερο ΕΟΤ), από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Καβάλας.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο κ. Δημήτρης Μάντζος, Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κινήματος Αλλαγής και οι υποψήφιοι βουλευτές, θα απευθύνουν ένα σύντομο χαιρετισμό.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Νέα Δημοκρατία: Ανακοίνωση για τις τελευταίες επιθέσεις σε εκλογικά της κέντρα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μόνο το τελευταίο 48ωρο, θρασύδειλοι τραμπούκοι έσπασαν ένα εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στην Ηλιούπολη, έβαψαν δύο εκλογικά περίπτερα του κόμματος, στο Θησείο και στα Πετράλωνα, ενώ προκάλεσαν φθορές και έριξαν μπογιές στο εκλογικό περίπτερο του Ηρακλείου.

Κανέναν δεν φοβίζουν. Κανέναν δεν πτοούν. Όσο οι θιασώτες της σύγκρουσης και της προγραμματικής ένδειας κλείνουν το μάτι στους τραμπούκους σιωπώντας, τόσο εμείς θα συνεχίσουμε σταθερά και αταλάντευτα να πορευόμαστε στον δρόμο του πολιτικού πολιτισμού, του διαλόγου και της σύγκρισης πεπραγμένων, προγραμμάτων και ιδεών με το βλέμμα στο αύριο. Καλούμε, εκ νέου, όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών στη Νέα Δημοκρατία».

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: