Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες περιοχές της χώρας θα υποδεχτούν τους νέους πρόσφυγες

Σημαντικές ανακατανομές στην χωροθέτηση των προσφύγων και μεταναστών αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του σημαντικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απόλυτα διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες του newsbeast.gr αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της δικαιότερης κατανομής των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα, οι νέες «φουρνιές» των ταλαιπωρημένων ανθρώπων που εξακολουθούν να έρχονται από την αντίπερα όχθη του Αιγαίου στην Ελλάδα, αλλά και αρκετοί από τους υφιστάμενους που βρίσκονται σε κλειστές δομές της Λέσβου και άλλων μεγάλων νησιών, θα τοποθετηθούν πρωτίστως σε περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης. Στον αντίποδα θεωρείται ότι η Ήπειρος και η Κεντρική Μακεδονία έχουν σηκώσει ήδη μεγάλο βάρος οπότε δεν θα δεχθούν, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, νέους εισερχόμενους. Στόχος είναι οι μεταφερόμενοι πρόσφυγες να κατανεμηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ξεπερνάνε σε ποσοστό το 1% του τοπικού πληθυσμού κάθε περιφέρειας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη ή την Τετάρτη καθώς ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα περιοδεύσει στον νομό Ημαθίας και Θεσσαλονίκης, κατόπιν το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί ιδιωτικώς στο Λονδίνο προκειμένου να δει την κόρη του Σοφία που ζει και εργάζεται στην βρετανική πρωτεύουσα και τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να έχει ευρεία σύσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας για τον τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.

Η επικείμενη επιδείνωση του καιρού το προσεχές διάστημα, λόγω του χειμώνα, αναμένεται να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αφού η φουρτουνιασμένη θάλασσα δεν προσφέρεται για εισδοχές με βάρκες στη χώρα μας. Αυτό βέβαια από μόνο του μόνο λύση δεν θεωρείται, κάτι που το γνωρίζουν καλά και στην κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία αναζητεί δραστικούς τρόπους αντιμετώπισης του μείζονος εθνικού (έτσι όπως έχει εξελιχθεί) θέματος, το πολύ μέχρι και την άνοιξη που θα βελτιωθούν και πάλι οι καιρικές συνθήκες και άρα θα αυξηθούν εκ νέου οι μεταναστευτικές ροές.

Στο πλαίσιο αυτό κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα γίνουν προσπάθειες προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου όσο γίνεται περισσότερο και θα αυξηθεί η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων πάντα σε αγαστή συνεργασία πάντα με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (τη γνωστή Frontex). Παράλληλα η φιλοδοξία είναι να αυξηθούν οι επιστροφές και να πολλαπλασιαστούν οι κλειστές δομές εισερχόμενων μεταναστών στη χώρα μας.

Τα στρατόπεδα που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες

Βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον οκτώ στρατόπεδα ανά την Ελλάδα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε νέες κλειστές δομές με το πρόκριμα να δίνεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών της Σπάρτης, στο 547 Τάγμα Πεζικού του Ρεθύμνου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο, στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων του Μεσολογγίου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού της Θήβας ή εναλλακτικά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου της Λαμίας, στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού της Καλαμάτας και στο 1ο Σύνταγμα Πεζικού ΔΙΚΕ της Τρίπολης.

Ωστόσο για μια ακόμη φορά αντιδρούν έντονα οι τοπικές κοινωνίες στις περισσότερες περιοχές κάτι που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση αντιλαμβανόμενοι και το πολιτικό κόστος των κινήσεών της.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en