ΚΑΒΑΛΑ

Περισσότερα μέτρα αντιπυρικής προστασίας ζητά για το Νοσοκομείο ο Αχιλλέας Γερόπουλος

Ξάφνιασε με τις χθεσινές του δηλώσεις ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αχιλλέας Γερόπουλος

Έθεσε, πρώτη φορά δημοσίως, θέμα ασφάλειας των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου εξαιτίας του ότι όλο το κτίριο βρίσκεται εντός του περιαστικού δάσους. Περικυκλωμένο από πεύκα και πουρνάρια.

Ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών, κόψιμο δέντρων ώστε νότια να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει δεύτερη πύλη εισόδου εξόδου. Την θεωρεί. Γενικά απαίτησε λήψη συγκεκριμένων μέτρων πυρασφάλειας αφού τα καθιερωμένα και επαναλαμβανόμενα κάθε χρόνο δεν επαρκούν.

Η αφορμή της συνέντευξης ήταν όσα έγιναν την Τρίτη. Η μεταφορά και νοσηλεία του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σε αυτό της Καβάλας. Ο κ. Γερόπουλος συμφώνησε πλήρως με το αίτημα του σωματείου των εργαζομένων για άμεση πρόσληψη προσωπικού. «Εκτός από νοσηλευτικό χρειαζόμαστε και παραιτρικό» είπε χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη

Ερ: Αυτό που έγινε την Τρίτη με τους ασθενείς από την Αλεξανδρούπολη δεν έχει ξαναγίνει.

Απ: Αυτό ήταν κάτι διαφορετικό. Δεν είχε κανένας την εμπειρία.

Όλοι ήμασταν επιφυλακτικοί. Στο τέλος η πρωτοβουλία που πήρε το Υπουργείο και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια νομίζω ότι βγήκε σε καλό. Θεωρώ ότι όλοι καταλάβαμε την αναγκαιότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ταυτόχρονα καταλάβαμε και την αξία που υπάρχει στις Περιφέρειες οργανώνοντας τέτοιες ενέργειες.

Ερ: Πόσοι είναι οι άρρωστοι που νοσηλεύονται στην Καβάλα, προερχόμενοι από την Αλεξανδρούπολη;

Απ: Είναι 72. Θα δούμε ποια θα είναι μελλοντικά. Θα ξεκινήσει η επόμενη μέρα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο. Είμαστε σε επικοινωνία με τη διοικητή μας, τον κ. Τσαλικάκη για να δούμε τα περιστατικά αυτά πόσο θα μείνει εδώ, τι θα γίνει με την Αλεξανδρούπολη και όλα τα υπόλοιπα.

Ερ: Πως τους μοιράσατε αυτούς τους ανθρώπους; Ανάλογα με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν σε κάθε κλινική;

Απ: Βεβαίως.Ο καθένας πήγε στο τμήμα στο οποίο ήταν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Όλοι πήγαν στα τμήματα τους. Για το Νοσοκομείο Καβάλας επειδή φροντίσαμε τα δικά μας περιστατικά να είναι όλα μαζί, δημιουργήσαμε τον κατάλληλο χώρο και δεν δημιουργήθηκαν επιπλέον προβλήματα Με την έννοια ότι να έχουμε σε δυο τρεις ορόφους σκόρπια π.χ. παθολογικά περιστατικά. Τα καταφέραμε και όλοι είναι σε κοντινά σημεία έτσι ώστε να μπορέσουμε να γράψουμε τις οδηγίες που πρέπει να δώσουμε.

Ερ: Λέει και διαμαρτύρεται η πρόεδρος του Σωματείου η κ. Πετράκη ότι αυτή η κατάσταση τονίζει παραπάνω την έλλειψη νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Απ: Είναι ένα τεράστιο ζήτημα για το Νοσοκομείο Καβάλας, το οποίο το θέσαμε και με τους δυο Υπουργούς και τον Διοικητή μας. Την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Το πρόβλημα είναι δεδομένο. Αν δεν έρθουν άμεσα νοσηλευτικές το Νοσοκομείο Καβάλας δεν θα μπορέσει να κάνει και να δώσει αυτά που μπορεί. Τη διάθεση των γιατρών, τη βλέπετε, τη είδατε. Είναι δεδομένη. Νομίζω ότι μπορούμε να πάμε πολύ ψηλά αν μας δώσουν νοσηλευτικό προσωπικό, η Καβάλα θα πάρει πολύ μεγάλο ρόλο. Θέλουμε άμεσα νοσηλευτικό προσωπικό. Η κ. Πετράκη με τις δηλώσεις της εκφράζει την αγωνία όλων. Και η διοίκηση και το σωματείο και το νοσηλευτικό προσωπικό, έχουμε όλοι την ίδια άποψη. Θέλουμε νοσηλευτικό προσωπικό, παραϊατρικό προσωπικό για τα ιατρεία γιατί και εκεί έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Νομίζω ότι η μετά την Covid εποχή πρέπει να δυναμώσει για το Νοσοκομείο και όλοι καταλάβαμε την αναγκαιότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και κάτι ακόμη. Με βάση τα όλα όσα έγιναν στην Αλεξανδρούπολη είναι επιτακτική ανάγκη στο Νοσοκομείο Καβάλας, στον εξωτερικό χώρο να γίνουν αλλαγές. Πρώτη μέρα και θα δούμε τι θα γίνει και να τελειώνουμε με τον περιβάλλοντα χώρο. Πρέπει να ανοίξει η πόρτα. Δεν μπορούμε άλλη γραφειοκρατία. Η γραφειοκρατία που βασανίζει το Νοσοκομείο Καβάλας, είναι τραγική.

Ερ: Ποια πόρτα να ανοίξει;

Απ: Πρέπει να ανοίξει πύλη εισόδου εξόδου και από το κάτω μέρος. Να υπάρξει διέξοδος από το κάτω μέρος. Αν η Αλεξανδρούπολη σώθηκε, η Καβάλα θα γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Ερ: Να έχει και μια δεύτερη πύλη νότια στην περίφραξη;

Απ: Βέβαια. Από πού θα φύγει ο κόσμος σε περίπτωση ανάγκης; Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα δένδρα γύρω- γύρω, έξω από το Νοσοκομείο. Δεν πάει άλλο με τη γραφειοκρατία και με τους νόμους. Έκανες μελέτη και έχουμε προχωρήσει από τον Ιούνιο. Είναι επιτακτική ανάγκη. Η γραφειοκρατία πρέπει να τελειώνει. Να υπάρχει μια δεύτερη πύλη εισόδου- εξόδου και να καθαριστεί ο χώρος έξω και γύρω από το Νοσοκομείο. Αν γίνει κάτι εδώ… θα καεί όλο.

Ερ: Κάνατε μια μικρή παρέμβαση έξω από την περίφραξη.

Απ: Κάναμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε. Πρέπει να ξεπεραστεί ο νόμος. Δυστυχώς αν δείτε τα χθεσινά(προχθεσινά), αν δείτε τους ανθρώπους μέσα στο πλοίο, το πως μεταφέρθηκαν και όλη αυτή την ατμόσφαιρα, είναι επιτακτική ανάγκη να τελειώνουμε με όλα αυτά. Πρέπει να υπάρχει μια αντιπυρική ζώνη γύρω γύρω. Χειρότερο μέρος να χτιστεί το Νοσοκομείο Καβάλας δεν υπήρχε. Είναι τραγικό. Χτίστηκε μέσα στο δάσος. Κάποτε πρέπει να ειπωθούν αυτά και πρέπει να τελειώνουμε. Δεν γίνεται άλλο. Το ξέρεις η τεχνική πόσα δένδρα πρέπει να κοπεί, το ξέρει το Δασαρχείο. Έχει γίνει μελέτη. Πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να βοηθήσουν όλοι.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version