Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέντε πακέτα πληρωμών μέχρι το Πάσχα

«Βροχή» πληρωμών έρχεται μέχρι το Πάσχα με την καταβολή νέου γύρου αναδρομικών σε 12.000 συνταξιούχους μέσω του επανυπολογισμού, των αναδρομικών στις αυτοαπασχολούμενες μητέρες, του αυξημένου δώρου Πάσχα, των συντάξεων Μαΐου, καθώς και του αυξημένου επιδόματος γέννησης.

Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα καταβληθεί το ποσό των αναδρομικών από την αύξηση του επιδόματος γέννησης για όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου του 2023. Πρόκειται για 58.912 γυναίκες, οι οποίες θα λάβουν αναδρομικά από την αύξηση του επιδόματος γέννησης κατά 700 έως 1.500 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Το επίδομα πλέον έχει αυξηθεί σε 2.500 για το 1ο παιδί και φτάνει τα 3.500 ευρώ για τέταρτο ή περισσότερα παιδιά.

Αναδρομικά για μητέρες. Τα αναδρομικά ποσά 6 μηνών του επιδόματος για τις μητέρες αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες που έκαναν παιδί από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 θα γίνει προσπάθεια από τις υπηρεσίες να καταβληθούν μέχρι σήμερα. Οι ασφαλισμένες θα λαμβάνουν για εννέα μήνες τον κατώτατο μισθό (830 ευρώ), δηλαδή συνολικά 7.470 ευρώ. Οι αυτοαπασχολούμενες που δικαιούνται το επίδομα υπολογίζονται σε 5.000-6.000 αν φυσικά είναι ασφαλιστικά ενήμερες και δεν έχουν χρέη προς τον ΕΦΚΑ

Δώρο Πάσχα. Λόγω της αύξησης του κατώτου μισθού, αυξάνεται κατά 6,4% το δώρο Πάσχα, στα 431,20 ευρώ, για 560.000 εργαζομένους. Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου. Οι εργοδότες μπορούν να το καταβάλλουν και νωρίτερα, αν το επιθυμούν.

Νέα αναδρομικά. Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που καταβάλλονται οι αυξήσεις και τα αναδρομικά από τον επανυπολογισμό (για πάνω από τέσσερα έτη) των συντάξεων σε περίπου 2.000 δικαιούχους από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και με τις συντάξεις Μαΐου θα καταβληθούν αναδρομικά οι προσαυξήσεις σε περίπου 12.000 πρώην τραπεζοϋπάλληλους. Τα ποσά που καταβάλλονται φτάνουν τα 15.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και τα 50.000 ευρώ. Οι νέοι συνταξιούχοι παίρνουν στο χέρι την αύξηση που προκύπτει από τον επανυπολογισμό της σύνταξης (μετά το 2019), ενώ οι παλαιοί (μέχρι το 2016) θα πάρουν αύξηση εφόσον η νέα επανυπολογισμένη σύνταξη βγει μεγαλύτερη από τη σύνταξη που έβγαλε ο πρώτος επανυπολογισμός που έγινε με τον νόμο Κατρούγκαλου. Ταυτόχρονα, ετοιμάζονται και νέες πληρωμές σε συνταξιούχους που για διάφορους λόγους έμειναν εκτός επανυπολογισμού (δύσκολες περιπτώσεις, όπως συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση).

Συντάξεις. Σήμερα θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όπως και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου. Ηδη έχουν οι καταβληθεί οι συντάξεων των μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ0), εκείνων που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 11/1/2017 και όλες οι επικουρικές του ιδιωτικού.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλες τιμές σε κάθε χώρα για το ίδιο προϊόν!

Σε χαμηλότερα επίπεδα εξακολουθούν να κυμαίνονται οι τιμές του τυπικού καλαθιού του νοικοκυριού στα ελληνικά σουπερμάρκετ σε σύγκριση με τα αντίστοιχα καταστήματα λιανεμπορίου σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ρουμανία, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Η συγκεκριμένη οργανωμένη έρευνα παρουσιάζει τα αποτελέσματα σύγκρισης τιμών (που βασίζονται σε στοιχεία από πλατφόρμες σύγκρισης τιμών σε κάθε χώρα, αλλά και σε τιμοληψίες από αλυσίδες σουπερμάρκετ) σε τυπικό καλάθι προϊόντων του νοικοκυριού του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (σουπερμάρκετ) στην Ελλάδα τον Μάρτιο 2024 και αντίστοιχα στην Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στη Γερμανία και στη Ρουμανία. Η σύγκριση τιμών γίνεται με και χωρίς την αξία του ΦΠΑ, ο οποίος διαφέρει σε κάθε χώρα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκρέκας: Τα μέτρα για τον πληθωρισμό αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας

Με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να τονίζει ότι «τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας και ήδη αποδίδουν» και την αντιπολίτευση να τα χαρακτηρίζει «ημίμετρα και αποσπασματικά, που βοηθούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά όχι τους καταναλωτές», ξεκίνησαν οι διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Κεφαλονιά.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συμμετοχή των Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ στην Γενική Συνέλευση Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Κεφαλονιά

Στην Κεφαλλονιά βρίσκεται η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΕΕΕ καθώς και εκπρόσωποι από Επιμελητήρια όλης της χώρας, πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και κοινωνικών εταίρων, για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ.

Οι ευκαιρίες ανάπτυξης της οικονομίας των Ιονίων νήσων αλλά και τα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του νησιού, αλλά και εν γένει οι επιχειρήσεις της χώρας, θα τεθούν σε διάλογο, με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκρέκας, η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, ο τέως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Ακόμα, από την αντιπολίτευση αναμένεται να βρεθούν στο νησί, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος. Εκπρόσωποι όλων των πολιτικών παρατάξεων έχουν προσκληθεί, ως είθισται, και αναμένεται η συμμετοχή πολλών από αυτούς.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en