Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Πέντε χώρες που είναι πιο ασφαλείς για τις γυναίκες

Παρά την αυξανόμενη τάση για σόλο ταξίδια, οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κινδύνους όταν ταξιδεύουν σε αρκετές χώρες που δεν θεωρούνται από τις πλέον ασφαλείς για μία μόνη γυναίκα.

Έρευνα της Norwegian Cruise Line διαπίστωσε ότι ένας στους τρεις ταξιδιώτες προτιμά να ταξιδεύει μόνος του και ιδιαίτερα οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας είναι εκείνες που οδηγούν αυτή την τάση. Σύμφωνα με εσωτερική έρευνα του ταξιδιωτικού δικτύου Virtuoso, η μεγαλύτερη αύξηση στα σόλο ταξίδια το 2022 προήλθε από γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω. Το 2019 αντιπροσώπευαν μόνο το 4% των μεμονωμένων ταξιδιωτών, αλλά το 2022 αποτελούσαν το 18% των μεμονωμένων ταξιδιωτών.

Έρευνα του BBC με βάση στοιχεία από τον Δείκτη Ειρήνης και Ασφάλειας των Γυναικών του Πανεπιστημίου Georgetown (WPS), την έκθεση Global Gender Gap του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και το Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης Global Peace Index (PGP) και τις μαρτυρίες γυναικών που έχουν ταξιδέψει μόνες τους, αναφέρει πέντε χώρες που είναι ασφαλείς για τις γυναίκες.

Σλοβενία

Στην κορυφή του δείκτη WPS για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η Σλοβενία ​​έχει κάνει μεγάλα βήματα στην αντίληψη για την ασφάλεια των γυναικών τα τελευταία χρόνια, με το 85% των γυναικών να αισθάνονται ασφαλείς εδώ, σύμφωνα με τον δείκτη.

Ρουάντα

Με το 55% του κοινοβουλίου της να αποτελείται από γυναίκες εκπροσώπους, η Ρουάντα κατατάσσεται στην πρώτη θέση στον κόσμο για την ισότητα των φύλων στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον δείκτη WPS. Κατατάσσεται επίσης σε υψηλή θέση του δείκτη για την ασφάλεια της κοινότητας και κατατάσσεται έκτη στον κόσμο στον δείκτη Global Gender Gap, ο οποίος μετρά πόσο δίκαιη είναι μια χώρα όσον αφορά τα οικονομικά, την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και την πολιτική συμμετοχή.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Με τις υψηλότερες βαθμολογίες στο WPS στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική για τη σχολική εκπαίδευση και την οικονομική ένταξη των γυναικών, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν να είναι πρωτοπόροι στην ισότητα των φύλων στην περιοχή τους και πρόσφατα πέτυχαν την ισότητα των φύλων στο κοινοβούλιο τους. Έχουν επίσης την υψηλότερη θέση από όλες τις χώρες στην κατηγορία της κοινοτικής ασφάλειας, με το 98,5% των γυναικών ηλικίας 15 ετών και άνω να δηλώνουν ότι «αισθάνονται ασφαλείς να περπατούν μόνες τη νύχτα στην πόλη ή την περιοχή όπου κατοικούν».

Το Ντουμπάι, ειδικότερα, έχει καταταχθεί ως η ασφαλέστερη πόλη για μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες βάσει δείκτη της εταιρείας ταξιδιωτικής ασφάλισης Insure My Trip.

Ιαπωνία

Κατατάσσεται ως μία από τις 10 πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης για τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας και τον χαμηλό αριθμό εξωτερικών ή εσωτερικών συγκρούσεων. Η Ιαπωνία έχει μια κουλτούρα μετακινήσεων μόνο για γυναίκες (κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιόδων και διαδρομών) και καταλύματα μόνο για γυναίκες που μπορούν να αισθάνονται επιπλέον ασφαλείς όταν ταξιδεύουν μόνες.

Νορβηγία

Κατατάχθηκε στο νούμερο ένα στον δείκτη WPS για τις κορυφαίες βαθμολογίες της στην οικονομική ένταξη των γυναικών, την απουσία νομικών διακρίσεων και την ασφάλεια της γυναικείας κοινότητας – και σταθερά κατατάσσεται στο top 10 των πιο δίκαιων και ευτυχισμένων χωρών στον κόσμο. Η Νορβηγία έχει αποδειχθεί μια χώρα χωρίς αποκλεισμούς για ταξιδιώτες όλων των τύπων, συμπεριλαμβανομένων LGBTQ+ και μεμονωμένων επισκεπτών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κομοτηνή | Η Σοφία Ζαχαράκη σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η εκδήλωση με θέμα “Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ” διοργανώθηκε τη (Δ.Ε.Ε.Π.) Ροδόπης, στη Λέσχη Κομοτηναίων, στις 1 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Σοφία Ζαχαράκη. Επίσης, παρευρέθηκαν οι κυρίες Μαρία Δημάση, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δημοκρίτειου της Θράκης, και Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, εκπαιδευτικός και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης, συμμετείχε η κα. Μαρία Καζάκου, δικηγόρος και υπεύθυνη του Τομέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Δ.Ε.Ε.Π Ροδόπης. Η συζήτηση συντονίστηκε από την κα. Λένα Χατζή, εκπαιδευτικό και πολιτεύτρια του κόμματος Νέα Δημοκρατία.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην οδό Κουντουριώτου στην Καβάλα

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024 από τα συνεργεία της εταιρίας “ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.”, οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Ομονοίας – Κουντουριώτου και Κουντουριώτου – Ερυθρού Σταυρού.

Συνοπτική περιγραφή

Η λειτουργία της οδού Κουντουριώτου, που αποτελεί κύρια οδική αρτηρία, η οποία συνδέει το κέντρο της πόλης της Καβάλας με την ανατολική επέκτασή της, έχει γίνει αρκετά προβληματική και απαιτεί σημαντικές παρεμβάσεις.

️Η λύση που επιλέχθηκε περιλαμβάνει:

 • Εγκατάσταση κυκλικού κόμβου στην συμβολή των οδών Κουντουριώτου, Ομονοίας, Πιπίνου και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού
 • Διαμόρφωση της οδού Κουντουριώτου με μια λωρίδα πλάτους 3,75 μέτρων ανά κατεύθυνση, που θα διαχωρίζονται μεταξύ τους από νησίδα πλάτους 1,50 μέτρου
 • Κατάλληλη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, ώστε, αφενός να εξυπηρετηθεί η ανεμπόδιστη κίνηση πεζών και ΑμεΑ, και αφετέρου να φιλοξενηθεί εκατέρωθεν παρόδια στάθμευση πλάτους 2,00 μέτρων
 • Αναδιαμόρφωση του οδικού δικτύου στη συμβολή της οδού Κουντουριώτου με την παραλιακή οδό Ερυθρού Σταυρού, με τη δημιουργία τριγωνικής νησίδας

Με την προτεινόμενη διαμόρφωση επιτυγχάνονται τα εξής:

 • Αποτροπή της παράνομης στάθμευσης
 • Αύξηση της κυκλοφοριακής ικανότητας της οδού, λόγω της αποτροπής της παράνομης στάθμευσης
 • Αύξηση της οδικής ασφάλειας τόσο για την μηχανοκίνητη κυκλοφορία όσο και για τους πεζούς. Η εγκατάσταση της νησίδας δίνει την δυνατότητα στους πεζούς να διασχίσουν την οδό σε δύο φάσεις, καθιστώντας ευκολότερη την διάβαση ακόμη και για τις περισσότερο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.
 • Βελτίωση της αισθητικής της οδού.

Στόχος της παρέμβασης είναι, αφενός να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση και αφετέρου να διευκολύνονται οι κινήσεις των οχημάτων και, έτσι, να μεγιστοποιείται η κυκλοφοριακή ικανότητα και η οδική ασφάλεια.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης τις παρακάτω παρεμβάσεις:

 1. Κατασκευή κόμβου επί της επαρχιακής οδούς Αμυγδαλεώνα – Σταυρούπολης στο ύψος του οικισμού του Νέου Ζυγού
 2. Βελτίωση της οδικής ασφάλειας εντός του οικισμού του Ζυγού

Στοιχεία έργου

 • Προϋπολογισμός: 3.070.000€
 • Χρηματοδότηση: Πρόγραμμα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
 • Χρόνος περαίωσης: 18 μήνες

πηγή: Δήμος Καβάλας

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Την Κυριακή 3 Μαρτίου η “Αλφαβητοπαρέλαση” στο κέντρο της πόλης

Η Αλφαβητοπαρέλαση στην Καβάλα φέτος, θα είναι μια εκδήλωση γεμάτη χρώματα και διασκέδαση, με τη συμμετοχή τόσο μικρών όσο και μεγάλων καρναβαλιστών.

Η παρέλαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:00 από το Εργατικό Κέντρο της πόλης και να ολοκληρωθεί στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτι. Φέτος, μια ενδιαφερουσα προσθήκη είναι η συμμετοχή μαθητών από τα Γυμνάσια της περιοχής, καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν θέματα που σχετίζονται με παροιμίες. Αυτό υπόσχεται μια πολύχρωμη και πολυποίκιλη εκδήλωση, που θα προσφέρει διασκέδαση και εκπαιδευτική αξία για όλους τους συμμετέχοντες και τους θεατές.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en