Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Πέντε χώρες που είναι πιο ασφαλείς για τις γυναίκες

Παρά την αυξανόμενη τάση για σόλο ταξίδια, οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κινδύνους όταν ταξιδεύουν σε αρκετές χώρες που δεν θεωρούνται από τις πλέον ασφαλείς για μία μόνη γυναίκα.

Έρευνα της Norwegian Cruise Line διαπίστωσε ότι ένας στους τρεις ταξιδιώτες προτιμά να ταξιδεύει μόνος του και ιδιαίτερα οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας είναι εκείνες που οδηγούν αυτή την τάση. Σύμφωνα με εσωτερική έρευνα του ταξιδιωτικού δικτύου Virtuoso, η μεγαλύτερη αύξηση στα σόλο ταξίδια το 2022 προήλθε από γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω. Το 2019 αντιπροσώπευαν μόνο το 4% των μεμονωμένων ταξιδιωτών, αλλά το 2022 αποτελούσαν το 18% των μεμονωμένων ταξιδιωτών.

Έρευνα του BBC με βάση στοιχεία από τον Δείκτη Ειρήνης και Ασφάλειας των Γυναικών του Πανεπιστημίου Georgetown (WPS), την έκθεση Global Gender Gap του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και το Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης Global Peace Index (PGP) και τις μαρτυρίες γυναικών που έχουν ταξιδέψει μόνες τους, αναφέρει πέντε χώρες που είναι ασφαλείς για τις γυναίκες.

Σλοβενία

Στην κορυφή του δείκτη WPS για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η Σλοβενία ​​έχει κάνει μεγάλα βήματα στην αντίληψη για την ασφάλεια των γυναικών τα τελευταία χρόνια, με το 85% των γυναικών να αισθάνονται ασφαλείς εδώ, σύμφωνα με τον δείκτη.

Ρουάντα

Με το 55% του κοινοβουλίου της να αποτελείται από γυναίκες εκπροσώπους, η Ρουάντα κατατάσσεται στην πρώτη θέση στον κόσμο για την ισότητα των φύλων στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον δείκτη WPS. Κατατάσσεται επίσης σε υψηλή θέση του δείκτη για την ασφάλεια της κοινότητας και κατατάσσεται έκτη στον κόσμο στον δείκτη Global Gender Gap, ο οποίος μετρά πόσο δίκαιη είναι μια χώρα όσον αφορά τα οικονομικά, την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και την πολιτική συμμετοχή.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Με τις υψηλότερες βαθμολογίες στο WPS στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική για τη σχολική εκπαίδευση και την οικονομική ένταξη των γυναικών, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν να είναι πρωτοπόροι στην ισότητα των φύλων στην περιοχή τους και πρόσφατα πέτυχαν την ισότητα των φύλων στο κοινοβούλιο τους. Έχουν επίσης την υψηλότερη θέση από όλες τις χώρες στην κατηγορία της κοινοτικής ασφάλειας, με το 98,5% των γυναικών ηλικίας 15 ετών και άνω να δηλώνουν ότι «αισθάνονται ασφαλείς να περπατούν μόνες τη νύχτα στην πόλη ή την περιοχή όπου κατοικούν».

Το Ντουμπάι, ειδικότερα, έχει καταταχθεί ως η ασφαλέστερη πόλη για μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες βάσει δείκτη της εταιρείας ταξιδιωτικής ασφάλισης Insure My Trip.

Ιαπωνία

Κατατάσσεται ως μία από τις 10 πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης για τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας και τον χαμηλό αριθμό εξωτερικών ή εσωτερικών συγκρούσεων. Η Ιαπωνία έχει μια κουλτούρα μετακινήσεων μόνο για γυναίκες (κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιόδων και διαδρομών) και καταλύματα μόνο για γυναίκες που μπορούν να αισθάνονται επιπλέον ασφαλείς όταν ταξιδεύουν μόνες.

Νορβηγία

Κατατάχθηκε στο νούμερο ένα στον δείκτη WPS για τις κορυφαίες βαθμολογίες της στην οικονομική ένταξη των γυναικών, την απουσία νομικών διακρίσεων και την ασφάλεια της γυναικείας κοινότητας – και σταθερά κατατάσσεται στο top 10 των πιο δίκαιων και ευτυχισμένων χωρών στον κόσμο. Η Νορβηγία έχει αποδειχθεί μια χώρα χωρίς αποκλεισμούς για ταξιδιώτες όλων των τύπων, συμπεριλαμβανομένων LGBTQ+ και μεμονωμένων επισκεπτών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλίες Παγγαίου: Η… δεύτερη Χαλκιδική της Βόρειας Ελλάδας με τα πράσινα νερά

Λευκές αμμουδιές, αμμόλοφοι, καταπράσινα, καθαρά νερά, μόλις μία ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη: ο λόγος για τις παραλίες του δήμου Παγγαίου

Πεντακάθαρες παραλίες, κρυστάλλινες θάλασσες, λευκές αμμουδιές, τόπος γεμάτος μνήμες και παραδόσεις, πλούσια ιστορία, φυσικές ομορφιές και αγνά παραδοσιακά προϊόντα. Ιστορικοί οικισμοί που η διαδρομή τους χάνεται στα βάθη του χρόνου, εκδρομές γεμάτες δράση και δραστηριότητες γεμάτες ένταση. Μια ευκαιρία για απόδραση. Ένας τόπος γεμάτος ζωή.

Αυτά είναι τα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου. Η ιδανική πρόταση για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για αποδράσεις κάθε στιγμή του έτους. Ειδικά τώρα που σταδιακά ολοκληρώνεται η πολύβουη τουριστική σεζόν, η εποχή γίνεται ιδανική για να εξερευνήσει κάποιος την απαράμιλλη φυσική ομορφιά που έχουν τα γυαλοχώρια.

Είναι ένας τόπος που χρόνο με τον χρόνο αναπτύσσεται τουριστικά όλο και περισσότερο. Αποκτάει φανατικούς φίλους που έρχονται από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Πολλοί εξ αυτών χαρακτηρίζουν τα γυαλοχώρια του Παγγαίου ως τη Χαλκιδική της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από τις χώρες της Βαλκανικής κυρίως τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και οι επενδύσεις που γίνονται σε τουριστικές υποδομές από Έλληνες και ξένους φανερώνουν τη μεγάλη δυναμική της περιοχής.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας: Καθαρισμός του ανοιχτού κολυμβητηρίου με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου με την απάντληση των υδάτων και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με την αποψίλωση της χαμηλής βλάστησης του περιβάλλοντος χώρου, οι εργασίες καθαρισμού του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Ο ευπρεπισμός των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων δεν θα ήταν εφικτός, χωρίς τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

 Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Διοικητή και το προσωπικό της εν λόγω Υπηρεσίας, διότι, εκτός από το σημαντικό έργο που επιτελούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφήνουν διαχρονικά το αποτύπωμα τους και στο κοινωνικό σύνολο.

Η στενή συνεργασία των τοπικών φορέων με το Δήμο Καβάλας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη σταθερή και ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νέος φωτισμός στο λιμάνι Απόστολος Παύλος

Νέος φωτισμός στο λιμάνι Απόστολος Παύλος

Φωτίστηκε το λιμάνι Απόστολος Παύλος, με το νέο έργο που ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά σήμερα το βράδυ. Ο νέος φωτισμός καλύπτει την περιοχή της επέκτασης του προσήνεμου μωλου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: