Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Παύλος Χατζηπαυλίδης – Pink Woman: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που κοίταξε κατάματα τη ZARA

image_print

Από τότε που ήταν μικρό παιδί σε ένα χωριό της Δράμας ο Παύλος Χατζηπαυλίδης ονειρευόταν να φύγει και να ανοίξει τα φτερά του, σε μια μεγάλη πόλη.

Ο γιος ενός μεταφορέα και μιας γαζώτριας που τον μεγάλωναν προσφέροντας του αυτό που μπορούσαν, μάλλον δεν είχαν φανταστεί ποτέ τι θα έκανε το παιδί τους μετά από λίγες δεκαετίες.

Αν τους έλεγες ότι θα ήταν ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης μιας εταιρείας γυναικείας ένδυσης, με πάνω από 100 καταστήματα σε Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Κύπρο και άλλες χώρες, το πιθανότερο ήταν να γελάσουν.

Ανήσυχο πνεύμα απο μικρός ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την Pink Woman έφυγε την Παρασκευή 7 Μαρτίου απο την ζωή, αφού τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Η ασθένεια δεν του χαρίστηκε, όπως δεν του χαρίστηκε τίποτε σε μια συναρπαστική διαδρομή ζωής που τον έχρισε ως έναν ιδιοφυή επιχειρηματία με όραμα, ο οποίος ξεκίνησε από τα χαμηλά για να φτάσει ψηλά, κάτι που δεν ξέχασε ποτέ.

Από το fast food στην ένδυση

Δεν ξέχασε και κάτι άλλο, τα πολλά καλοκαίρια που δούλευε όταν ήταν παιδί και μετά έφηβος, μαζεύοντας χρήματα για να φύγει από το χωριό και να πάει σε μια πόλη, αναζητώντας ευκαιρίες.

Η Καβάλα έμελλε να είναι ο τόπος που του έδωσε την πρώτη του δουλειά, υπάλληλος σε fast food, το οποίο σε λιγότερο από ένα χρόνο αγόρασε παίρνοντας έτσι το βάπτισμα του πυρός στο επιχειρείν.

Όπως είχε δηλώσει στο Newmoney πριν από επτά χρόνια «μόλις έμαθα τη δουλειά με την βοήθεια του ιδιοκτήτη που είχε οικονομική επιφάνεια, καθώς ήταν και αντιπρόσωπος αυτοκινήτων αγόρασα το κατάστημα».

Το συγκεκριμένο μαγαζί βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό ΚΤΕΛ στο λιμάνι και στα επόμενα δύο χρόνια πραγματοποιεί ρεκόρ κερδοφορίας, κάτι που ωθεί τον νεαρό επιχειρηματία στο να κάνει το επόμενο βήμα.

Το πουλάει και εισέρχεται στον χώρο της ένδυσης, αρχικά με ένα κατάστημα ανδρικών ρούχων, αλλά πολύ σύντομα διαπιστώνει ότι θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα αν ξεκίναγε κάτι στοχεύοντας στην γυναικεία ένδυση.

Το επιχειρηματικό του πρότυπο είναι ο ιδρυτής της αλυσίδας ZARA Αμάνθιο Ορτέγκα, με τον οποίο ο Χατζηπαυλίδης έχει εμμονή και όταν ταξιδεύει στην Μαδρίτη περνάει μέχρι 12 ώρες μέσα στα μαγαζιά της αλυσίδας.

Θα το κάνει συνεχώς για τα επόμενα πέντε χρόνια αποκωδικοποιώντας όλες τις λεπτομέρειες στα μαγαζιά της εταιρίας θέλοντας να κάνει κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα.

Ξεκινάει το 1998 ανοίγοντας σταδιακά καταστήματα σε διάφορες πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με γνωστά brand ένδυσης και αμιγώς εμπορικό προσανατολισμό.

Έξι χρόνια μετά παίρνει την μεγάλη απόφαση που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του, αφού αποφασίζει να ρίξει το βάρος του στην παραγωγή με δική του κολεξιόν.

Η εκτίναξη και η πώληση

Το 2004 η χώρα ζει και αναπνέει στον ρυθμό των Ολυμπιακών αγώνων, όταν ιδρύεται από τον Χατζηπαυλίδη η «Pink Woman» που αρχικά μπαίνει στην αγορά με έξι σημεία λιανικής πώλησης.

Στο σχεδιαστήριο της νέας εταιρίας απασχολούνται δύο σχεδιαστές ενώ το μικρό εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή Νικήσιανη του Παγγαίου, όπου τριάντα γαζώτριες βγάζουν τη δουλειά.

Όταν οι απαιτήσεις μεγαλώνουν ξεκινάει να συνεργάζεται με προμηθευτές-κατασκευαστές από διάφορες χώρες του εξωτερικού όπως η Ιταλία, η Τουρκία, η Κίνα, το Μπαγκλαντές, η Ινδία, το Βιετνάμ και το Μαρόκο.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις γίνονται με μηδενικό δανεισμό από τον ιδιοφυή επιχειρηματία που χρόνια μετά δήλωσε: «Θα ήμουν πιο πλούσιος σε επίπεδο ατομικής περιουσίας αν δεν επένδυα διαρκώς τα κέρδη της εταιρίας. Εγώ όμως ζω για να δημιουργώ γι’ αυτό επιλέγω να αναπτύσσω την εταιρία και να μην μεγαλώνω τον αριθμό των σπιτιών ή των αυτοκινήτων μου».

Δημιουργεί show room στην Αθήνα για δειγματισμό στους πελάτες της χονδρικής, το 2006 ξεκινάει η ανάπτυξη μέσω του franchise και τρία χρόνια μετά οι εγκαταστάσεις της Pink Woman μεταφέρονται στο Δάτο Καβάλας, σε ένα χώρο 4.000 τ.μ.

Σταδιακά η παραγωγή ξεπερνάει τα 4.000.000 κομμάτια ετησίως και όλες οι χρήσεις της είναι κερδοφόρες, ενώ βραβεύεται ως μια από τις ισχυρότερες ελληνικές εταιρίες.

Το successes story και ο ρυθμός ανάπτυξης αναγκάζει τον ιδρυτή της να πάρει την απόφαση για μερική εγκατάσταση στην Αθήνα, όπου φέρνει την διοίκηση, το marketing, τις αγορές και τις εμπορικές λειτουργίες.

Το 2015 έχει ξεπεράσει τα 85 καταστήματα και οι πωλήσεις ξεπερνούν τα 15.000.000 ευρώ παρά την κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα και τα επόμενα χρόνια η εταιρία συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

Το 2020 μετά από πολύμηνες διαδικασίες ο Παύλος Χατζηπαυλίδης πουλάει το σύνολο των μετοχών της Pink Woman στον Δημήτρη Ματεμτζή, μέχρι τότε CEO της εταιρείας.

Πέντε χρόνια μετά, ο αθόρυβος entrepreneur που σπάνια έδινε συνεντεύξεις έφυγε από την ζωή αφού η μάχη που έδινε με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια αποδείχτηκε άνιση.

newmoney.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσιάστηκε ο χάρτης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στην Καβάλα – Νέα εφαρμογή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

image_print

Παρουσία του Δημάρχου Καβάλας Θεόδωρου Μουριάδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Σωτήρη Τσεκμέζογλου, καθώς και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας ψηφιακής εφαρμογής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, η οποία αφορά τον διαδραστικό χάρτη με τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Η νέα εφαρμογή δημιουργήθηκε με στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, παρέχοντας άμεση και εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία σχετικά με τις διαθέσιμες ειδικές θέσεις στάθμευσης σε ολόκληρη την πόλη. Μέσω του διαδραστικού χάρτη, οι πολίτες μπορούν να εντοπίζουν με ακρίβεια τις θέσεις ΑμεΑ, συμβάλλοντας στον καλύτερο προγραμματισμό των μετακινήσεών τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, επισημάνθηκε ότι η πρωτοβουλία αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας και στην ενίσχυση της προσβασιμότητας, με στόχο μια πόλη πιο λειτουργική και φιλική για όλους τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης της τεχνολογίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Σωτήρης Τσεκμέζογλου, αναφέρθηκε στις δυνατότητες της εφαρμογής και στις παρεμβάσεις που υλοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία για την ενίσχυση της προσβασιμότητας στην πόλη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων ΑμεΑ και υπηρεσιών, οι οποίοι χαιρέτισαν την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η καταγραφή και η εύκολη πρόσβαση στις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ αποτελούν ένα ουσιαστικό εργαλείο για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία και την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή.

Ο Δήμος Καβάλας καλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη νέα εφαρμογή και παράλληλα υπενθυμίζει ότι οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ προορίζονται αποκλειστικά για τους δικαιούχους, ζητώντας τον σεβασμό όλων, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων που τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

DNews Widget
Continue Reading

ΘΕΑΤΡΟ

Φίλιπποι: Η «Άλκηστις» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο

Φίλιπποι-Άλκηστις του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
image_print

Η «Άλκηστις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο το Σάββατο 1 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Πρόκειται για μία σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με έντονο πολιτικό πρόσημο, που κινείται ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, την τραγωδία και την απροσδόκητη κωμικότητα.

Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται ο Άδμητος, ο οποίος μπορεί να σωθεί από τον θάνατο μόνο αν κάποιος άλλος δεχθεί να πεθάνει στη θέση του. Η Άλκηστις, η σύζυγός του, προσφέρει τον εαυτό της ως αντάλλαγμα, με τη θυσία της να εκτυλίσσεται δημόσια, μπροστά στα μάτια της κοινωνίας.

Η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά αντιμετωπίζει την «Άλκηστη» ως ένα σκηνικό πείραμα, όπου η μουσική, ο ήχος, η κίνηση και το θεατρικό ύφος συνθέτουν έναν ρευστό και οριακό κόσμο.

Το έργο θέτει ερωτήματα γύρω από την εξουσία, το φύλο, τη θυσία και την ευθύνη της κοινωνίας, ενώ επαναφέρει με σύγχρονο τρόπο το διαχρονικό δίλημμα γύρω από το πραγματικό τίμημα της σωτηρίας.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, η Ηρώ Μπέζου στον ρόλο της Άλκηστης, ο Γιάννης Νιάρρος ως Άδμητος, ο Γιώργος Ζυγούρης ως Ηρακλής, ο Κώστας Νικούλι ως Απόλλων και η Θεοδώρα Τζήμου ως Θάνατος.

Η απόδοση και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Καραντζά, ενώ τη μουσική και τις ηχητικές κατασκευές υπογράφει ο Παναγιώτης Μανουηλίδης.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μέσω του Ticket Services:
https://www.ticketservices.gr/event/n-t-alkistis-2026/?lang=el

Φωτογραφικό υλικό:

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καβάλα: Διακρίσεις για το Τμήμα Τριάθλου του ΝΟΘΑΚ στη Λίμνη Δόξα

Καβάλα-αθλητές του Τμήματος Τριάθλου του ΝΟΘΑΚ στους αγώνες πρόκρισης στη Λίμνη Δόξα
image_print

Σημαντικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές και η αθλήτρια του Τμήματος Τριάθλου του Ναυτικού Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας στους αγώνες πρόκρισης της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που διεξήχθησαν στη Λίμνη Δόξα.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με στόχο τη στελέχωση της Εθνικής Ομάδας για τους Μεσογειακούς Αγώνες Sprint Triathlon Ανδρών-Γυναικών και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Sprint Triathlon Youth.

Στους Μεσογειακούς Αγώνες Sprint Triathlon, ο Κωνσταντίνος Αντέσχος κατέλαβε την 4η θέση, με επίδοση 1:03:22.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Sprint Triathlon Youth, ο Αργύρης Ντουάνογλου κατέκτησε τη 2η θέση με επίδοση 1:06:12, ο Δημήτρης Μακρυγιάννης την 3η θέση με 1:08:36 και η Ιωάννα Παπανικολάου την 3η θέση με 1:14:27.

Σύμφωνα με τον ΝΟΘΑΚ, για τους Μεσογειακούς Αγώνες την πρόκριση εξασφαλίζει μόνο ο νικητής του αγώνα, ενώ για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα προκρίνονται οι δύο πρώτοι αθλητές και οι δύο πρώτες αθλήτριες.

Η αποστολή του συλλόγου ταξίδεψε περίπου 700 χιλιόμετρα από την Καβάλα για να συμμετάσχει στη διοργάνωση, ενώ η διεξαγωγή των αγώνων παρέμενε αμφίβολη μέχρι την τελευταία στιγμή, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το απαιτητικό μικροκλίμα της περιοχής δημιούργησε επιπλέον ψυχολογική πίεση και σωματική καταπόνηση για τους αθλητές και τον προπονητή. Παρά τις δυσκολίες, η ομάδα παρουσίασε ψυχική δύναμη, αυτοσυγκέντρωση και αγωνιστική ωριμότητα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας συγχαίρει όλους τους αθλητές για την προσπάθεια και τις υψηλού επιπέδου εμφανίσεις τους, επισημαίνοντας ότι η πρόοδός τους αποτελεί αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και σωστής προπονητικής διαδικασίας.

Παράλληλα, εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές που εξασφάλισαν την πρόκριση και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες σε όλους στη συνέχεια της αγωνιστικής τους πορείας.

Φωτογραφικό υλικό:

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en