Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα 2024: Πού θα κινηθεί εφέτος η τιμή του οβελία

«Αλμυρός» αναμένεται και το φετινό Πάσχα ο οβελίας, η τιμή του οποίου στα κρεοπωλεία εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 12-13 ευρώ το κιλό

Εν αναμονή βρίσκονται επαγγελματίες και καταναλωτές εν όψει του Πάσχα για τις τιμές που θα πουληθεί ο πατροπαράδοτος οβελίας.

Αν και ακόμα είναι νωρίς για εκτιμήσεις όλα δείχνουν ότι οι τιμές θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο κ. Θεόδωρος Ρούσσος, πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες»: «Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις. Όλα όσα ακούγονται είναι απλά θεωρίες. Αυτήν τη στιγμή η τιμή στα αμνοερίφια είναι στα 12 – 13 ευρώ. Αυτό που θα πρέπει να πούμε είναι ότι φέτος πέφτει πολύ πίσω το Πάσχα. Όταν το Πάσχα των Καθολικών πέφτει κοντά με το δικό μας φεύγουν πολλά αρνιά για το εξωτερικό οπότε υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από τώρα που πέφτει ένα μήνα μετά».

Ο κ. Θεόδωρος Ρούσσος είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες» μίλησε στο Newsbomb.gr.

Και πρόσθεσε: «Σε σχέση με τις σημερινές τιμές αξίζει να πούμε ότι είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι. Ακριβώς τις τιμές θα τις ξέρουμε την Πέμπτη πριν την Μεγάλη Εβδομάδα».

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκπροσώπους των παραγωγών υπολογίζεται ότι φέτος οι εξαγωγές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλια λόγω του Πάσχα των Καθολικών ήταν κατά 20% αυξημένες σε σχέση με πέρυσι και η τιμή παραγωγού κυμάνθηκε μεταξύ 7,5 και 8 ευρώ το κιλό.

Η αυξημένη ζήτηση έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, σήμερα στην ελληνική αγορά να μην υπάρχουν αρνιά 6 έως 8 κιλά αλλά όπως λένε ούτε πολλά αρνιά για το ορθόδοξο Πάσχα.

Οι μεγάλες αυξομειώσεις στις θερμοκρασίες (υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και απότομα χαμηλές τη νύχτα, είχαν ως αποτέλεσμα>πολλά μικρά αρνάκια δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Ενώ περισσότερα από 85.000 αιγοπρόβατα πέθαναν φέτος εξαιτίας των πυρκαγιών και των πλημμυρών στη Θεσσαλία.

 

ΠΗΓΗ | newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ένωση Κυριωών Δράμας βοηθάει και φέτος το Πάσχα οικογένειες που έχουν ανάγκη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ένωση Κυριών Δράμας, προσφέρει αγάπη και αλληλεγγύη σε άπορες οικογένειες προσέφεροντας τους τρόφιμα και εδέσματα για το Πασχλινό του τραπέζι, μια ενέργεια που κάνουν αρκετά χρόνια.

Εκτος απο την συγκεκριμένη όμως βοήθεια, η ένωση Κυριών Δράμας, δεν σταματά εκεί καθώς προσπαθεί καθημερίνα και μέσα απο προγράμματα να βοηθάει γυναίκες, παιδιά και γενικότερα οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργιακή κινητοποίηση και πορεια στην Ξάνθη με αφορμή την εργατική Πρωτομαγία

Στην καθιερωμένη απεργιακή κιμνητοποιήση και πορεία τους προώρησαν το πρωί της Τεάρτης 1 Μαϊου, τα σωματεία της Ξάνθης με αφορμή την εργατική Πρωτομαγία.

Τα σωματεία, συγκεντρώθηκαν στο εργατικό κέντρο της Ξάνθης αλλα και στην κεντρική πλατεία μιλώντας για τα εργατικά τους δικαιώματα, τιμώντας την ημέρα αυτή.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κατάθεση στεφάνων η Εργατική Πρωτομαγιά στην Καβάλα

Το πρωί της Μ. Τετάρτης 1 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εργατική κινητοποίηση  για την Πρωτομαγεία από πολλά σωματεία της πόλης, ενω ακολούθησε και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Δημοτικού Κήπου της Καβάλας

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en