ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Ένα απτό και πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα σύνδεσης της έρευνας που γίνεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την καθημερινότητα των πολιτών, είναι το πιλοτικό πρόγραμμα με την ονομασία Virtual School, το οποίο εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τρεις καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) και μέλη του Εργαστηρίου A.E.T.M.A. (Advanced Educational Technologies and Mobile Applications).

Πρόκειται για τον διευθυντή, Αύγουστο Τσινάκο και τους συνεργάτες του: Γιάννη Καζανίδη και Γιώργο Τερζόπουλο, οι οποίοι δημιούργησαν μία πλατφόρμα εκπαίδευσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την αντιμετώπιση των φυσικών και άλλων καταστροφών, όπως: ο σεισμός, η πυρκαγιά, η πλημμύρα, η καταιγίδα κ.ά.

Το συγκεκριμένο project παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια επίσημης παρουσίασης το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου 2019 την οποία παρακολούθησαν εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες και καθηγητές πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως: ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπογράφηκε η ιδρυτική συμφωνία του διεθνούς δικτύου υλοποίησης του προγράμματος.

Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Ευρωπαίος Επίτροπος σε θέματα Ανθρωπιστικής κρίσης και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version