Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσίαση βιβλίου “Ναυαγοί” της Ρίκα Μπενβενίστε στην Καβάλα

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στην ” Μεγάλη Λέσχη ” και στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, για την παρουσίαση του βιβλιου  “Ναυαγοί” της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγγραφέως κυρίας Ρικα Μπενβενίστε. Το περιεχόμενο αναφέρεται σε μια εβραϊκή οικογένεια Καβαλιωτών, την οικογένεια του αειμνήστου Μωρίς Μπενβενίστε. Οικογένεια καπνεμπόρων που προσέφεραν  στην πόλη μεγάλη βοήθεια στην προπολεμική περίοδο.

Κάποιες από τις καπναποθήκες που ανήκαν στην οικογένεια, στέκονται επιβλητικά μέχρι και σήμερα στην πόλη. Η καπναποθήκη που στεγάζεται σήμερα το Λύκειο Ελληνίδων, το πρώην εβραϊκό σχολείο ήταν μία από τις καπναποθήκες της οικογένειας Μπενβενίστε.

Ο Μωρίς Μπενβενίστε στον οποίο κατα βάση αναφέρεται το βιβλίο, μετά το ολοκαύτωμα  υπήρξε πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας της Καβάλας, για πολλά χρόνια.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Οι κάτοικοι της Σαμοθράκης καθαρίζουν και ομορφαίνουν το νησί τους

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης που με αξιέπαινες δράσεις καθαρισμού και καλλωπισμού αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη για τον τόπο τους.

Μετά τον καθαρισμό των ακτών από εθελοντές του νησιού οι κάτοικοι του νησιού συνεχίζουν να φροντίζουν διάφορα σημεία του νησιού.

Συγκεκριμένα την πρωτοβουλία να κόψει τα χόρτα γύρω από την παιδική χαρά της Καμαριώτισσας, πήρε ένας κάτοικος του χωριού.
Ο κ. Γιάννης Μιχόπουλος του οποίου το σπίτι βρίσκεται απέναντι από τη παιδική χαρά, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει η νέα δημοτική αρχή κόβοντας χόρτα και καθιστώντας την παιδική χαρά περισσότερο ασφαλή για τα παιδιά.

Επίσης, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στην Άνω μεριά δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού που υπηρετούν στο νησί ως αξιωματικοί ο κ. Γαλάνης Απόστολος και ο κ. Ιπποκράτης Καρατζετζος πήραν την πρωτοβουλία να καθαρίσουν το εκκλησάκι εσωτερικά, να κόψουν τα χόρτα στον προαύλιο χώρο και τέλος να φυτέψουν έναν πλάτανο.

Τέλος, την περασμένη Τετάρτη ομάδα εθελοντών στα πλαίσια της δράσης εθελοντισμού που έχει καθιερώσει ο Δήμος Σαμοθράκης, καθάρισαν τα χόρτα με δικά τους χορτοκοπτικά στο κτήμα Μαλαματίνα και απομάκρυναν κλαδιά και σκουπίδια με αποτέλεσμα να φτιάξει σε μεγάλο βαθμό η εικόνα του οικοπέδου.

Όταν οι άνθρωποι νιώθουν βαθειά το αίσθημα του εθελοντισμού και της ανιδιοτέλειας το αποτέλεσμα μόνο θετικό και αξιέπαινο μπορεί να είναι.

e-evros.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Οι Τούρκοι τουρίστες επανήλθαν στην πόλη

Επιβάτες τουριστικών λεωφορείων που εδώ και λίγες μέρες κάνουν πάλι τη γνωστή εκδρομή από την γειτονική χώρα προς τη Θεσσαλονίκη.

Κατά την επιστροφή τους στην Τουρκία τα λεωφορεία σταματούν στην Καβάλα για τη συνηθισμένη επίσκεψη στη συνοικία της Παναγίας. Ταυτόχρονα αρκετοί είναι οι Τούρκοι επισκέπτες στην Καβάλα με τα επιβατικά τους αυτοκίνητα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη συναυλία του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά» στους Φιλίππους

Με ύμνους της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης συνεχίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου 2024 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων το Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά», με μια μεγάλη συναυλία στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en