ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδίδονται σε χρήση τα ανακαινισμένα χειρουργεία Νοσοκομείου Κομοτηνής, ανάγκη για προσλήψεις γιατρών

Παραδίδονται σε χρήση τα ανακαινισμένα χειρουργεία Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ παραμένει η ανάγκη για προσλήψεις γιατρών στον τομέα της χειρουργικής. Όπως είναι γνωστό η ανακαίνιση των τεσσάρων χειρουργικών αιθουσών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος MediciNET ΙΙ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικές συμμετοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας μέσω του προγράμματος INTERREG Ελλάδα- Βουλγαρία 2014-2020. “Το αποτέλεσμα είναι αξιοθαύμαστο και μας δικαιώνει στην επιλογή μας να προβούμε σε αυτήν την ανακαίνιση και μάλιστα από πόρους που δεν είναι εθνικοί, είναι συγχρηματοδοτούμενοι από διασυνοριακό πρόγραμμα”, είναι το σχόλιο του διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργου Φιλιππίδη.

Από το πρόγραμμα το Νοσοκομείο Κομοτηνής χρηματοδοτήθηκε με 800.000 ευρώ και το Νοσοκομείο του Κίρτζαλι Βουλγαρίας με 600.000 ευρώ για να προμηθευτούν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Καθώς η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε μόλις πριν μια εβδομάδα επισκέφτηκαν το Σισμανόγλειο στελέχη από τεχνικές υπηρεσίες διάφορων νοσοκομείων και της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος και, σύμφωνα με τον κο Φιλιππίδη, “πραγματικά δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και για το χρονικό διάστημα που ολοκληρώθηκε, αλλά και για το αποτέλεσμα που είδαν”.

Με αφορμή την ανακαίνιση των χειρουργείων, ο διοικητής δεν παραλείπει να αναδείξει την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό. Παραδέχεται ότι “έχει γίνει μια σημαντική ενίσχυση τα τελευταία χρόνια” αλλά, προσθέτει “χρειαζόμαστε επιπλέον ενίσχυση από χειρουργούς φυσικά και από άλλες ειδικότητες και ευελπιστούμε να πιέσουμε λίγο τον υπουργό να μας δώσει και κάποιες θέσεις επιπλέον. Κυρίως ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου μας πάσχει, έχει αρκετές αδυναμίες οπότε θα χρειαστούμε προσωπικό, χειρουργούς εξειδικευμένους γιατί το θέμα δεν είναι να κάνουμε μόνο χειρουργεία, είναι να γίνονται και επεμβάσεις και μάλιστα να γίνονται και επεμβάσεις που δεν γινόταν τόσα χρόνια στο νοσοκομείο μας. Το στοίχημα το μεγάλο είναι να κρατήσουμε εδώ τους ασθενείς. Ελπίζω μέσα στο 2019 να πάρουμε 2-3 θέσεις χειρουργών που έχουμε ζητήσει ήδη από το 2018 και να είναι μόνιμες θέσεις. Αν έρθει μόνιμο προσωπικό θα υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση, πέρα από το κτιριολογικό όπου έχει γίνει ένα έργο πραγματικά πάρα πολύ αξιόλογο μετά την ανακαίνιση των τεσσάρων χειρουργικών αιθουσών”. 

Στα εγκαίνια, που θα γίνει την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, θα παραβρεθούν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αν. γενικός γραμματέας υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός και ο διοικητής 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης Ευστράτιος Πλωμαρίτης. 

Παράλληλα το απόγευμα της ίδιας μέρας και συγκεκριμένα στις 6.30, στην αίθουσα του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου της Κομοτηνής, παρουσία του υπουργού, του γενικού γραμματέα και του διοικητή της 4ης ΥΠΕ θα γίνει σύσκεψη των εργαζομένων στις Τοπικές Μονάδες Υγείας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εκεί οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προοπτικές που υπάρχουν για αυτές τις δομές. 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version