ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π.Ε Έβρου | 1.000 ευρώ πρόστιμο στους επαγγελματίες για το χύμα τσίπουρο

Για απαράδεκτα φαινόμενα με νοθεία προϊόντων τσίπουρο-ούζο-τσικουδιά σε μορφή χύμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα υγείας στους πελάτες καταναλωτές, κάνει λόγο το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων- Καφετεριών, Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε), σε ανακοίνωσή του.

Το σωματείο αναφέρεται σε πλήθος περιστατικών, που εντοπίστηκαν σε χιλιάδες ελέγχους της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου – του ΕΦΕΤ και της Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντάς τα απαράδεκτα για τον κλάδο και ενημερώνει τους καταστηματάρχες για το τι πρέπει να εφαρμόζεται, σύμφωνα και με την Υπουργική Απόφαση 91354/2017, για το τσίπουρο – τσικουδιά – οίνος(κρασί) – ζύθος(μπύρα) – αναψυκτικά και εμφιαλωμένα νερά.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΥΑ το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ενημερώνει τους καταναλωτές:

1. Το προϊόν που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα σε μονάδες ομαδικής εστίασης είναι το ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ), το οποίο είναι διαφορετικό προϊόν από το Τσίπουρο και την Τσικουδιά, όπως ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.

2. Τα προϊόντα «Τσίπουρο ή Τσικουδιά» διατίθενται σε χώρους ομαδικής εστίασης αποκλειστικά προσυσκευασμένα.

3. Στους τιμοκαταλόγους των ανωτέρω καταστημάτων θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά ότι το ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ), διατίθεται χύμα.

4. Στους παραβάτες των ανωτέρων παραγράφων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 75 της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 επιβάλλεται πρόστιμο χιλίων ευρώ (1000 Ευρώ ) ανά παράβαση.

e-evros

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version