ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Οργισμένοι οι εργαζόμενοι του Σισμανόγλειου | «Μας έπιασαν στον ύπνο για το Νέο Νοσοκομείο»

Οργισμένοι, αλλά κυρίως ανήσυχοι, δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, μετά τις εξελίξεις που αφορούν το -προκύπτον από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος- νέο νοσοκομείο της πόλης.

Η εξέλιξη που έχει προκαλέσει αντιδράσεις είναι η απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας του δωρούμενου νοσοκομείου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, παρά το γεγονός ότι έως τώρα ήταν χαρακτηρισμένο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Στην εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι βλέπουν μία επιχείρηση «άλωσης» του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, και μία απόπειρα ‘υβριδικής’ ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου της Κομοτηνής και γι’ αυτό εγείρουν ενστάσεις και αντιδράσεις.

Γιώργος Φιλιππίδης: «Η αρχική συμφωνία προέβλεπε ΝΠΔΔ»
Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προέκυψε ταις πρεσβείαις του πρώην διοικητή του ιδρύματος Γιώργου Φιλιππίδη, πράγμα που σημαίνει ότι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά την πορεία των εξελίξεων –τουλάχιστον έως τη στιγμή που παρέδωσε τη διοίκηση.

Γι’ αυτό έχει μεγάλη βαρύτητα, η δήλωσή του ότι «τον Μάρτιο του 2018 με την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου (εν. συνεργασίας με το ΙΣΝ) μιλάγαμε ξεκάθαρα για ΝΠΔΔ και τον Σεπτέμβριο του 2018 ο νόμος που είχε ψηφιστεί μιλάει για ΝΠΔΔ και τον Δεκέμβριο του 2019 που ήρθε το ΙΣΝ στην Κομοτηνή και έκανε την παρουσίαση, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη ότι το Νοσοκομείο θα είναι ΝΠΔΔ και θα είναι ενταγμένο στο ΕΣΥ. Ήταν και ο κος Θεμιστοκλέους εκεί, που είναι ειδικός συνεργάτης του κου Μητσοτάκη και είχε πει ότι το νοσοκομείο θα λειτουργήσει ως ΝΠΔΔ».

Φιλοξενούμενος από το ράδιο Χρόνος 87.5fm ο κος Φιλιππίδης έθεσε και μία άλλη παράμετρο, που εν πολλοίς πέρασε στα ψιλά: «χθες (Πέμπτη), ψηφίστηκε στη Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης της δωρεάς, ενώ σήμερα (Παρασκευή) ψηφίζεται και η τροποποίηση του νόμου του Σεπτεμβρίου του 2018, ο οποίος αφορούσε τον φορέα λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου και υποδείκνυε ότι αυτός θα ήταν ΝΠΔΔ».

Σημειώνεται δε και η θέση του κου Φιλιππίδη ότι «είναι μία απόφαση της κυβέρνησης (εν. η αλλαγή από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ). Το ΙΣΝ δεν έχει λόγο σε αυτό- το ΙΣΝ έχει λόγο στην κατασκευή και την παράδοση του κτιρίου. Το ΙΣΝ δεν νομοθετεί», ενώ ο ίδιος τάσσεται αναφανδόν υπέρ της διατήρησης του προαποφασισθέντος καθεστώτος που είναι το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version