ΕΒΡΟΣ

Ορεστιάδα | Δυο παιδιά απ’ τη Σιέρα Λεόνε βρήκαν την οικογένειά τους

Είναι από τις περιπτώσεις που η δυσλειτουργία των Ελληνικών γραφειοκρατικών γραναζιών βγάζει τελικά σε καλό.

Στην προκειμένη, το καλό είναι πολλαπλό, μοιράζεται στα τέσσερα και αφορά στην ευτυχισμένη οικογένεια του Αντώνη, της Ιωάννας, της Διώνης (4 ετών) και του Δημήτρη (11 μηνών). Δύο παιδιά που γεννήθηκαν σε μία από τις φτωχότερες χώρες τους πλανήτη, τη Σιέρα Λεόνε, και βρήκαν τα μεγαλύτερα πλούτη χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην παντελώς άγνωστη γι’ αυτά Ελλάδα, στη μακρινή Ορεστιάδα Έβρου. 

Ο Αντώνης και η Ιωάννα ξεκίνησαν διαδικασία υιοθεσίας στις αρχές του 2022 μέσω του κρατικού μηχανισμού, όταν όμως αντιλήφθηκαν πως αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και 5 χρόνια, ίσως και περισσότερα, στράφηκαν στο εξωτερικό.

Μέσω διαδικασιών διακρατικής υιοθεσίας, έφτασαν έως τη Σιέρα Λεόνε και σε ελάχιστους μήνες κατάφεραν να εκπληρώσουν το μεγαλύτερο όνειρό τους. Ξεκίνησαν αρχικά για την υιοθεσία ενός παιδιού, στην πορεία όμως προέκυψε ακόμη ένα: με το που μίλησαν με τη δικηγόρο στη Σιέρα Λεόνε, “…ήρθε μια γυναίκα μόνη της, με ένα νεογέννητο 10 ημερών αγνώστου πατρός και πριν το φέρει στο ορφανοτροφείο, το θέλετε;, μας ρώτησε“, περιέγραψε η Ιωάννα.

Αυτός είναι ο Δημήτρης, ο οποίος στις 3 Ιανουαρίου γίνεται ακριβώς ενός έτους. Η θετή του αδερφούλα – δεν είναι βιολογικά αδέρφια – η Διώνη πάει ήδη στα προνήπια∙ από το Σεπτέμβριο που πρωτοήρθε στην Ελλάδα ξεκίνησε το σχολείο και η τοπική κοινωνία την αγκάλιασε αμέσως. “Δεν έχουμε νιώσει περίεργα βλέμματα, όλοι μας περιβάλλουν με αγάπη“, υποστήριξε η μητέρα τους.

“Αγάπη. Είναι το μόνο που χρειάζονται τα παιδιά. Τους δίνουμε πολλή, αλλά αυτή που εισπράττουμε δεν περιγράφεται“, δήλωσε η Ιωάννα, τονίζοντας πως “δίνοντας αγάπη, έρχεται πίσω περισσότερη“. 

Η ιστορία τους μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μήνυμα ελπίδας και για άλλα ζευγάρια που έχουν τεράστια αποθέματα αγάπης να προσφέρουν, μα δεν γνωρίζουν ή δεν βρίσκουν τον τρόπο να προχωρήσουν στη ζωή τους. Η Ιωάννα θέτει εαυτόν στη διάθεση όποιας/όποιου θέλει να επικοινωνήσει μαζί της για να βοηθήσει όσο μπορεί, έτσι όπως και η ίδια βοηθήθηκε από άλλη γυναίκα και έφτασε να εκπληρώσει το όνειρο της ζωής της.

Πηγή: radioevros.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version