Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οπαδική βία: Το χρονοδιάγραμμα των νέων μέτρων για τα γήπεδα | Τα εισιτήρια, οι κάμερες και οι ποινές

Τα τρία νέα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους στα γήπεδα ανακοίνωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου. Αυτά αφορούν την επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων.

«Ο αθλητισμός ενώνει και δεν διχάζει. Δεν έχει χρώμα, ιδεολογικό πρόσημο, στη βάση αυτών των αρχών πήγαμε ένα καινούριο νομοθετικό πλαίσιο στη Βουλή και το ευχάριστο και το θετικό ήταν πως όλες οι πλευρές ήταν απέναντι σε αυτό που επιδιώκουμε να κάνουμε πράξη. Να αντιμετωπίσουμε την αθλητική βία», τόνισε αρχικά ο κ. Βρούτσης.

Το χρονοδιάγραμμα των τριών τέτρων

«13 Φεβρουαρίου ανοίγοντας τα γήπεδα, θα υπάρχει ένα νέο περιβάλλον, στο οποίο υπάρχει μια νέα διαρκής επιτροπή αντιμετώπισης βίας η οποία θα επιβάλλει δρακόντειες κυρώσεις με κατεξοχήν το κλείσιμο γηπέδων για τους φιλάθλους. Αν πέσει κροτίδα, πυρσός, επικίνδυνο αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο από την επόμενη Κυριακή, όταν παίζει εντός έδρας η συγκεκριμένη ομάδα. Στόχος μας είναι να μην επηρεάσουμε το πρωτάθλημα και δεν το επηρεάζουμε. Δεν παρεμβαίνουμε ούτε στη βαθμολογία, ούτε στην εξέλιξη το υπρωταθλήματος. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, του ποδοσφαίρου και τους κανονισμούς της UEFA και της FIFA», ανακοίνωσε ο υπουργός και σημείωσε:

«Εάν δεν τηρηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα η επόμενη αγωνιστική ή οι επόμενες αγωνιστικές θα γίνουν χωρίς φιλάθλους διασφαλίζοντας και προασπίζοντας την ασφάλεια του πολίτη, του φιλάθλου και των αθλητών».

Στη συνέχεια, επισήμανε πως: «Στις 6 Μαρτίου ξεκινάει μια δεύτερη διαδικασία που αν δεν τηρηθεί, από τις 7 Μαρτίου κανένα γήπεδο που δεν θα έχει τηρήσει τη διαδικασία εγκατάστασης των καμερών δεν θα ανοίξει σε φιλάθλους. Κλιμάκια και από τα τρία υπουργεία επισκέφτηκαν όλα τα γήπεδα και έγινε κοινή συζήτηση για το πώς θα εγκατασταθούν οι κάμερες».

«Φιλοδοξούμε και θέλουμε η εφαρμογή του νόμου να βάλει το ποδόσφαιρο σε μια νέα εποχή. Η Ελλάδα αξίζει έναν καλύτερο αθλητισμό. Είμαστε όλοι απέναντι στη βία», τόνισε ο κ. Βρούτσης. 

«Από τις 9 Απριλίου έρχεται και η τρίτη μεγάλη θεσμική αλλαγή που λέγεται ταυτοπροσωπία. Δηλαδή θα μπαίνει στο γήπεδο μόνο όποιος έχει ταυτοποιηθεί με όνομα, επίθετο, διεύθυνση και τηλέφωνο», ανέφερε ακόμα ο υπουργός. 

Πώς θα γίνει η ταυτοπροσωπία μέσω wallet 

Για την ταυτοπροσωπία, ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε όλη τη διαδικασία: «Ο έλεγχος της ταυτοπροσωπίας δεν μπορεί να γίνει με τον κλασικό τρόπο, με το να είναι η αστυνομία στις θύρες των γηπέδων κάθε Κυριακή γιατί αυτό θέλει εκατοντάδες αστυνομικούς. Δεν είναι δουλειά της αστυνομία. Η λύση έρχεται με την τεχνολογία και έχει να κάνει με το κλείδωμα του εισιτηρίου στο κινητό μας τηλέφωνο. Η διαδικασία που επιλέξαμε είναι απλή. Η αγορά των εισιτηρίων συνεχίζεται να γίνεται με τον κλασικό τρόπο. Από κει και πέρα με τον αριθμό ερχόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το gov wallet, μια εφαρμογή η οποία έχει ήδη αγκαλιαστεί από τους Έλληνες και στην οποία θα μπορέσουμε να εισάγουμε εκεί το εισιτήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κατεβάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε το wallet είναι να έχουμε εγγραφεί στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας. Η διαδικασία είναι απλή και ήδη σήμερα 4 εκατ. Έλληνες έχουν εγγραφεί.

Υπάρχουν δύο τρόποι εισαγωγής για τους Έλληνες πολίτες και τους μη Έλληνες. Η πρώτη είναι να συνδεθούμε με κωδικούς taxis. Αφού αγοράσουμε το εισιτήριό μας το περνάμε στο wallet με απλές κινήσεις.

Για τα παιδιά η διαδικασία είναι παρόμοια και υπάρχει ειδική κατηγορία καθώς το wallet δείχνει τα τέκνα.

Σε περίπτωση αλλοδαπών που δεν είναι στο μητρώο γίνεται χρήση του διαβατηρίου στο wallet».

Black list και εισιτήρια διαρκείας

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε πως θα υπάρχει και black list των ανθρώπων που δεν δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα. Όταν αυτός ο άνθρωπος πάει να εισάγει το εισιτήριο, το σύστημα θα τον πετάει έξω.

Για το τι θα γίνει τα εισιτήρια διαρκείας, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε πως αυτό «είναι κάτι που συζητάμε με την Super League. Τεχνικά μπορούμε να βάλουμε τα διαρκείας και να τα μεταβιβάζουμε σε τρίτο πρόσωπο, εάν αυτό συμφωνηθεί. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να κλείσουμε τις μέρες αυτές».

πηγή: ethnos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πήρε προσωρινή άδεια λειτουργείας το γήπεδο “Ανθή Καραγιάννη”

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραχώρησε προσωρινή άδεια λειτουργίας στο Εθνικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», έδρα της Καβάλας, εν όψει της συμμετοχής της στη Super League 2.

Η άδεια ισχύει έως το καλοκαίρι του 2026, με την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2024 θα υπάρξει θετικό πόρισμα για τη στατική επάρκεια των πυλώνων από τον Δήμο Καβάλας και το εξειδικευμένο συνεργείο που θα αναλάβει τον έλεγχο. Η απόφαση βασίζεται στην υπ’ αριθμ. 278/2018 Απόφαση του Δ.Σ. Καβάλας και την Έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπαράζ αποχωρήσεων παικτών από τον ΑΟ Καβάλα

Αρκετοί φαίνεται πως είναι μέχρι στιγμής οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ που έχουν “κουνήσει μαντήλι” και δεν πρόκειται να είναι μέλη του ρόστερ της νέας ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα στην SL2.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι στιγμής παρελθόν από το “Καραβάκι” αποτελούν οι: Νίκος Σαμπανίδης, Γιάννης Καζαντζίδης, Χρήστος Καρακώστας ενώ τελευταία ανακοίνωση κάνει λόγο ότι παρελθόν αποτελεί από την ομάδα και ο τερματοφύλακας Λευτέρης Αστράς.

Αναμένονται οι επόμενες ενέργειες της νέας διοίκησης της ομάδας στο κομμάτι των μεταγραφών.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στις 22 Σεπτεμβρίου η σέντρα στην Super League 2

Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10/7, όπου εγκρίθηκε και ο οικονομικός απολογισμός.

Σε αυτό μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η σέντρα της χρονιάς στην Super League 2 να γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ και πάλι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους όπως έγινε και την περσινή χρονιά.

Ο πρώτος κάθε ομίλου θα προβιβάζεται στην Super League ενώ θα υποβιβάζονται 2 και 3 ομάδες αντίστοιχα, με την αλλαγή από του χρόνου να είναι ότι καμία δεν θα υποβιβαστεί απευθείας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, στην κανονική διάρκεια θα ισχύσουν τα κριτήρια του ΚΑΠ ενώ μετά το τέλος των Play Off / Play Out, το κριτήριο θα είναι η ανώτερη θέση που έχουν καταλάβει στην κανονική διάρκεια.

Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, όπου αποφασίστηκαν τα εξής:

Εγκρίθηκαν τα πρακτικά του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου

Εγγράφηκαν νέα μέλη οι εξής: Αστέρας Τρίπολης, Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, Καβάλα, Κηφισιά, Παναργειακός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα.

Αποφασίστηκε η 22α Σεπτεμβρίου 2024 ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, αγωνιστικής περιόδου 2024-2025

Επίσημη μπάλα του πρωταθλήματος ψηφίστηκε ομόφωνα η Nike Flight της εταιρίας «11 Τeam Sport Ηellas»

Ανοίχτηκαν οι προσφορές των ασφαλιστικών εταιριών για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, όπου ψηφίστηκε η Allianz.

Ορίστηκε πενταμελής επιτροπή με τους κ.κ. Μαρτσούκο, Ανδρώνη, Τσιόδρα, Πρίτσα και Χριστοβασίλη που θα διαχειριστούν το θέμα της παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, κατά την εισήγηση της Διοργανώτριας.

Προηγήθηκε η Γενική Συνέλευση όπου παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός 2023-2024.

Πηγή: mikriliga.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en