Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομιλία του Διονύση Κλάδη στο Ποδοχώρι

Φίλες και φίλοι, σφοι και σφισσες,

Η εκδήλωση του Κόμματος κάθε χρόνο τέτοιες μέρες εδώ στο Ποδοχώρι είναι πια θεσμός. Φέτος βέβαια έχουμε και έναν επιπλέον λόγο να γίνει το γλέντι τρικούβερτο για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την άνοδο του Κόμματός μας στις βουλευτικές εκλογές τόσο πανελλαδικά όσο και στην Καβάλα και ειδικά στο Ποδοχώρι που με τη συμβολή όλων σας το ΚΚΕ κατέκτησε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 20%. Αξίζουν σε όλους σας συγχαρητήρια!

Γνωρίζουμε καλά ότι ο συνολικός συσχετισμός παραμένει εξαιρετικά αρνητικός γιατί τα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα είτε φιλελεύθερα είτε σοσιαλδημοκρατικά συνεχίζουν να κυριαρχούν στο πολιτικό σύστημα, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλά ποσοστά. Παράλληλα, πολύ αρνητικό στοιχείο αποτελεί η άνοδος και η είσοδος στη Βουλή σκοταδιστικών, εθνικιστικών και ναζιστικών δυνάμεων.

Μέσα όμως σε αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό υπάρχει, αυξάνεται αν και ακόμα παραμένει αδύναμο ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που εκφράζεται κυρίως μόνο με την άνοδο του ΚΚΕ. Και αυτό είναι το ελπιδοφόρο στοιχείο, η λάμψη μέσα στα σκοτάδια και αξίζει να το γιορτάζουμε, αλλά και να βγάζουμε συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν τα στοιχεία που μας οδήγησαν στο θετικό αποτέλεσμα να τα κάνουμε κτήμα μας και να λειτουργούμε με βάση αυτά για να έχουμε και ποσοτικά αλλά κυρίως ποιοτικά αποτελέσματα σε όλους τους στόχους που βάζουμε και σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία λοιπόν που πρέπει να διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού; Κωδικοποιημένα θα μπορούσαμε να πούμε το σύγχρονο, επαναστατικό πρόγραμμα του Κόμματός μας, με γερά επεξεργασμένη επιστημονική στρατηγική με βάση τη θεωρία μας, που παίρνει υπόψη του τη μελετημένη ιστορική πείρα τόσο του Κόμματός μας, όσο και διεθνώς την ιστορική πείρα του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Αυτή την πείρα θετική και αρνητική την κατακτήσαμε με αίμα και θυσίες, δεν μπορεί παραγραφεί από κάθε Μαραντζίδη. Και διδάσκει ότι ποτέ και πουθενά το μικρότερο κακό δεν έμεινε μικρό, πάντα έφερνε το μεγαλύτερο. Ποτέ και πουθενά ο φασισμός δεν πολεμήθηκε από το ίδιο το σύστημα που άλλωστε αποτελεί την μήτρα αυτού του αποκρουστικού φαινομένου.

Για αυτό και σήμερα βλέπουμε ανενόχλητους νεοναζί να περνάνε όλη τη χώρα μέχρι να φτάσουν στη Ν. Φιλαδέλφεια και να σκοτώσουν τον Μιχάλη, όπως έκαναν και πιο πριν με τον Παύλο και τόσους άλλους. Την ίδια ώρα που έστελναν τα ΜΑΤ σε κινητοποίηση προστασίας της λαϊκής στέγης από τα κοράκια των φαντς και των τραπεζών.

Ποτέ και πουθενά δεν άνοιξε ο δρόμος για το σοσιαλισμό με μεταβατικά προγράμματα και κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού. Η επιμονή μας να ξεκαθαρίσουμε συστηματικά ότι το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε αστικές κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με την αποκάλυψη του αντιλαϊκού χαρακτήρα αυτών των κυβερνήσεων και τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είχε αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα εξηγήσαμε καλύτερα τη θέση σε ποια εξουσία – διακυβέρνηση θα δώσει το «παρών» το ΚΚΕ. Αλλά και γιατί το ΚΚΕ θα είναι η μόνη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση υπεράσπισης των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων σήμερα, έως τη στιγμή που ο ίδιος ο λαός αποφασίσει να βγει στο προσκήνιο και να γίνει ο πραγματικός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Δράσαμε πρωτοπόρα στο κίνημα, συμβάλλαμε να πραγματοποιηθούν εμβληματικοί αγώνες, όλη η Ελλάδα έμαθε για τον αγώνα στην efood, στην cosco, στη ΛΑΡΚΟ, στους οικοδόμους και στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στα πετρέλαια και τα λιπάσματα Καβάλας. Με οργάνωση, αγώνα και αλληλεγγύη υπήρξαν καταχτήσεις.

Παράλληλα συμβάλαμε να προχωρά με πιο γοργούς ρυθμούς η συνολική ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, να κατοχυρώνεται και να βαθαίνει ο αντικαπιταλιστικός προσανατολισμός του, στο πώς αυτός θα εκφράζεται στις συζητήσεις, στις διαδικασίες του κινήματος, στις διεκδικήσεις, στα συνθήματα. Να δυναμώνουν οι αγώνες στην αγροτιά, στους αυτοαπασχολούμενους, στη νεολαία.

Κόντρα στο εχθρικό καπιταλιστικό κράτος που αφήνει απροστάτευτο το λαό γεννήθηκε με τη δράση του Κόμματος σε συνθήκες πυρκαγιών, πλημμυρών και αλλού το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει το λαό».

Όλα αυτά τα καταφέραμε γιατί έχουμε καλή Οργάνωση, γερά οργανωμένο Κόμμα σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, δικτυωμένο στις εργατικές – λαϊκές γειτονιές, σε πόλεις και χωριά, σε σημαντικούς κλάδους της οικονομικής ζωής της χώρας, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Δίπλα στο Κόμμα δρα μια επαναστατική Οργάνωση εθελοντών νέων, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, με ιδιαίτερο κύρος στη φοιτητική, μαθητική και εργαζόμενη νεολαία. Ήταν εκατοντάδες οι δράσεις της Κομματικής οργάνωσης και εδώ στην περιοχή όλο το προηγούμενο διάστημα για όλα τα ζητήματα.

Έχουμε ένα Κόμμα που δουλεύει με βάση αρχές, σε καθημερινή βάση, οικοδομείται παντού, ανανεώνει τις γραμμές του με νέες δυνάμεις, οργανώνει τη συλλογική συζήτηση για όλα τα μεγάλα ζητήματα μέσα στις γραμμές του, αποφασίζει δημοκρατικά και μετά σαν ένας άνθρωπος, σαν μια γροθιά υλοποιεί όσους στόχους και αποφάσεις πάρθηκαν, οργανώνει αντίστοιχη ενημέρωση και δράση στον περίγυρο. Είναι ικανό να διοργανώνει μεγάλες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, να αναβαθμίζει τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Με βάση όλα τα παραπάνω καταλαβαίνεται πόσο προβληματική και επικίνδυνη είναι μια ανάλυση που λέει ότι το κόμμα μας ανέβηκε μόνο από τις ατάκες του σφ ΓΓ και τα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ΚΚΕ δεν υποτιμά την επικοινωνία και τις διάφορες μορφές της και πάντα επεδίωκε και επιδιώκει να γίνεται καλύτερο και να τα προωθεί όλα αυτά αποδοτικότερα. Είναι διαφορετικό όμως αυτό και διαφορετική η σκόπιμη, αποπροσανατολιστική και επιζήμια εξιδανίκευση όλων αυτών, που σε τελευταία ανάλυση έχουν «κοντά ποδάρια» και είναι «πεπερασμένα», έχουν ένα τέλος.

Σφοι και σφισσες, φίλοι και φίλες,

Με τη δυναμική που μας έδωσε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, με την απαραίτητη μικρή ανάπαυλα που χαιρόμαστε άλλωστε και σήμερα εδώ, να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και μπροστά στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλά και στο κίνημα γιατί τα προβλήματα για το λαό είναι εδώ, μεγαλώνουν από την πολιτική που συνεχίζει να ασκεί η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, πολιτική που συναντά τη σύμπλευση στην ουσία των υπόλοιπων κομμάτων.

Μες το καλοκαίρι και αφού συντελέστηκε για ακόμα μια χρονιά το ίδιο έγκλημα από το επιλεκτικά ανίκανο –σε ότι αφορά τις ανάγκες του λαού- καπιταλιστικό κράτος με μισό εκατομμύριο στρέμματα ήδη να έχουν γίνει στάχτη και να μετράμε και ανθρώπινες απώλειες, έρχεται η κυβέρνηση να εξαγγείλει στον τομέα που είναι ικανότατη – δηλαδή την υλοποίηση των επιχειρηματικών συμφερόντων- τη δουλειά μέχρι τα 74 και το 16ωρο. Ταυτόχρονα με την αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι και η καταστολή του κινήματος με την εξαγγελία για φυλάκιση των συνδικαλιστών λόγω απεργίας.

Γιατί φωνάζετε λέει ο υπουργός εργασίας, ο γνωστός Άδωνις, οδηγίες της ΕΕ ενσωματώνω που τις ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι υποχρεωτικό, εάν θέλει ο εργαζόμενος! Μάλιστα, για το καλό του εργαζόμενου λοιπόν όλα αυτά. Μα δεν ντρεπόμαστε!

Ποιος αλήθεια θέλει να δουλεύει 16 ώρες τη μέρα; Ποιος  έχει φτάσει τους μισθούς σε τέτοιο επίπεδο και την ακρίβεια σε τέτοια ύψη που να μην φτάνουν για να καλύψει τις οικογενειακές ανάγκες; Αν θέλει το καλό των εργαζομένων γιατί δεν κάνει υποχρεωτικές τις συλλογικές συμβάσεις που προβλέπουν εκτός των άλλων και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, γιατί δεν επαναφέρει τις τριετίες, γιατί δεν καταργεί το ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα; Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια λοιπόν. Αν δε σου φτάνουν λέει δε φταίει η κυβέρνηση, δούλεψε παραπάνω. Ταυτόχρονα παραμένει η ανεργία σε υψηλά επίπεδα και δεν επαναφέρει τις τριετίες, που με νόμο τους ορίζουν ότι αν δεν πέσει η ανεργία κάτω από 10% δε θα επανέλθουν.

Και δεν είναι μόνο τα εργασιακά. Η κυβέρνηση έρχεται με φόρα σε όλους τους τομείς. Λείπουν πληρώματα στο ΕΚΑΒ; Δεν κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις, βάζει οδηγούς από όπου βρει και θα μισθώνει λέει ιδιωτικά ελικόπτερα. Αυτή την πολιτική όμως την πληρώνει ο λαός με τη ζωή του. Στην περιοχή σας είναι που ο οδηγός ασθενοφόρου που μετακινήθηκε από αλλού, όπως κατάγγειλε πολίτης, δεν ήξερε τους δρόμους, μπήκε σε μονόδρομο, δημιούργησε κυκλοφοριακό κομφούζιο και καθυστέρησε να φτάσει το περιστατικό στο νοσοκομείο. Ευτυχώς η καθυστέρηση δεν ήταν μοιραία. Σε άλλες περιπτώσεις βέβαια δεν υπήρξε η ίδια κατάληξη. Όσον αφορά για τα ιδιωτικά ελικόπτερα να θυμίσουμε ότι ιδιωτικά ελικόπτερα χρησιμοποιούνται και για τις πυρκαγιές, αλλά πέρσι καιγόταν όλο το Παπίκιο Όρος στη Ροδόπη για 21 ημέρες γιατί έτυχε η φωτιά να μπει Οκτώβρη που είχε λήξει η σύμβαση!

Αντίστοιχα για τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που στενάζουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και της περιοχής εδώ προσπαθεί να τα καλύψει με μετακινήσεις από το ένα στο άλλο μεγαλώνοντας έτσι τα προβλήματα και αγανακτώντας τους γιατρούς που παραιτούνται σωρηδόν γιατί δεν αντέχουν άλλο.

Και τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος. Όμως τους λέμε καθαρά και άλλοι ήρθαν με φόρα και βρήκαν! Καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όσο υπάρχει και μεγαλώνει ένα ισχυρό κίνημα, όσο δυναμώνει το ΚΚΕ. Θα τα βρείτε σκούρα, θα φροντίσουμε εμείς για αυτό μαζί με το λαό!

Γιατί και οι ίδιοι ξέρουν ότι μπροστά δεν έχουν τον επίγειο παράδεισο, ίσα – ίσα, έρχεται νέα οικονομική κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία περνάει σε άλλο επίπεδο πιο επικίνδυνο που μπορεί να κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο, οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά υπό ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα τρέχουν.

Όλα αυτά δεν αφήνουν το λαό αδιάφορο ακόμα και αν τους ψήφισε. Εμείς έχουμε χρέος να αποκαλύπτουμε την πολιτική τους, γιατί πάντα θα προσπαθούν να τη φτιασιδώσουν και να δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, παίρνει κουράγιο από τη δική μας άοκνη προσπάθεια για την ανάπτυξη του κινήματος, για την προβολή της μόνης εναλλακτικής στη βαρβαρότητα του συστήματος που κάθε μέρα αποδεικνύεται και περισσότερο το αποκρουστικό του πρόσωπο, όπως τώρα με την ιστορία εμπορίου βρεφών που αποκαλύφτηκε.

Γιατί ναι φίλες και φίλοι, υπάρχει εναλλακτική και αυτή είναι ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός, η κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, όπου σκοπός της παραγωγής θα είναι η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Ο λαός στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, έχει όλες τις προϋποθέσεις να ζει πολύ καλύτερα από ότι σήμερα γιατί πραγματικά έχει εύφορη γη, φυσική ομορφιά, πόρους και πηγές ενέργειας, έμπειρο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να προκόψει.

Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο και αυτό δεν είναι άλλο από τις πολιτικές που εφαρμόζονται χρόνια τώρα από όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις, όλες διαχρονικά τις περιφερειακές αρχές που ως στόχο βάζουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Για αυτό και ενώ δαπανάνε τεράστια ποσά για να στηρίζονται οι ανάγκες των ομίλων, τους πριμοδοτούν με ζεστό χρήμα, από την άλλη είναι εξαιρετικά τσιγκούνηδες στο να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα που καλύπτουν τις ανάγκες του λαού. Και στην περιοχή μας έχουμε πολλά παραδείγματα, από αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας, αντιπυρικά, από έργα σχολικής στέγης, για δομές υγείας και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Αυτή τη πολιτική υπηρετούν και όλες οι άλλες παρατάξεις στην Περιφέρεια που η σύμπλευσή τους πραγματικά δεν μπορεί να κρυφτεί.

Μαζί ψηφίζουν, με ευκολία μεταπηδά ο ένας περιφερειακός σύμβουλος στην άλλη παράταξη, η κριτική τους στην διοίκηση της περιφέρειας αφορά αντιτιθέμενα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι την ουσία. Την ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, ξέρεις ότι την επόμενη μέρα θα τη βρεις εκεί που την έδωσες, πάντα στο πλευρό του λαού, δεν θα την δώσεις κάπου και θα τη βρεις αλλού μετά από λίγο καιρό όπως συνηθίζεται πια στα άλλα ψηφοδέλτια.

Όλων των άλλων στόχος τους για την περιοχή μας είναι να αποτελεί στρατιωτικό κόμβο, ορμητήριο δηλαδή των ΝΑΤΟϊκών και στόχο των αντιπάλων τους. Να αποτελεί ενεργειακό κόμβο, την ώρα όμως που παραμένουμε από τους πρώτους στην ενεργειακή φτώχεια.

Να αποτελεί διαμετακομιστικό κόμβο, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Να πρωτοστατεί στη λεγόμενη πράσινη μετάβαση, που ο λαός της περιοχής μας ξέρει από πρώτο χέρι πως ούτε πράσινη είναι, ούτε φέρνει φτηνό ρεύμα για το λαό.

Εμείς μιλάμε καθαρά, τον δρόμο αυτής της ανάπτυξης που όλοι οι άλλοι ευαγγελίζονται ο λαός μας τον έχει δει και τον έχει πληρώσει. Έχει με κάθε σενάριο αποτέλεσμα την εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση, καταστροφή του περιβάλλοντος, φασισμό.

Δεν υπάρχει ανάπτυξη για όλους ή δίκαιη όπως άλλοι την αποκαλούν στις ίδιες ράγες του εγκλήματος αλλάζοντας μονάχα τον μηχανοδηγό. Πρέπει να ξηλώσουμε τις ράγες, να τις στρέψουμε σε άλλη κατεύθυνση, να κάψουμε τα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης μέρας. Για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσουν οι τράπεζες, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα κοράκια των funds και των ΑΠΕ.

Στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια και του Δήμους βρίσκονται άνθρωποι αγωνιστές, πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για καλύτερα μεροκάματα και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς που μετράμε δυστυχώς πολλαπλά εργοδοτικά εγκλήματα στην περιοχή μας, ενάντια στις απολύσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις. Ενάντια στη φοροληστία των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών επαγγελματιών.

Άνθρωποι που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στην επέλαση των ΑΠΕ ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, ενάντια στα σχέδια των χρυσοθήρων.

Άνθρωποι που μπήκαν μπροστά και καθυστέρησαν, αντιπάλεψαν, ανέδειξαν τους κινδύνους, από το πέρασμα της φονικής μηχανής του ΝΑΤΟ από την περιοχή μας, από τη συμμετοχή της χώρας και της περιοχής μας ειδικά, σε έναν άδικο πόλεμο μεταξύ ληστών.

Αγωνιστές που παλεύουν για τα δίκια των αγροτών, για κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα στους αγρότες ώστε να μείνουν στη γη τους και να μην ρημάζουν τα χωριά και η ύπαιθρος, για την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων ώστε να μπορεί να τα προμηθευτεί και η λαϊκή οικογένεια της πόλης, να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά και φτηνά αγαθά. Για άμεσες και στο 100% αποζημιώσεις από τις καταστροφές.

Για να γίνουν τα απαραίτητα έργα ώστε να μην πνιγόμαστε και να μην καιγόμαστε κάθε τόσο, να μην πέφτουν οι γέφυρες η μία μετά την άλλη. Όταν οδηγείς στο επαρχιακό δίκτυο να μην νιώθεις ότι είσαι σε καράβι σε φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Για συχνές, φτηνές, ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές προς τα νησιά της περιοχής μας. Για να αξιοποιηθεί το υδάτινο δυναμικό και η γεωθερμία τόσο στην ενέργεια όσο και στην αγροτική παραγωγή προς όφελος των βιοπαλαιστών αγροτών και όχι μόνο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων όπως γίνεται σήμερα.

Άνθρωποι που δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να βελτιωθεί η κατάσταση στην υγεία και την παιδεία στην περιοχή μας, να στελεχωθούν τα νοσοκομεία, να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα, να δημιουργηθούν ΚΥ που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της περιοχής, να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κενά σε σχολική στέγη, για όλες τις βαθμίδες, η τραγική κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολικά κτήρια. Στην πρόνοια και τη φροντίδα ώστε να μην βρίσκουν τοίχο τα αιτήματα των ανθρώπων με αναπηρία, των καρκινοπαθών, άλλων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Για να μην γίνονται ο αθλητισμός και ο πολιτισμός λέξεις άγνωστες στους πολλούς, ή να αναγκάζονται σε υπέρογκα έξοδα οι λαϊκές οικογένειες για να καλυφτούν και αυτές οι βασικές ανάγκες.

Άνθρωποι που αγωνίζονται ώστε τα φυσικά κάλλη της περιοχής μας να είναι προσβάσιμα σε όλους, ο τουρισμός να αφορά και τους κατοίκους της περιοχής να μη γινόμαστε βορά στις ορέξεις των μεγαλοξενοδόχων. Για λαϊκή στέγη φτηνή με πρόσβαση ειδικά στα νέα ζευγάρια που αδυνατούν να καλύψουν τα ενοίκια που έχουν φτάσει στο Θεό.

Άνθρωποι που παλεύουν για να διαμορφωθούν χώροι φιλοξενίας με όλο το απαραίτητο προσωπικό ώστε να στηρίζονται γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές.

Άνθρωποι που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε κάθε αδύναμο και κάθε έναν που έχει ανάγκη χωρίς διαχωρισμό ανάλογα με το χρώμα του δέρματος, την θρησκεία, την εθνοτική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Άνθρωποι που αναδεικνύουν τις πραγματικές αιτίες του μεταναστευτικού – προσφυγικού, που αντιπαλεύουν τις πολιτικές που τις δημιουργούν, που αγωνίζονται ώστε να μη γίνει η περιοχή μας φυλακή ξεριζωμένων, που διεκδικούν την δημιουργία κέντρων αίτησης ασύλου μέσα στην Τουρκία με ευθύνη της ΕΕ και της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ και την ασφαλή μεταφορά τους στις χώρες που επιθυμούν.

Για να εκλείψουν και οι λόγοι της ανασφάλειας όσων μετακινούνται στην Εγνατία και σε άλλους επικίνδυνους δρόμους της περιοχής μας, για να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές.

Αντίστοιχα και στους Δήμους δε χρειαζόμαστε δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους που λένε για τα παρακρατημένα έσοδα προς τους Δήμους από την κυβέρνηση «περασμένα ξεχασμένα» και φορτώνουν με νέα βάρη το λαό της περιοχής. Φτάνουν στο σημείο αντί να παλεύουν μαζί με το λαό για την κατάργηση του άδικου φόρου του ΕΝΦΙΑ να ζητάνε την παραμονή και την καταβολή του στους Δήμους.

Δε χρειαζόμαστε δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους που βάζουν στο ζύγι «κόστους – οφέλους» τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Ο εργαζόμενος λαός δεν τους έχει ανάγκη, αντίθετα έχει ανάγκη από εκλεγμένους που αμφισβητούν την καρδιά αυτής της στρατηγικής.

Ο λαός πρέπει να έχει περισσότερους εκλεγμένους με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζει το ΚΚΕ, το Κόμμα που δεν υποχωρεί από τη θέση ότι πρέπει να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, να πληρώνουν υψηλότερα τέλη οι μεγάλες επιχειρήσεις σε κάθε δήμο (π.χ. τράπεζες, μεγάλα ξενοδοχεία, εμπορικοί όμιλοι κ.λπ.), ώστε να μειωθούν όσα πληρώνουν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι.

Για όλους αυτούς του λόγους αξίζει να ενισχυθούν από το λαό της περιοχής. Να υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση στο Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια από αγωνιστές περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους που θα διεκδικούν για την περιοχή, θα είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του λαού!

Πάμε λοιπόν δυνατά, σας καλούμε να βοηθήσετε όλοι ώστε να συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Παγγαίου με επικεφαλής τον Μιχάλη Διαμαντόπουλο παρά τα εμπόδια που βάζει ο νέος νόμος για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Καλά να περάσουμε σήμερα, ευχαριστούμε και τους αξιόλογους μουσικούς που θα μας κρατήσουν απόψε συντροφιά. Καλή υγεία, καλή δύναμη σε όλους και όλες.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Στην ερώτηση αυτή, ο κ. Λαζαρίδης ζητά να ληφθούν μέτρα ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ κατά τη μετακίνησή τους με επιβατηγά πλοία.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ένα παιδί ΑμεΑ ταξίδευε για 45 λεπτά κάτω από τον καυτό ήλιο στο γκαράζ ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου της γραμμής Κεραμωτής-Θάσου. Σύμφωνα με τις συστάσεις, το παιδί θα έπρεπε να μεταφερθεί με καροτσάκι ή φορείο στον χώρο των επιβατών, κάτι που δεν συνέβη λόγω της έλλειψης ράμπας στο πλοίο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαζαρίδης ρωτά τον Υπουργό:

  1. Τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά;
  2. Υπάρχει πρόθεση για την υποχρεωτική εγκατάσταση ραμπών και ανελκυστήρων στα επιβατικά πλοία για ΑμεΑ; Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;
  3. Θα δημιουργηθούν κατάλληλοι μηχανισμοί και μέτρα για τη διευκόλυνση των ταξιδιών των ΑμεΑ με επιβατηγά πλοία;
  4. Θα αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο ώστε οι ναυτιλιακές εταιρείες να έχουν οικονομικές και διοικητικές κυρώσεις για τη μη τήρηση του νόμου;

Ο κ. Λαζαρίδης τονίζει την ανάγκη να παρέχονται στους συμπολίτες ΑμεΑ όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες χωρίς διακρίσεις και να διασφαλίζεται ότι θα μπορούν να ταξιδεύουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

4o

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Γ. Πασχαλίδη με τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα της Π.Ε. Καβάλας.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, κ. Γιάννης Πασχαλίδης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για να συζητήσει τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

Ο κ. Πασχαλίδης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι το Γ.Ν. Καβάλας δεν διαθέτει οργανισμό, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για τον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την ίδρυση Ογκολογικής Κλινικής, για την αντιμετώπιση των πολλών περιστατικών καρκίνου που παρουσιάζονται στην περιοχή.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Εργασίες Αντικατάστασης των προβολέων στο “Ανθή Καραγιάννη”

Ο χώρος είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας και στεγάζει εκτός από τα ποδοσφαιρικά τμήματα, σχεδόν όλα τα τμήματα του στίβου, εσωτερικούς χώρους γυμναστηρίων και αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και των φιλοξενούμενων της δομής.

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν την αποξήλωση των υφιστάμενων προβολέων, την προμήθεια και τοποθέτηση των νέων, την σταθεροποίηση στη σωστή θέση και μέτρηση με ειδικά όργανα όλων των παραμέτρων που αφορούν τη ένταση και την ποιότητα του φωτισμού σε όλα τα σημεία του σταδίου για κατηγορία UEFA LEVEL B, την αντικατάσταση των καλωδίων τροφοδοσίας και όλων των αυτοματισμών που απαιτούνται για την σωστή και ασφαλή λειτουργία τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en