ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώνεται το 2024 η ανέγερση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) πραγματοποίησαν ενημέρωση και μία πρώτη παρουσίαση αναφορικά με το «Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)» το οποίο σχεδιάζεται, θα κατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί πλήρως με δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η παρουσίαση της δωρεάς στην Κομοτηνή
Η δωρεά για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης «Πρωτοβουλίας για την Υγεία», που έχει εκπονήσει το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα €300 εκατομμύρια και αφορά στην ανέγερση νέων υποδομών, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.

Η παρουσίαση του «Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, ώρα 19:00, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν μέλη της Ομάδας Σχεδιασμού και Διαχείρισης του Έργου, εκπρόσωποι του ΙΣΝ, της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Στην εκδήλωση βρέθηκε πλήθος κόσμου, ενδεικτικά:

Ο υπεύθυνος διαχείρισης μεγάλων δωρεών του ΙΣΝ Γιάννης Ζερβάκης, ο διευθυντής Τεχνικών Δωρεών ΙΣΝ Θεόδωρος Μαραβέλιας, ο διοικητής του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» Γιώργος Φιλιππίδης, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης Ευστράτιος Πλωμαρίτης, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Υγείας Ιωσήφ Μανουσογιαννάκης. Επίσης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, οι βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Ιλχάν Αχμέτ, οι υποψήφιοι βουλευτές Τάκης Χαρίτου, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής Δημήτρης Καρασταύρου, ο ταξίαρχος Λεωνίδας Γιοβάνης, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Κώστας Παπάζογλου, πλήθος πολιτικών, αυτοδιοικητικών, κι εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Επίσης, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, ο τοποτηρητής μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, ο ιερωμένος της αρμενικής εκκλησίας Κομοτηνής Χοβανές Σαγντετσιάν.

Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του νέου Νοσοκομείου
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε γνωστό και το μέχρι στιγμής χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου που έχει τεθεί από τους επιτελικούς του ΙΣΝ.

Σύμφωνα με αυτό έχουν ολοκληρωθεί οι εξής εργασίες: Οριστικοποίηση και έγκριση του κλινικού – κτιριολογικού προγράμματος.

Αρχικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων υποδομής του νοσοκομείου – πρόσβαση, δίκτυα κοινής ωφέλειας – ανάθεση σε τεχνικό σύμβουλο της μελέτης

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version