Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Οι Έλληνες τζόγαραν 36 δισ. ευρώ το 2023

Έσπασαν όλα τα ρεκόρ οι Έλληνες σε ό,τι αφορά τα τυχερά παιχνίδια, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τζόγαραν 36 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023, με το ποσό να παρουσιάζει μάλιστα αύξηση 23% από το 2022.

Το ΑΕΠ της Ελλάδας είναι 200 δισεκατομμύρια ευρώ, εάν κάνουμε την διαίρεση είναι μεγάλο το ποσοστό, ωστόσο είναι λάθος η μέτρηση, καθώς ο καταμετρημένος τζόγος έχει μία επαναληπτικότητα εξηγεί ο οικονομολόγος Θοδωρής Κρίντας, ο οποίος τονίζει μιλώντας στο Action 24 ότι το πραγματικό ποσό είναι και πάλι μεγάλο, ωστόσο αρκετά μικρότερο.

Σύμφωνα με τον κ. Κρίντα ένας στους τετρακόσιους ενήλικες περίπου έχουν εθισμό στον τζόγο, που μεταφράζεται στο 0,5% περίπου του πληθυσμού της χώρας, που χάνουν περιουσίες στα τυχερά παιχνίδια.

Οι άνθρωποι αυτοί χάνουν τις περιουσίες τους, όταν οι Έλληνες κατά μέσο όρο χάνουμε περίπου 500 ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον οικονομολόγο, ο λαός με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι οι Αυστραλοί.

Αναφορικά με το αν ο τζόγος προσφέρει κάτι σαν βιομηχανία στην πραγματική οικονομία, ο κ. Κρίντας εξηγεί ότι προσφέρει συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, όχι όμως τόσες πολλές, που δεν είναι καλοπληρωμένες, αλλά με την έννοια της προστιθέμενης αξίας σίγουρα έχει.

Ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας σημειώνει: «Άλλο το “παίζω” κι άλλο ο εθισμός, ο παθολογικός τζόγος, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον εθισμό στις τοξικές ουσίες και το αλκοόλ».

«Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια είναι από τις χειρότερες διαταραχές, αφορά πάρα πολύ κόσμο και είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγεις, καθώς δεν παίζεις για το χρήμα αλλά για την “φοβερή ευχαρίστηση” που προξενεί ο τζόγος, δεν μπορεί να το αποφύγεις και το χρησιμοποιείς για να κατευνάσεις όλο αυτό το άγχος μέσα σου».

«Είναι χημεία, του εγκεφάλου, ανήκει στις διαταραχές των παρορμήσεων, στην ίδια ομάδα με κλεπτομανία και πυρομανία. Φυσικά χάνονται περιουσίες, χάνεται η ζωή τελικά, μιλάμε για πραγματική εξαθλίωση. Ο τζογαδόρος δεν σκέφτεται όπως εμείς, είανι ταγμένος να αυτοκαταστραφεί. Παίζει και δεν υπολογίζει τις συνέπειες».

Ένας από τους μεγαλύτερεους οφελούμενους του τζόγου είναι τα ίδια τα κράτη, με την φορολογία να ειναι ήδη υψηλή στα τυχερά παιχνίδια, κάτι που αποδεικνύει την ουσία της διαταραχής. Καθώς ο τζόγος από μία ηλικία και κάτω είναι παράνομος αλλά η πρόσβαση εύκολη, η ενημέρωση και η εκπαίδευση των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία είναι πολύ σημαντική.

evros24.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καταγγελίες για ακάθαριστα οικόπεδα και εστίες μόλυνσης στην συνοικία της Παναγίας

Πολλές είναι οι καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην συνοικία της Παναγίας για ακαθάριστα οικόπεδα που δημιουργούν εστίες μόλυνσης με διάφορα τρωκτικά να φωλιάζουν εκεί.

Ωστόσο όπως μας ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριάκος Σταυρίδης, η υπηρεσία έχει επισκεφθεί αρκετές φορές προσφάτως την συνοικία όπου και καθάρισε τα σημεία που έπρεπε.

Πάντα βέβαια όπως ενημερώνει τους πολίτες, οι καθαριότητες διενεργούνται στα σημεία όπου μπορεί να έχει δικαιοδοσία ο Δήμος κι όχι σε ιδιόκτητα σημεία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι δράσεις του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλαμίτσας στην παραλία

Από νωρίς ξεκίνησαν τα μπάνια για το καλοκαίρι φέτος με πολύ κόσμο να επισκέπτεται τις πρωινές ώρες την παραλία της Καλαμίτσας, με ένα διάλλειμα βέβαια αυτές τις ημέρες λόγω της επιδείνωσης του καιρού. Παρόλα αυτά ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλαμίτσας φαίνεται να είναι ενεργός, με τις δράσεις του να έχουν ξεκινήσει ήδη με τον καθαρισμό της παραλίας ενώ αναμένονται κι άλλες δράσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ωστόσο από την άλλη πλευρά, υπάρχει προβληματισμός καθότι πέρυσι δεν είχαν τοποθετηθεί επαρκή καθίσματα και σκίαστρα από πλευράς του Δήμου Καβάλας .

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en