Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Οδικός τουρισμός | «Πρωταθλήτριες» στις αφίξεις οι πύλες εισόδου στον Έβρο

image_print

Ταχεία ανάπτυξη καταγράφει ο οδικός τουρισμός, με τους αριθμούς να αυξάνονται στα περισσότερα σημεία εισόδου της χώρας από την αρχή του έτους.

Παρότι οι αφίξεις μέσω οχημάτων ήταν βέβαια λιγότερες έναντι των αεροπορικών, φαίνεται να εξελίσσονται σε σημαντική πηγή ταξιδιωτικών εισπράξεων, όσο τίθενται τα θεμέλια για νέο ρεκόρ στον ελληνικό τουρισμό το 2024.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024 καταγράφηκαν 4 εκατ. διεθνείς οδικές αφίξεις, έναντι 3,5 εκατ. της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2023, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13,7%.

Οδικός τουρισμός

Ειδικότερα τον Ιανουάριο καταγράφηκαν 460 χιλ. αφίξεις παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,3% και τον Φεβρουάριο 359 χιλ. αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,5%. Η αύξηση συνεχίστηκε και τον Μάρτιο με επιβραδυνόμενο ρυθμό κατά 10,8% ενώ σημειώθηκαν 420 χιλ. αφίξεις.

Τον Απρίλιο σημειώθηκε για πρώτη φορά το 2024 μείωση κατά 8,5% ενώ σημειώθηκαν 516 χιλ. αφίξεις. Αντίθετα, τον Μάιο οι οδικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 770 χιλ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 37,7%. Τέλος, τον Ιούνιο οι οδικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 1,5 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,5%.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2024, η πλειονότητα των μεθοριακών σταθμών παρουσίασε αύξηση. Μείωση κατέγραψε μόνο ο σταθμός της Κρυσταλλοπηγής κατά 17,0%.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτες διαφορές κατά +115 χιλ./+33,5% σημειώθηκε στο σταθμό των Κήπων με 457 χιλ. αφίξεις και η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κατά +136,1%/+47 χιλ. στο σταθμό του Κυπρίνου με 81 χιλ. αφίξεις.

Οι περισσότερες οδικές αφίξεις καταγράφηκαν στο σταθμό των Ευζώνων (926 χιλ.) με την αύξηση να ανέρχεται σε 103 χιλ.

Στο σταθμό του Προμαχώνα σημειώθηκαν 801 χιλ. αφίξεις με την αύξηση να διαμορφώνεται σε 6,5%.

Στο σταθμό Ορμένιου καταγράφηκαν 283 χιλ. αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση 19,0% και ακολούθησε ο σταθμός της Κακαβιάς όπου καταγράφηκαν 281 χιλ. αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση 3,6%.

Στο σταθμό της Νίκης καταγράφηκε αύξηση κατά 14,4% ενώ οι αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 211 χιλ. ενώ στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας καταγράφηκαν 159 χιλ. αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση 20,9%.

Ακολούθησαν ο μεθοριακός σταθμός της Σαγιάδας όπου σημειώθηκε αύξηση 15,1% με τις οδικές αφίξεις να ανέρχονται σε 133 χιλ. και ο σταθμός της Εξοχής που σημείωσε αύξηση 30,1% με τις οδικές αφίξεις να ανέρχονται σε 154 χιλ.

Έπεται ο σταθμός των Καστανιών με τις αφίξεις να διαμορφώνονται σε 108 χιλ., καταγράφοντας αύξηση 81,7% και ακολουθεί ο σταθμός του Αγ. Κωνσταντίνου με 40 χιλ. και αύξηση 49,2%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Μέρτζανη με 12 χιλ. αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση κατά 16,6%.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2024, οι αφίξεις από την από την Αλβανία μειώθηκαν κατά 3,9% και διαμορφώθηκαν σε 706 χιλ.

Αντίθετα, η αύξηση από την Βουλγαρία ανέρχεται σε 16,7% με 1,5 εκατ. αφίξεις και από την Τουρκία σε 40,6%, με τις οδικές αφίξεις να διαμορφώνονται σε 564 χιλ.

Τέλος, η αύξηση από την Βόρεια Μακεδονία ανήλθε σε 12,2%, με τις οδικές αφίξεις να διαμορφώνονται σε 1,2 εκατ.

Οι χώρες προέλευσης

Ανά χώρα προέλευσης, το πρώτο εξάμηνο του 2024, οι αφίξεις από την από την Αλβανία μειώθηκαν κατά 3,9% και διαμορφώθηκαν σε 705,6 χιλ..

Αντίθετα, η αύξηση από τη Βουλγαρία ανήλθε στο 16,7% (+217 χιλ.), με 1,5 εκατ. αφίξεις και από την Τουρκία στο 40,6% (+163 χιλ.), με τις οδικές αφίξεις να διαμορφώνονται σε 564 χιλ..

Ακολούθησαν, η Βόρεια Μακεδονία με αύξηση 12,2% (+134 χιλ.), με τις οδικές αφίξεις να διαμορφώνονται σε 1,2 εκατ.

e-evros.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέος προπονητής του ΑΟΚ ο Ζόραν Στοϊνοβιτς

image_print

Ο Ζόραν Στοϊνοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Α.Ο. Καβάλα, με τη διοίκηση των «Αργοναυτών» να ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον έμπειρο Σέρβο τεχνικό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ολοκληρωτική καταστροφή από τον περονόσπορο σε αμπελώνες του Παγγαίου

image_print

Τις αγροτικές περιοχές της Καβάλας επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρη Τιμοσίδη, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στις αμπελοκαλλιέργειες της περιοχής.

Κατά την επίσκεψή τους στους αμπελώνες των Ελευθερών και του Ελαιοχωρίου, διαπίστωσαν την εκτεταμένη προσβολή των αμπελιών από περονόσπορο, με την εικόνα σε πολλές εκτάσεις να χαρακτηρίζεται ως ολοκληρωτική καταστροφή. Οι ζημιές είναι ιδιαίτερα σοβαρές, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις η παραγωγή έχει χαθεί σχεδόν στο σύνολό της, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους αμπελουργούς για το εισόδημά τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Λεωνίδας Παπάς και ο Γρηγόρης Τιμοσίδης συνομίλησαν με παραγωγούς, οι οποίοι περιέγραψαν τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας. Όπως τόνισαν, απαιτείται η ταχεία καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης, ώστε να στηριχθούν οι πληγέντες αμπελουργοί και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της αμπελουργικής παραγωγής στην περιοχή.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Γιώργος Μπιλμπίλης από το Αγίασμα του Δήμου Νέστου Ευρωπαίος πρωταθλήτής στο ζίου ζίτσου

image_print

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και συγκίνηση, η τοπική κοινωνία της Επαρχίας Νέστου και ειδικότερα του Αγιάσματος Ν. Καβάλας τιμά έναν δικό της άνθρωπο, τον Γιώργο Μπιλμπίλη, ο οποίος με τις σπουδαίες αθλητικές του διακρίσεις αναδεικνύει την περιοχή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Γιώργος Μπιλμπίλης, αστυνομικός στο επάγγελμα και υπηρετών στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας, αποτελεί παράδειγμα ήθους, πειθαρχίας και αφοσίωσης. Παράλληλα με τα απαιτητικά του καθήκοντα, διαγράφει μια λαμπρή πορεία στον αθλητισμό, κατακτώντας τον τίτλο του Ευρωπαίου Πρωταθλητή στο Ζίου Ζίτσου, μια κορυφαία διάκριση που γεμίζει υπερηφάνεια ολόκληρη την Επαρχία Νέστου.

Η καταγωγή του από το Αγίασμα, στην καρδιά της Επαρχίας Νέστου, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς του. Με κάθε του επιτυχία, τιμά τις ρίζες του και αναδεικνύει έναν τόπο που μπορεί να είναι μικρός γεωγραφικά, αλλά μεγάλος σε αξίες και ανθρώπους.

Στο πλευρό του βρίσκεται πάντα η οικογένειά του. Η μητέρα του, Ζωή δημοτική υπάλληλος και ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία, καθώς και η αδελφή του, Γιώτα Ειρήνη Μπιλμπίλη, μοιράζονται τη χαρά και την περηφάνια για την πορεία του.

Συνάδελφοι, φίλοι και συγχωριανοί από όλη την Επαρχία Νέστου εκφράζουν δημόσια την ευγνωμοσύνη και τη στήριξή τους, στέλνοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την τιμή που προσφέρει στον τόπο μας μέσα από τις διακρίσεις του. Ο Γιώργος Μπιλμπίλης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τη νέα γενιά, αποδεικνύοντας πως με επιμονή, σκληρή δουλειά και πίστη στις αξίες, μπορεί κανείς να φτάσει στην κορυφή.

Η Επαρχία Νέστου μπορεί δικαίως να υπερηφανεύεται για έναν πρωταθλητή Ευρώπης, έναν άνθρωπο που δεν ξεχνά ποτέ από πού ξεκίνησε και συνεχίζει να τιμά τον τόπο του με κάθε του βήμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en