ΚΑΒΑΛΑ

Οδική ασφάλεια: Μάθημα ζωής για 2.960 μαθητές σε όλη την ΑΜΘ

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία πρόληψης και ευαισθητοποίησης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υλοποίησε με επιτυχία πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας σε 18 Λύκεια της Περιφέρειας, κατά το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου 2025, ενημερώνοντας συνολικά 2.960 μαθητές και μαθήτριες.

Με σύνθημα «Η οδική ασφάλεια είναι θέμα παιδείας», οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ, περιλαμβάνοντας θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση, με εισηγήσεις, βίντεο και χρήση ειδικών γυαλιών προσομοίωσης (μέθης και ουσιών).

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν εντυπωσιακά, ενώ ιδιαίτερα θετική ήταν και η αποδοχή της βιωματικής προσέγγισης, που ανέδειξε πόσο σημαντική είναι η κατανόηση των συνεπειών από την παραβίαση βασικών κανόνων κυκλοφορίας.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, δήλωσε:

«Οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας από νωρίς ότι η σωστή οδική συμπεριφορά είναι ένδειξη πολιτισμού και προϋπόθεση ομαλής συνύπαρξης».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Καλών Πρακτικών κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, ο οποίος είχε και την επίβλεψη του προγράμματος, επισκέφθηκε σχολεία και συνομίλησε με μαθητές, δηλώνοντας:

«Επενδύοντας στη σωστή εκπαίδευση της νέας γενιάς, προστατεύουμε ζωές και διαμορφώνουμε ένα πιο ασφαλές μέλλον για όλους».

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα, με παρόμοιες δράσεις σε γυμνάσια και δημοτικά, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που θέτει την οδική ασφάλεια στο επίκεντρο της παιδείας.

DNews Widget

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version