Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«Όχι σε πειραματισμούς» | Παίρνει πάνω του όλο τον προεκλογικό αγώνα ο Μητσοτάκης

Τον κίνδυνο οι εκλογές της 9ης Ιουνίου να μετατραπούν σε βόμβα και να ανατινάξουν την πορεία της χώρας από το 2019 και μετά επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από την ομιλία του στο κλείσιμο του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός δίνει στις ευρωεκλογές βαρύτητα εθνικής κάλπης. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Οι ευρωεκλογές μπορεί να γίνουν μια νάρκη και να ανατινάξουν όσα πετύχαμε το 2019. Θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας στις κάλπες του Ιουνίου. Καμία επιμέρους διαφωνία δεν μπορεί να επιφέρει συλλογική απόρριψη. Ας τα ζυγίσουμε όλα με το πραγματικό τους βάρος. Να απλωθούμε σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, να μιλήσουμε για το έργο που γίνεται» σημείωσε, υπερτονίζοντας ότι όλα μπορούν να τιναχθούν στον αέρα αν το αποτέλεσμα είναι κακό για το κυβερνών κόμμα.

Για να προσθέσει: «Ψήφος στη ΝΔ στις ευρωεκλογές σημαίνει ναι στη σιγουριά, στη σταθερότητα και στην πρόοδο της πατρίδας». Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερο βάρος στα ονόματα το ψηφοδελτίου αλλά άφησε να εννοηθεί ότι παίρνει πάνω του όλο τον προεκλογικό αγώνα: «Πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα του ψηφοδελτίου μας κρύβονται οι δεσμεύσεις μας. Αλλά κρύβεται και κάτι ακόμα. Κρύβεται και το δικό μου όνομα. Τη χρειάζομαι αυτή τη δύναμη στη διαπραγμάτευση και στο ευρωπαϊκό συμβούλιο. Μένουμε Ευρώπη και θέλουμε πρόεδρο την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και μένουμε Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ επικεφαλής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, με την παραπάνω αναφορά του έβαλε τέλος στη φημολογία για αποχώρησή του προς ευρωπαϊκό αξίωμα. Όπως είπε, δε, κλείνοντας την ομιλία του, τα 42 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ θα ανακοινωθούν την άλλη Δευτέρα και κατόπιν θα ξεκινήσει, πόρτα – πόρτα, ο προεκλογικός αγώνας.

«Όχι σε πειραματισμούς»

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση βλέπει τις εκλογές ως πολιορκητικό κριό, για να κλονιστεί η πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό και να παραμορφωθεί η πολιτική εντολή που έλαβε αυτή η κυβέρνηση πριν από μερικούς μήνες. «Έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς και περιπέτειες σε αυτή τη συγκυρία;» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν επιτρέπεται αποχή, αδράνεια, αδιαφορία. Μηνύματα αδιαφορίας πρέπει να μεταφραστούν σε μηνύματα προοπτικής, συνέπειας και δημοκρατίας» ξεκαθάρισε για την ώρα της κάλπης.

Η ΝΔ είναι υπεύθυνη και συνεπής δύναμη, έτοιμη να συμβάλλει στις νέες στρατηγικές προκλήσεις, τόνισε, λέγοντας πως η πολιτική της ΝΔ δίνει απάντηση στον λαϊκισμό, που πάντα διαλαλεί εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. Ένας από τους μεγάλους κινδύνους που διατρέχει όλες τις χώρες. Μπορεί να έχει διαφορετικό πρόσημο, ακροαριστερά ή ακροδεξιά. Οι δημαγωγοί θέλουν να αμφισβητήσουν τους θεσμικούς πυλώνες της δημοκρατίας. Και θέλουν να υψώνουν τεχνητούς διαχωρισμούς, ανοίγοντας τον δρόμο σε αυταρχικές λύσεις.

«Η Ελλάδα το πλήρωσε αυτό πολύ ακριβά στο παρελθόν. Ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν στην Ελλάδα αυτά που έγιναν την περασμένη δεκαετία» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: «Θυμόμαστε καλά τις δύο όψεις του ψέματος να ενώνονται σε αντιευρωπαϊκές, δήθεν αντισυστημικές διαδηλώσεις. Ζήσαμε τις επιθέσεις της ναζιστικής ΧΑ. Ζήσαμε ένα ολέθριο δημοψήφισμα, για να συνδυαστεί αυτό με μια τετραετία καθήλωσης».

Επίθεση σε Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι καθοριστικές, είπε ο πρωθυπουργός. Η αντιπολίτευση βλέπει τις εκλογές αυτές ως πολιορκητικό κριό, τόνισε, για να κλονίσει την πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό. Δεν θα το επιτρέψουμε, ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος: «Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να ανακόψουν την πορεία; Ο κ. Κασσελάκης, που δεν το κρύβει έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη. Αυτός ήταν και αυτός είναι. Να ποτίζει τον πολιτικό διάλογο με τοξικότητα. Θεωρεί εκπρόσωπό του τον καταδικασμένο με 13-0 κ. Παππά, δείχνει βασική άγνοια για πράγματα που συμβαίνουν στον τόπο μας».

Και συνέχισε: Δεν γίνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές, όταν το κόμμα του την καταψήφισε στις ευρωεκλογές. Επιτέθηκε, δε, και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να βάψει το ΠΑΣΟΚ με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ». Και άφησε αιχμές και για τα κόμματα στις παρυφές της άκρας δεξιάς, «φωτογραφίζοντάς» τα: «Από κοντά όσοι εμπορεύονται την πίστη, κάνουν την πολιτική τηλεμάρκετινγκ».

newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δειτέ ζωντανά στο Enachannel | Η ακολουθία του Νυμφίου απο τον Ιερο Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας

Δείτε καθημερινά από το ENACHANNEL σε απευθείας μετάδοση, τις ακολουθίες τις Μ. Εβδομάδας.

Μ. Τρίτη στις 19:30, σε ζωντανή μετάδοση η ακολουθία του Νυμφίου απο τον Ιερο Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

Δείτε ζωντάνα εδώ:

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Συνάντηση εργασίας με ομάδα στελεχών Φορέων από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας

Συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Καβάλας-Chamber of Kavala με ομάδα στελεχών Φορέων από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας, μαζί με τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΛΚ Άγγελος Βλάχος σε μια κοινή προσπάθεια ένταξης των περιοχών μας σε Ευρωπαϊκά Χρημστοδοτικα Προγράμματα…

Από πλευράς των εταίρων συμμετείχαν:
1.South Bulgarian Maritime Education Center/SBMEC/ Marine capt. Georgi Sabev, team leader
2.Black Sea Institute Association
Mr. Milen Dimitrov – President Assoc. Prof Marusya Lyubcheva –Head of Risk Management Center
3.Glarus Association / Principal of SBMEC Dipl. Eng. Georgi Rusev
4. Port of Burgas JSC Mr. Stoycho Dimov – ‘Marketing, QMS and Euro integration’ Department..

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Το τελικό ευρωψηφοδέλτιο των «ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ» απαρτίζεται από 34 υποψήφιους ευρωβουλευτές, οι οποίοι έχουν αποδείξει ήδη με το έργο τους ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας και να αγωνιστούν για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Ακολουθεί η λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος:

  1. ΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Δημητρίου
  2. ΓΟΥΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Αθανασίου
  3. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ του Συμεών
  4. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου
  5. ΗΛΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Κωνσταντίνου
  6. ΚΑΠΡΙΑΝΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ του Μιχαήλ
  7. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Κων/νου
  8. ΚΑΡΑΛΑΖΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του Δημητρίου
  9. ΚΟΛΙΛΑ ΜΟΝΤΙ του Νίκο
  10. ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ηλία
  11. ΚΟΥΡΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ) του Νικολάου
  12. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Γεωργίου
  13. ΛΑΒΔΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Νικολάου
  14. ΛΑΘΟΥΡΗ ΖΑΧΑΡΑΤΗ του Γεωργίου
  15. ΜΙΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευαγγέλου
  16. ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ ΣΟΦΙΑ του Αβράαμ
  17. ΜΠΕΛΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΧΑΛΗΣ) του Πολύκαρπου
  18. ΜΠΙΘΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ του Βασιλείου
  19. ΜΠΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Χρήστου

  20. ΝΑΡΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Ιωάννη
  21. ΝΤΑΒΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου
  22. ΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Κωνσταντίνου
  23. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Νικήτα
  24. ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ ΟΛΓΑ του Γρηγόριου
  25. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΟΜΝΙΚΗ του Θωμά
  26. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Ιωακείμ
  27. ΠΕΤΣΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Παρασκευά
  28. ΠΛΙΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Αριστοτέλη
  29. ΤΡΙΚΕΡΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μιχαήλ
  30. ΤΣΑΜΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Δημητρίου
  31. ΤΣΙΑΜΠΟΥΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Νικολάου
  32. ΤΣΟΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του Βασιλείου
  33. ΦΛΕΣΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αθανασίου
  34. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μιχαήλ

Ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ για την ΠΑΤΡΙΔΑ και τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en