ΚΑΒΑΛΑ

Ο ΟΛΚ δεν ενδιαφέρεται για 4 «ορφανά» λιμάνια του Δήμου Καβάλας

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας έλαβε απόφαση (τέλος Φεβρουαρίου) με την οποία δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τα «ορφανά» λιμάνια του Δήμου Καβάλας. Με αυτήν την απόφαση «κλείνει» για τον Οργανισμό μια εκκρεμότητα αρκετών μηνών ή και ετών.

Την οριστική απόφαση θα λάβει το ΤΑΙΠΕΔ.

Είχε προηγηθεί συνεργασία με τοπική εταιρία, η οποία εκπόνησε σχετική μελέτη. Από την μελέτη προκύπτει ότι ο Οργανισμός δεν έχει οικονομικό συμφέρον να διεκδικήσει και να αναλάβει υπό την ευθύνη του: α) Καρνάγιο, β) Λιμανάκι Σφαγείων γ)Λιμανάκι Καλαμίτσας δ) Λιμανάκι της Νέας Καρβάλης. Σήμερα αυτά τα μικρά και πολύ μικρά λιμάνια ανήκουν στο δημόσιο. Κατά πάσα πιθανότητα στα δημόσια κτήματα. Εφόσον ο ΟΛΚ δεν δείχνει και δεν θα δείξει ενδιαφέρον θα δημιουργηθεί ευκαιρία να τα διεκδικήσει από το δημόσιο ο Δήμος Καβάλας. Κάτι που όπως φαίνεται είναι στις προθέσεις του. Το Καρνάγιο άλλωστε έχει αρχίσει η διαδικασία για να παραχωρηθεί στο Δήμο της Καβάλας με απόφαση Κουρουμπλή.

Το θέμα προέκυψε στον ΟΛΚ την εποχή της διοίκησης Ηλιάδη. Τότε δόθηκε εντολή στην εταιρία Οργανοτεχνική ΑΕ να ασχοληθεί με το θέμα δια εκπόνησης μελέτης. Η μελέτη ήταν έτοιμη το Φθινόπωρο κι η απόφαση (που έχει τα στοιχεία γνωμοδότησης προς το ΤΑΙΠΕΔ) πάρθηκε στη συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου.

Το δια ταύτα της απόφασης της διοίκησης του ΟΛΚ αναφέρει (αντιγραφή της απόφασης από την ανάρτηση της στη Διαύγεια): «A)Εγκρίνει τα παραδοτέα της μελέτης σκοπιμότητας για την ένταξη των ορφανών λιμένων περιοχής Δήμου Καβάλας, στο λιμενικό σύστημα Καβάλας, υπό την διαχείριση της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., που εκπονήθηκε από την εταιρεία «ΟΡΓΑΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ», από την οποία συνάγεται το συμπέρασμα ότι κανένα απότα ακόλουθα: λιμενίσκος Καλαμίτσας, όρμος Καρνάγιου, λιμενίσκος Σφαγείων και Ντόκος Νέας Καρβάλης, δεν έχει οικονομικό ενδιαφέρον για την Ο.Λ.Κ. Α.Ε.Β)Παρέχει τη σύμφωνη γνώμη για την δημιουργία λιμενικού γραφείου από το Δήμο Καβάλας». Το τελευταίο μέρος της απόφασης διευκολύνει το Δήμο στο βασικό του στόχο, να δημιουργήσει δημοτικό λιμενικό γραφείο. Μια προσπάθεια που ειδικά για τα Σφαγεία άρχισε από τη διοίκηση της κ. Τσανάκα.

proininews.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version