Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Κασσελάκης επιχειρεί τώρα να διαγράψει και το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, προκαλώντας νέο κύκλο εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκεί που πάνε να καταλαγιάσουν οι αντεγκλήσεις μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ανακύπτει ένα νέο θέμα και επανεκκινεί ο κύκλος της εσωστρέφειας. Η νέα αντιπαράθεση προέκυψε από την πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης μετά την αποχώρηση της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα» που έχει άτυπο επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν να λένε (σ.σ. όσοι στέφονται εναντίον του) ότι δεν έχω προγραμματική πρόταση. Δεν άκουσα να λένε για το Πόθεν Έσχες. Δεν άκουσα από άλλον να λέει για τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Για φοροαπαλλαγή στους μισθωτούς. Πρέπει να μειώσουμε τους φόρους στους μισθωτούς. Μια από τις μεγάλες διαφωνίες με τον Τσακαλώτο είναι η φορολογία. Η στάση τους είναι αύξηση της φορολογίας «σώνει και καλά». Εγώ φοροεπιδρομή δεν θέλω. Πιο μνημονιακή απόφαση από το “μαξιλάρι” του Τσακαλώτου δεν έχει γίνει. Όταν είχε έρθει ο Φίλης στη Βουλή, μου είχε πει να μην λέω «πατριωτική Αριστερά». Συγγνώμη, θα το λέω. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Θέλουμε μια χώρα που θα είναι περήφανη για την ιστορία της».

Αυτή η δήλωση και ειδικότερα η πρόταση πως «πιο μνημονιακή απόφαση από το «μαξιλάρι» του Τσακαλώτου δεν έχει γίνει» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών και όσων στοιχίζονται μαζί του. Επί της ουσίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αμφισβητούσε τον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα την περίοδο 2015 – 2019, όταν ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο ήταν αναγκασμένοι να ακολουθήσουν τις επιταγές της τρόικας (που είχαν βαπτιστεί «θεσμοί»), συγκεντρώνοντας ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας ύψους 37 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Άλλα έλεγε στις 26 Οκτωβρίου

Η δήλωση Κασσελάκη πάντως δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς ο ίδιος στις 26 Οκτωβρίου είχε δηλώσει από το βήμα του συνεδρίου του Economist επί λέξει: «Να θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε αφήσει 37 δισ. ευρώ στα ταμεία το 2019 και τότε η οικονομία ήταν μικρότερη από σήμερα».

Άμεση ήταν, καταρχάς, η αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και νυν μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Γιάννη Δραγασάκη, που μέσω ανάρτησης στο Facebook κατήγγειλε τον κ. Κασσελάκη για «υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015 – 2019 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα», που «διέσωσε τη χώρα και είναι ιστορικό κεκτημένο και παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον».

Η ανάρτηση Δραγασάκη

Έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης: «Πρόεδρε, είπες “Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου”. Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις:

  • Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.

Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Το μαξιλάρι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για να διευκολύνουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι επιλογές που είχαμε ήταν “μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή” που ζητούσε πχ ο Γιάννης Στουρνάρας & προϋπέθετε νέο μνημόνιο.

  • Ο επίσημος δε απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, ο πρώτος & μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας. Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.

Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν’ αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον».

Η αντίδραση Τσακαλώτου

Αμέσως μετά τον κ. Δραγασάκη, ακολούθησε η αντίδραση του κ. Τσακαλώτου, πάλι με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως έγραψε στο Facebook: «Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος

Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν το κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για την στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το «νέο». ΥΓ: Ο ανταγωνισμός εικάζω δεν θα έμπαινε στις τοπ 100 προτεραιότητες της Αριστεράς».

Τείνει χείρα φιλίας σε Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλο

Ο κ. Κασσελάκης πάντως από τη μια αμφισβητεί την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα και του επικεφαλής επί των δημοσιονομικών θεμάτων εκείνη την εποχή Ευκλείδη Τσακαλώτου, και από την άλλη τείνει χείρα φιλίας στην Έφη Αχτσιόγλου, στον Αλέξη Χαρίτση και στον Νάσο Ηλιόπουλο λέγοντας πως «θα ήταν μεγάλη μου τιμή να παραμείνουν (σ.σ. στο κόμμα) και να συνεργαστούμε. Δεν υπάρχει στενός κύκλος, ελάτε να δουλέψουμε, η πόρτα μου είναι ανοιχτή».

Είναι απολύτως ξεκάθαρο, ωστόσο, πως η διάσπαση που επήλθε δεν έχει εκτονώσει την πολεμική που έχει αναπτυχθεί στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο κ. Κασσελάκης εξακολουθεί να εκφράζει την αποστροφή του στο γεγονός ότι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα δεν παρέδωσαν την βουλευτική τους έδρα και επέλεξαν απλώς να ανεξαρτητοποιήθηκαν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «προφανώς το Καταστατικό του κόμματος ισχύει όποτε βολεύει τον καθένα» και αναρωτήθηκε: «Δεν είχαν συμφωνήσει σε έναν Κώδικα Δεοντολογίας; Τι σημαίνει αυτό, ειδικά για την Αριστερά των αξιών;».

Η απάντηση ήρθε εκ νέου από τον κ. Τσακαλώτο που όταν ρωτήθηκε για τις διαφωνίες του με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ο Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα. Αυτό κρατάω, δεν κρατάω ούτε ό,τι είπε για την «πέμπτη φάλαγγα» εντός του κόμματος, ούτε ότι εμείς ήμασταν μικροί που κάναμε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Το κυρίαρχο είναι ότι έχει ένα μοντέλο διακυβέρνησης του κόμματος που δεν ταιριάζει με την Αριστερά. Εγώ και πολλά άλλα στελέχη δεν μπορούμε να είμαστε σε ένα κόμμα, όπου καταργούνται τα ενδιάμεσα όργανα και δεν υπάρχει δυνατότητα διαλόγου».

Τη σκυτάλη των δηλώσεων πήρε ο Νίκος Παππάς, που, αναφερόμενος στους διαφωνούντες, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Δεν περίμενα απ’ αυτούς ειδικά, τέτοιο έλλειμμα δημοκρατικής κουλτούρας. Έγινε μια ιστορική μείζων επιλογή, αδικαιολόγητη, πολύ πίσω από τις ανάγκες της παράταξης και τις προσδοκίες του λαού. Από το πρώτο εικοσιτετράωρο ξεκίνησε μια κατεδαφιστική κριτική».

Έπονται νέες σημαντικές εξελίξεις

Είναι πασιφανές πως οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα σταματήσουν εδώ. Ο Νίκος Μπίστης υπέγραψε το σκληρό κείμενο της Ομάδας των «6+6» (της οποίας επικεφαλής είναι η Έφη Αχτσιόγλου), το οποίο κατά πολλούς αποτελεί προάγγελο αποχώρησης από το κόμμα, ενώ ο Δημήτρης Βίτσας βλέπει στον λόγο του Στέφανου Κασσελάκη «έλλειμμα πολιτικής, που μοιάζει με επτάχρονου παιδιού».

Την ίδια ώρα ο Πάνος Σκουρλέτης κάνει αναφορές στο νέο εγχείρημα που ετοιμάζει η «Ομπρέλα», υπογραμμίζοντας ότι: «Εάν κανείς κοιτάξει την πορεία του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ -του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη, το λέω για να συνεννοηθούμε- θα διαπιστώσει ότι αυτή πια η βίαιη μετατόπισή του και η μετάλλαξή του αφήνει ένα κενό στον χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Άρα υπ’ αυτήν την έννοια υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γεννηθεί κάτι καινούργιο, που να καλύψει αυτό το κενό».

Ετοιμάζει δική της Κοινοβουλευτική Ομάδα η Αχτσιόγλου

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που τίθενται τώρα είναι εάν η κ. Αχτσιόγλου, σε περίπτωση που αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα στελέχη που συντάσσονται μαζί της, θα μπορέσει ή όχι να σχηματίσει νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ήδη βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός κόμματος, αλλά η δική της αποχώρηση αναμένεται να είναι πιο… θορυβώδης.

Θυμίζουμε ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής για τη συγκρότηση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας απαιτούνται τουλάχιστον 10 βουλευτές. Αυτή τη στιγμή με τις θέσεις της κας Αχτσιόγλου έχουν συνταχθεί ως ομάδα οι βουλευτές: Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου και Μερόπη Τζούφη. Εάν προσθέσουμε και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με την Πέτη Πέρκα, που ανεξαρτητοποιήθηκαν χθες, μετά τη διαγραφή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο αριθμός ανεβαίνει στους 9. Άρα μένει ένας ακόμη που θα δεχθεί να «πει» το ναι, προκειμένου να συγκροτηθεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Αχτσιόγλου βολιδοσκοπεί αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δύο βουλευτές. Ο ένας είναι ο κ. Γιώργος Ψυχογιός που εκλέγεται στην Κορινθία και ο άλλος είναι ο Χρήστος Γιαννούλης που εκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Άδεια διαμονής να σημαίνει αυτομάτως και έκδοση ΑΜΚΑ

Στις παρεμβάσεις για τη βελτίωση της διοικητικής διαδικασίας ώστε να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις στην έκδοση ή ανανέωση των αδειών διαμονής των νόμιμων μεταναστών, αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η έναρξη της λειτουργίας των κέντρων βιομετρικών δεδομένων που απλουστεύουν και επιταχύνουν την όλη διαδικασία, η ψηφιοποίηση του αρχείου αδειών διαμονής και η διοικητική υποστήριξη των «Υπηρεσιών Μίας Στάσης» με προσλήψεις.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε επίσης, ότι θα προχωρήσουν οι αναγκαίες διαδικασίες ώστε “άδεια διαμονής να σημαίνει αυτομάτως και έκδοση ΑΜΚΑ” για τους νόμιμους μετανάστες που έρχονται να εργαστούν στη χώρα.

Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού, που αναφέρθηκε στις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση και ανανέωση των αδειών διαμονής μεταναστών που νομίμως βρίσκονται στη χώρα.

«Υπάρχουν αγροτικές περιοχές της χώρας που έχουν ανάγκη από εργαζόμενους στην πρωτογενή παραγωγή. Εκεί συμβαίνει το φαινόμενο, να έχει εκδοθεί άδεια διαμονής, αλλά να μην έχει δοθεί άδεια εργασίας ή να μην έχει δοθεί το ΑΜΚΑ, με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να είναι εκτεθειμένοι», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε αυτές τις δύο φάσεις. Η άδεια διαμονής θα σημαίνει αυτομάτως έκδοση ΑΜΚΑ και η έκδοση ΑΜΚΑ, όπως καταλαβαίνετε, ανοίγει και την πρόσβαση στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υγείας και κατοχυρώνει κάποια από αυτά τα δικαιώματα για τα οποία κάνατε λόγο. Διαφορετικά, ο εργαζόμενος αλλά και ο εργοδότης, θα είναι εκτεθειμένοι απέναντι στα σώματα ελέγχου και θα παρατηρείται το παράδοξο, εργαζόμενοι που έχουν ήδη την άδεια διαμονής, να πιάνονται ως ανασφάλιστοι στους ελέγχους και να έχουν συνέπειες, τόσο αυτοί, όσο και οι εργοδότες. Ζητήματα σαν αυτά θα πρέπει να θεραπευτούν» συμπλήρωσε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει ζήτηση για την έκδοση αδειών διαμονής. «Πολλοί είναι αυτοί, που για διάφορους λόγους θέλουν να έρθουν και να ζήσουν στη χώρα, να σταδιοδρομήσουν στη χώρα και να μετακινηθούν κατά τις ανάγκες τους», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο συνολικός αριθμός των αδειών διαμονής, είτε σε ισχύ, είτε σε εκκρεμότητα που διαχειρίζονται οι «Υπηρεσίες Μιας Στάσης» ανέρχεται σε περίπου 750.000. Από αυτές, μόνο οι 45.000 είναι αντικείμενο επεξεργασίας από το υπουργείο Μετανάστευσης, οι υπόλοιπες που είναι σε εκκρεμότητα είναι αρμοδιότητα των αποκεντρωμένων διοικήσεων και «άρα το πρόβλημα εντοπίζεται στις αποκεντρωμένες διοικήσεις». Με τα δεδομένα αυτά συνεπώς, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, το θέμα είναι να ενδυναμωθούν με προσωπικό οι αποκεντρωμένες διοικήσεις στη χώρα.

Παράλληλα επισήμανε, ότι στο πλαίσιο του νέου Μεταναστευτικού Κώδικα, έχει προβλεφθεί η ομαδοποίηση και απλοποίηση των τύπων αδειών διαμονής σε δώδεκα κατηγορίες, η ενιαία τριετής διάρκεια ισχύος για την πλειονότητα των τύπων των αδειών διαμονής και η κοινή διαδικασία έκδοσης για συναφείς άδειες διαμονής. Επίσης προβλέφθηκε διαδικασία έγκρισης απασχόλησης από τις υπηρεσίες μιας στάσης, για όλες τις κατηγορίες εισδοχής και εργασίας, άρση της απαγόρευσης αλλαγής σκοπού κατηγορίας άδειας διαμονής, έμφαση στην 5ετή άδεια διαμονής για την εποχική εργασία. «’Αρα έχουμε ένα άρτιο πλαίσιο. Πάντα τα προβλήματα εντοπίζονται στην εφαρμογή του πλαισίου», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος – και πρόσθεσε ότι έχουν εκδοθεί οι περισσότερες των αναγκαίων αποφάσεων σε εφαρμογή του Μεταναστευτικού Κώδικα.

makthes.gr

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης για απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Απαράδεκτη η πολιτική βία

Την καταδίκη του για την επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τη συμπάθειά του για τα θύματα του τραγικού περιστατικού στην Πενσιλβάνια εκφράζει με ανάρτησή του στα αγγλικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Συγκεκριμένα, έγραψε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ότι ο ίδιος αισθάνεται «αποτροπιασμό από την επίθεση στον πρώην πρόεδρο Τραμπ».Οπως επισημαίνει ο πρωθυπουργός, «η πολιτική βία είναι απαράδεκτη στις δημοκρατικές κοινωνίες μας. Του ευχόμαστε πλήρη και γρήγορη ανάρρωση».

Προσθέτει ακόμη ότι «εκφράζουμε τα εγκάρδιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των παρισταμένων που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στην επίθεση». Αντίστοιχη καταδίκη εξέφρασε σύσσωμη η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και πολλοί ακόμη ξένοι ηγέτες.

kathimerini.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση κατά Τραμπ: Ποιος ήταν ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας

ο FBI κατονόμασε τα ξημερώματα της Κυριακής, τοπική ώρα, τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χθες Σάββατο στην Πενσιλβάνια.

Επίθεση κατά Τραμπ: Ποιος ήταν ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας-1

Ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός, σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία (Secret Service), η οποία πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της ότι ένας παριστάμενος σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν.

Ο Κρουκς φέρεται να ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με την εφημερίδα Washinghton Post η οποία επικαλείται τον εκλογικό κατάλογο της πολιτείας.

Μπάιντεν για την επίθεση κατά Τραμπ: Να τερματιστεί η πολιτική βία

Το περιστατικό ερευνάται ως απόπειρα δολοφονίας, ανακοίνωσε το FBI στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Το Γραφείο Ομοσπονδιακών Ερευνών των ΗΠΑ έχει αναλάβει την έρευνα για το περιστατικό, εξήγησε στέλεχός του, ενώ πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα κίνητρα του δράστη, που κατάγεται από την Πενσιλβάνια.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής του Τέξας Ρόνι Τζάκσον δήλωσε στο Fox News ότι ο ανιψιός του τραυματίστηκε στην επίθεση στο Μπάτλερ.

Μαρτυρίες

Ο Ρον Μους, υποστηρικτής του Τραμπ που βρισκόταν στην προεκλογική συγκέντρωση, δήλωσε ότι άκουσε τέσσερις πυροβολισμούς. «Είδα το πλήθος να πέφτει κάτω και μετά τον Τραμπ επίσης να σκύβει πολύ γρήγορα», εξήγησε.

«Μετά η Μυστική Υπηρεσία έτρεξε και τον προστάτευσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο τον προστάτευσαν», πρόσθεσε.

Ο κ. Μους σημείωσε ότι στη συνέχεια είδε έναν άνδρα να τρέχει και να τον κυνηγούν πράκτορες με στρατιωτικές στολές. Ακουσε κι άλλους πυροβολισμούς, αλλά δεν είναι σίγουρος ποιος πυροβόλησε. Επεσήμανε ότι μέχρι τότε ελεύθεροι σκοπευτές είχαν πάρει θέσεις στη στέγη αποθήκης που βρίσκεται πίσω από την σκηνή.

Το BBC πήρε συνέντευξη από έναν άνδρα, που δήλωσε ότι είναι αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης και ο οποίος είπε ότι είδε έναν άνδρα οπλισμένο με τουφέκι να ανεβαίνει σε στέγη κτιρίου κοντά στο σημείο όπου γινόταν η προεκλογική συγκέντρωση. Ο αυτόπτης μάρτυρας πρόσθεσε ότι ο ίδιος και οι άνθρωποι με τους οποίους ήταν μαζί άρχισαν να δείχνουν τον άνδρα, προσπαθώντας να ενημερώσουν τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι πυροβολισμοί φαίνεται να προήλθαν έξω από την περίμετρο ασφαλείας που είχε δημιουργήσει η Μυστική Υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en