Quantcast
Connect with us

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 12/12/2023

image_print

Οι ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα, Τρίτη 12/12. Δυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ θα πνέουν στα νότια πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Περιορισμένη τοπικά ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, σήμερα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι πιο πυκνές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Πρόσκαιρες ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και ενδεχομένως στην Κρήτη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 17-18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου και στον Κορινθιακό θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, με τις ελάχιστες περιφερειακά της πόλης να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καβάλα – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από το Κεντρικό Λιμεναρχείο
image_print

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας να ενημερώνει για μεταβολή του καιρού την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026.

Σύμφωνα με το δελτίο, στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, μπουρίνια, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία από τις προμεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες.

Στην περιοχή της Χαλκιδικής, τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν έως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Η ειδοποίηση βρίσκεται σε πορτοκαλί επίπεδο, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας καλεί τους κυβερνήτες πλοίων και σκαφών να μεριμνήσουν για τον ασφαλή ελλιμενισμό τους.

Παράλληλα, συστήνεται η αποφυγή μετακινήσεων κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερώνονται έγκαιρα από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καιρός στην Καβάλα: Βροχές κυρίως στα βόρεια και ορεινά

image_print

Άστατος αναμένεται ο καιρός στην Καβάλα, με τις βροχές να εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ορεινά τμήματα του Νομού.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteokav, υπάρχει υψηλή πιθανότητα βροχής στα ορεινά, ιδιαίτερα στο βόρειο κομμάτι του Νομού Καβάλας.

Πού αναμένονται τα φαινόμενα

Αξιόλογη πιθανότητα βροχής υπάρχει και σε πεδινές περιοχές στο βόρειο τμήμα του Νομού, καθώς και σε πεδινές περιοχές που γειτνιάζουν με ορεινούς όγκους.

Στον υπόλοιπο Νομό Καβάλας, η πιθανότητα βροχής εμφανίζεται μικρότερη.

Προσοχή στις μετακινήσεις

Οι οδηγοί που κινούνται προς ορεινές και ημιορεινές περιοχές καλό είναι να είναι προσεκτικοί, καθώς τοπικές βροχές μπορεί να επηρεάσουν την ορατότητα και την κατάσταση του οδοστρώματος.

Η εικόνα του καιρού δείχνει ότι τα φαινόμενα θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα, με έμφαση στα βόρεια και ορεινά σημεία της περιοχής.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Θρακικό Πέλαγος

image_print

Θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται στο Θρακικό Πέλαγος, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, όπως γνωστοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

Συγκεκριμένα, από τις 22:00 το βράδυ της 30ης Απριλίου έως τις 09:00 το πρωί της 1ης Μαΐου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7 έως 8 μποφόρ.

Το Λιμεναρχείο καλεί τους κυβερνήτες πλοίων και σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται έγκαιρα από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en