Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Ο Κ.Α.Ο Δράμας για το “Χαμόγελο του παιδιού”

image_print

Κοινή Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, με τον Έφορο του Κ.Α.Ο.Δ. Γιάννη Μιγδάνη, τον Ταμία Παύλο Ορφανίδη και τον Υπεύθυνο της Ακαδημίας του Κ.Α.Ο.Δ. Κυριάκο Γρηγορίου, με θέμα την παρουσίαση της πρότασης για την ενίσχυση του οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Η πρόταση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Κ.Α.Ο.Δ. και στηρίζεται, αφού αγκαλιάσθηκε από την Αντιπεριφέρεια Δράμας και προσωπικά από τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Παπαδόπουλο, θα περιλαμβάνει συνοπτικά τις παρακάτω δράσεις:

α) Οι ακαδημίες του Κ.Α.Ο.Δ. θα ψάλλουν τα κάλαντα στο σπιτάκι του Άη Βασίλη στην Ονειρούπολη και αυτή τους η ενέργεια θα καραγραφεί ψηφιακά (με τη συγκατάθεση των γονέων τους), στοχεύοντας στην προώθησή της σε όλα τα ΜΜΕ και σε όλα τα τοπικά, αλλά και πανελλήνια κοινωνικά δίκτυα.

β) Θα δημοσιοποιηθεί ένα σύντομο ενημερωτικό κείμενο, όπου θα αναφέρεται η αποστολή τηλεφωνικού μηνύματος με τη λέξη Κ.Α.Ο.Δ., στον αριθμό 19810 με μία συγκεκριμένη χρέωση, για να στηριχθεί το έργο και οι δράσεις «ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

 

 

Ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας του Κ.Α.Ο.Δ. Κυριάκος Γρηγορίου αναφερόμενος στην πρωτοβουλία, είπε μεταξύ άλλων ότι με τη δράση αυτή ο Κ.Α.Ο.Δ. προσπαθεί να αναπτύξει περισσότερους διαύλους επικοινωνίας, στέλνοντας το μήνυμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας στη Δράμα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Παπαδόπουλος, χαιρέτησε την πρωτοβουλία, την οποία από την πρώτη στιγμή στήριξε, δηλώνοντας ότι τις άγιες μέρες των εορτών τέτοιες πρωτοβουλίες επιβάλλεται να ενισχύονται, αφού, πρώτα και πάνω απ’ όλα, είμαστε άνθρωποι και να το αποδεικνύουμε. Χαιρέτησε την ενέργεια της Διοίκησης του Κ.Α.Ο.Δ. και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

dramini

2 Comments

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα : Αστυνομικός σκότωσε την γυναίκα του και αυτοκτόνησε!

image_print

Μια οικογενειακή τραγωδία γράφτηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15/6) στον Κορύλοβο Δράμας, όταν ένας αστυνομικός στο επάγγελμα, αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ η γυναίκα του, επίσης αστυνομικός, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο σπίτι της και μεταφέρθηκε αρχικά εσπευσμένα στο Νοσοκομείο.

Δυστυχώς, μετά από λίγη ώρα, το θύμα εξέπνευσε στα τραύματά του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα κίνητρα του φονικού.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου

Δήμος Δράμας – Έναρξη αιτήσεων για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια
image_print

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Δράμας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2026-2027.

Ο Δήμος Δράμας συνεχίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς.

Η δράση υλοποιείται χάρη στη μακροχρόνια και πολύτιμη πρωτοβουλία των τοπικών ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Στόχος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι η στήριξη μαθητών που προέρχονται από ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Δράμας.

Η επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας, Σοφία Τσακιρίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, Γιάννης Γαζάνης, και η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, Χρύσα Φακίρη, ανανέωσαν τη συνεργασία τους τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026 έως και την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, στο Διοικητήριο, γραφείο 130.

Οι ώρες επικοινωνίας είναι από 09:00 έως 14:30.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2521351130.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα: Δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για απάτη σε βάρος Ελληνίδας

Αστυνομική υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης Ελληνίδας στη Δράμα
image_print

Δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για απάτη σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.

Η υπόθεση αφορά απάτη που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 3ης Ιουνίου 2026 σε οικισμό της Δράμας, σε βάρος ηλικιωμένης Ελληνίδας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον γιατρό.

Με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και βρισκόταν στο νοσοκομείο, απαίτησε χρηματικό ποσό.

Ο δράστης κατάφερε να πείσει την παθούσα να παραδώσει τα χρήματα σε συνεργό του, σε προκαθορισμένο σημείο.

Στο πλαίσιο των ερευνών, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου εντόπισαν το βράδυ της 12ης Ιουνίου 2026 τον αλλοδαπό στην Εθνική Οδό Δράμας – Εξοχής.

Ο άνδρας οδηγούσε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και, σύμφωνα με την αστυνομία, διακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Όπως προέκυψε, είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» και φέρεται να παρέλαβε από την παθούσα τα χρήματα που είχαν ζητηθεί.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το όχημα που χρησιμοποίησε ο δράστης, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en