Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής προσεγγίζει την τουριστική αγορά του Λιβάνου

Ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής διοργανώνει ταξίδι εξοικείωσης κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Συγκεκριμένα, ταξίδι εξοικείωσης με θέμα «Πάσχα στον Άθωνα» οργάνωσαν και πραγματοποίησαν ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και ο τουριστικός οργανισμός MidEast κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας (13 – 17.4.23), προωθώντας στην τουριστική αγορά του Λιβάνου ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών, απευθυνόμενο κυρίως στην εύρωστη χριστιανική κοινότητα της κοντινής μεσογειακής χώρας.

Κατά τη διάρκειά του, ο Fernardo Bijiani / οutgoing manager του Tania Travel, που αποτελεί tour operator της Βηρυτού με εξειδίκευση σε πολλά είδη τουρισμού, δήλωσε ότι πραγματικά απόλαυσε την 5θημερη θεματική περιήγηση στην Ανατολική Χαλκιδική, καθώς και την ειδική επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία.

Ξεκινώντας τη Μεγάλη Πέμπτη από την Αρναία με τα αυθεντικά πασχαλινά έθιμα, ο Fernardo κατευθύνθηκε προς την Ουρανούπολη, όπου για μία ακόμη χρονιά ο περίτεχνος Επιτάφιος (που στολίζεται με χάντρες και πέρλες από τον Ιανουάριο μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης)  συναρμολογήθηκε μπροστά του, καταδεικνύοντας τη δύναμη του εθελοντισμού σε έναν οικισμό – πρότυπο στην πύλη του Αγίου Όρους.

Εξαιρετική ήταν η εντύπωση που αποκόμισε πραγματοποιώντας τον παράπλου του Άθω, ενώ αναφέρθηκε πολλάκις στην τοπική γαστρονομία, στα τοπικά σήματα ποιότητας  και στον τρόπο με τον οποίο οι ντόπιοι χρησιμοποιούν την τοπική παραγωγή στα πιάτα και στις συνταγές τους. «Η μοναστηριακή και η θαλασσινή κουζίνα» είπε «θα αγαπηθούν από τους λιβανέζους, καθώς αυτοί λατρεύουν το συνδυασμό ψαρικών, θαλασσινών και λαχανικών». Δεν ήταν λίγες οι ώρες εξάλλου που αφιερώθηκαν στην αποτύπωση του shopping ως τουριστικής μορφής στον εμπορικό ιστό της Ουρανούπολης, δεδομένου ότι πρόκειται  για «αγαπημένη» συνήθεια των λιβανέζων, καθώς και όλων των αραβικών λαών.

Η πομπή του Επιτάφιου στην Ουρανούπολη τη Μεγάλη Παρασκευή και το «κάψιμο του Ιούδα» στο Γομάτι το Μεγάλο Σάββατο καταγράφηκαν ζωντανά από το Fernardo για λογαριασμό του Tania Travel, ενώ η επίσκεψη στα Αρχαία Στάγειρα και στο Μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου εμπλούτισαν το ταξίδι με πολλά ιστορικά στοιχεία, αλλά και με δεδομένα θρησκευτικού πολιτισμού. Η ξενάγηση τέλος στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος συμπλήρωσε με ακρίβεια τη μεγάλη εικόνα.

Η επίσκεψη του Fernardo Bejiani στην Ανατολική Χαλκιδική εγκαινιάζει μια ουσιαστική συνεργασία του προορισμού με το Λίβανο, η οποία προετοιμάζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μέσα από δημοσιογραφικές επισκέψεις και επικείμενες δικτυώσεις. Πρόθεση του Tania Travel είναι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να συμπεριλάβει στους καταλόγους του προγράμματα διακοπών αναψυχής και shopping, καθώς και πολιτιστικά, προσκυνηματικά, περιπατητικά και οινικά πακέτα διακοπών. Άλλωστε ο εν λόγω tour operator, ο οποίος ειδικεύεται σε ταξίδια λιβανέζων στη νότια και νησιωτική Ελλάδα, διαθέτει charter πτήσεις, τις οποίες ενεργοποιηθεί κατά περίσταση.

Το Σεπτέμβριο οι δύο συνεργάτες – Δήμος Αριστοτέλη και MidEast – οργανώνουν νέο famTrip με τίτλο «ιερός τρύγος στον Άθωνα», με στόχο την προσέλκυση προσκυνητών, οινοταξιδευτών και άλλων ειδικών ταξιδευτών, προερχόμενων από το Λίβανο.  «Πρόκειται για στρατηγικό σχεδιασμό που προχωρά, ακολουθώντας ενεργά χρονοδιαγράμματα» λέει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ο οποίος δεν παραλείπει να αναφέρεται στην εντυπωσιακά άμεση ανταπόκριση των τουριστικών αγορών της Μεσογείου (Μάλτας, Κορσικής, Κύπρου, Λιβάνου και Σικελίας), αλλά και στην προοπτική τουριστικών ανταλλαγών μέσα από το πρόγραμμα με τίτλο «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο».

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en