Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Χρήστος Γάκης περί φυσικού αερίου και τοπικών εκλογών

Δύο τα θέματα της συνέντευξης που έδωσε στην Πρωινή ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γάκης. Τα έργα κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου, η προεκλογική του δραστηριότητα

Για το φυσικό αέριο είναι ικανοποιημένος

Το έργο εξελίσσεται, προσαρμόζεται στις συνθήκες της πόλης. Θα λέγαμε ότι ακούει όσα ζητούν οι πολίτες. Το δε φυσικό αέριο είναι έτοιμο να συνδεθεί με τις πρώτες κατοικίες στην Καβάλα. Προεκλογικά ο Χρήστος Γάκης περιμένει να περάσει την περίοδο των διακοπών. Να περάσει ο 15Αύγουστος. Είναι σίγουρο ότι επειδή πρόκειται για τοπικές εκλογές, ο κόσμος θα ενδιαφερθεί.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι νέα υπάρχουν για τα έργα του φυσικού αερίου στην Καβάλα; 

Απ: Τα νέα είναι ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Στις γειτονιές της πόλης και ουσιαστικά προχωρούν και οι συνδέσεις των κατοικιών. Αυτή τη στιγμή όπως με ενημέρωσε και ο ανάδοχος του έργου, ουσιαστικά έχουν γίνει γύρω στις 100 συνδέσεις και έχουν υπογραφεί συμβόλαια με την εταιρεία, προκειμένου να γίνει η παροχή αερίου στις κατοικίες. 

Ερ: Πότε θα έρθει αυτή η ώρα να πάει το φυσικό αέριο στα πρώτα σπίτια;

 Απ: Ουσιαστικά όλα είναι έτοιμα. Είναι λειτουργικός πλέον ο αγωγός. Θα γίνει η επίσημη έναρξη λειτουργίας του μόλις έρθουν τα στελέχη της εταιρείας στην Καβάλα. Απ` ότι μου είπαν στα τέλη Αυγούστου, θα έρθουν για να κάνουν την εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του. 

Ερ: Να κοιτάξουμε λίγο πιο μακριά. Που αλλού θα σκάψουν αυτοί οι άνθρωποι και αν πέρα ​​από την πόλη της Καβάλας, πρέπει να ετοιμαστούν άλλες περιοχές. Να ετοιμάζεται η Ελευθερούπολη; Να ετοιμάζεται η Χρυσούπολη; 

Απ: Είχαμε κάνει μια συζήτηση με την εταιρεία, τη ΔΕΔΑ ΑΕ για αυτές τις περιοχές. Ανάλογα βέβαια με το ενδιαφέρον που υπάρχει για συνδέσεις φυσικού αερίου, υπάρχουν σκέψεις για αυτόνομο δίκτυο και στην περιοχή της Ελευθερούπολης και στην περιοχή της Χρυσούπολης.

 Ερ: Τι σημαίνει αυτόνομο δίκτυο;

 Απ: Τα Ουσιαστικά δεν θα τραβήξουν φυσικό αέριο από τον κεντρικό αγωγό από την περιοχή της Καβάλας για να φτάσει στο αέριο σε Χρυσούπολη- Ελευθερούπολη. Υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής δεξαμενής που θα είναι κοντά στην πόλη και θα γίνει ένα δίκτυο που θα συνδέεται πάνω σε αυτή τη δεξαμενή για να τροφοδοτήσει την πόλη με αέριο. Το έχουν εφαρμόσει σε διάφορες κωμοπόλεις και είναι συσκευήο.

Χρειάζεται απ` ότι μου είχε εξηγήσει για μια πόλη πληθυσμού 15.000, ουσιαστικά η δεξαμενή επαρκεί για 15 με 20 ημέρες να τροφοδοτηθεί με αέρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόστος στην τιμή με τη συνεχή ανατροφοδότηση της δεξαμενής.

Ερ: Ας δούμε τώρα τα θέματα των εκλογών. Προεκλογικά ο κόσμος συμμετέχει; Είναι άλλος ο κόσμος και είναι τοπικές οι εκλογές.

Απ: Είναι η περίοδος λίγο δύσκολη. Είναι καλοκαίρι και ο κόσμος θέλει να χαλαρώσει. Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε προς τις εκλογές, αρχίζουν και αναθερμαίνονται οι συζητήσεις για το ποιοι θα συμμετάσχουν και γενικότερα βλέπουμε τον κόσμο να δείχνει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Ας μην ξεχνάμε ότι και η συμμετοχή στις διοικητικές εκλογές επειδή υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι απ` ότι στα βουλευτικά ψηφοδέλτια, συνήθως είναι μεγαλύτερη. Ο κόσμος πηγαίνει να ψηφίσει κάποιο γνωστό ο οποίος συμμετέχει γιατί στις εκλογές αυτές.

 Νομίζω ότι όσο πλησιάζουμε προς τον Σεπτέμβριο και στις εκλογές θα έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 

Ερ: Ο Χρήστος Γάκης πως κινείται ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κ. Μέτιου; 

Απ: Συνεχίζω τις επαφές μου, συζητώ με τον κόσμο. Εγώ από τη στιγμή που μου ανατέθηκε μια συγκεκριμένη αρμοδιότητα πάνω στο φυσικό αέριο , έριξα το βάρος μου εκεί και ήθελα να γίνουν τα έργα. Ήθελα να πετύχουμε κάποιους στόχους ουσιαστικά. Τόσο στο να κατασκευάσουμε τον αγωγό μέσα σε αυτό το διάστημα και να δώσουμε φυσικό αέριο στην πόλη, όσο και να μειώσουμε την ταλαιπωρία από τις εργασίες κατασκευής. 

Βλέποντας τις περιόδους που κατασκευάζεται ο αγωγός, το μόνο που θα κάνουμε στο κέντρο της πόλης, που θα μεταφέρουμε εκτός κέντρου ώστε να μην δημιουργούμε προβλήματα στον κόσμο αλλά και στους επαγγελματίες της πόλης μας.

 Ιδίως σε περιόδους όπου υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση δηλαδή στις γιορτές αλλά και το καλοκαίρι με τον τουρισμό. Από εκεί και πέρα ​​βλέπω τον κόσμο και ότι υπάρχει μια θετική γνώμη. Πάντα όμως λέμε ότι οι εκλογές είναι κάτι που δεν μπορεί ποτέ να προβλέψεις τι ακριβώς θα γίνει. Δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα εκ των προτέρων.

 Τη μέρα των εκλογών η κάλπη είναι αυτή που θα δείξει ποιος είναι ο νικητής και ποια είναι η άποψη του κόσμου για όλους εμάς.

Ερ: Από την άλλη πλευρά έχετε και μια βοήθεια από την εμπειρία που έχετε αποκτήσει.

Απ: Ναι, έχω κάποια χρόνια που συμμετέχω στις εκλογές. Έχω μια εικόνα. Ποτέ δεν έλεγα όμως ποιος θα είναι ο νικητής. Νομίζω όμως μια θετική γνώμη για τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο υπάρχει κι έτσι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά. Σε κάθε περίπτωση δεν θέλω να πω σίγουρα ποιος θα κερδίσει και σίγουρα κάποιος θα χάσει τις εκλογές. Αυτό ποτέ δεν το έκανα και δεν θα το κάνω ούτε αυτή τη φορά.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα | Συνελήφθη Έλληνας διωκόμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη την Πέμπτη 13-6-2024 το απόγευμα, σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρηνίδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας ένας Έλληνας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας για το αδίκημα της απάτης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ηλεία: Απολογείται ο 37χρονος παιδοκτόνος | Έντονοι φόβοι για βεντέτα

Υπό τον φόβο αντεκδίκησης και βεντέτας απολογείται σήμερα (14/6) ο 37χρονος παιδοκτόνος στην Ηλεία. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να μην γίνει η διαδικασία στον Πύργο, λόγω των πιθανών επεισοδίων.

Το πιο πιθανό είναι να μεταβούν οι δικαστικοί λειτουργοί στην αστυνομική διεύθυνση Πύργου ώστε να πάρουν εκεί την απολογία του και στη συνέχεια να αποφασίσουν εάν θα τον προφυλακίσουν ή όχι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Γιαπρακά για το OPEN. Μάλιστα, είναι πολλοί οι δικηγόροι που αρνήθηκαν να αναλάβουν τον κατηγορούμενο. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως βρέθηκε ένας δικηγόρος που θα τον εκπροσωπήσει.

Τι έχει καταθέσει στις Αρχές

Σύμφωνα με το MEGA, στην κατάθεσή του ο δολοφόνος του κοριτσιού φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι προσπάθησε να συνευρεθεί με την 11χρονη και όταν εκείνη αρνήθηκε, εκείνος «θόλωσε» και τη σκότωσε. Επιχείρησε, μάλιστα, να πείσει τους αστυνομικούς πως είχε «ραντεβού» με το παιδί, το οποίο πήγε εκεί «με τη θέλησή του». «Το πρωί σταμάτησα στον φούρνο και είδα την ανιψιά μου. Δεν ξέρω πως μου ήρθε και της είπα να πάμε βόλτα. Το κανονίσαμε για τις 20:00 το βράδυ. Όταν έφυγα από το σπίτι της, ήρθε και με βρήκε κρυφά».

Στη συνέχεια, περιέγραψε στους αστυνομικούς την απόπειρα βιασμού, λέγοντας πως εκείνη όχι μόνο αντιστάθηκε αλλά του είπε και πως θα το πει στους γονείς της. Τότε ήταν που ο δράστης δηλώνει πως θόλωσε, την πέταξε κάτω και άρχισε να την χτυπά με το κατσαβίδι. «Την άρπαξα από τα μαλλιά και άρχισα να την σέρνω στο χωράφι» ανέφερε κυνικά.

Έπειτα ο 37χρονος έσυρε το άψυχο κορμί του παιδιού στο χωράφι και την πέταξε πίσω από κάποια καλάμια. Αμέσως μετά πήγε στο σπίτι της μάνας του, όπου δίχως ίχνος τύψεων αποκοιμήθηκε. Την επόμενη ημέρα, μάλιστα, συμμετείχε κανονικά και στις έρευνες της οικογένειας για τον εντοπισμό του παιδιού, παίζοντας θέατρο πως δεν γνωρίζει τι πραγματικά είχε συμβεί.

Τα ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, κάμερα ασφάλειας καταγράφει το μαύρο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος σε κεντρικό δρόμο στο χωριό Μυρτιά της Ηλείας. Δευτερόλεπτα μετά φαίνεται η 11χρονη Βασιλική, να τρέχει προς την κατεύθυνση του οχήματος φορώντας ένα λευκό φουστανάκι.

Σε άλλο βίντεο από διαφορετική κάμερα ασφαλείας το ίδιο όχημα με οδηγό τον 37χρονο θείο της 11χρονης περνά μπροστά από την ανήλικη με μειωμένη ταχύτητα, με τις Αρχές να θεωρούν πως της μίλησε με σκοπό να την κάνει να μπει μέσα στο αμάξι, κάτι που τελικά κατάφερε λίγα δευτερόλεπτα μετά

Από αυτή τη στιγμή, τα ίχνη της 11χρονης χάνονται. Δηλώνεται η εξαφάνισή της και ο 37χρονος που ομολόγησε ότι προσπάθησε να την βιάσει και την σκότωσε, έκανε αρχικά πως αγωνιούσε για την τύχη του παιδιού.

«Της είπα να την πάω στο σπίτι του παππού της και αυτή δέχθηκε. Όταν όμως απομακρυνθήκαμε, άρχισε να ανησυχεί και με ρωτούσε πού πάμε. Μου έλεγε “έχουμε περάσει το σπίτι του παππού, είναι μακριά, πού πάμε;”. Εγώ τότε σταμάτησα το αυτοκίνητο και της είπα ότι θέλω να συνευρεθούμε ερωτικά γιατί μου αρέσει πολύ», ανέφερε ο 37χρονος.

Η 11χρονη αντιστέκεται και τότε ο θείος της, αποφασίζει να τη σκοτώσει. Ομολογεί το έγκλημα στους αστυνομικούς και τους οδηγεί στο χωράφι που είχε αφήσει το άψυχο σώμα της ανιψιάς του.

Στην κυνική του ομολογία, ο 37χρονος ανέφερε πως θόλωσε όταν η μικρή του είπε πως θα ενημερώσει τους γονείς της. Με ένα κατσαβίδι άρχισε να την χτυπά και το παιδί έπεσε νεκρό μπροστά του. «Η 11χρονη αντέδρασε και μου είπε ότι αν δεν την αφήσω να φύγει, θα το πει στον μπαμπά της και την μαμά της. Εγώ τότε θόλωσα και φοβήθηκα. Πήρα ένα κατσαβίδι που είχα στην πόρτα του αυτοκινήτου και άρχισα να την χτυπάω στον λαιμό. Έβγαλα το πτώμα της έξω και το πέταξα σε χωράφια ενώ το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο. Δεν την βίασα», είπε ο 37χρονος.

Μέσα σε μια ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από το σπίτι που έμενε η 11χρονη με τους γονείς της, στη διασταύρωση που είδε το αυτοκίνητου του θείου της και στη συνέχεια στο σημείο, που οι αστυνομικοί εντόπισαν τη σορό της. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το κορίτσι δέχθηκε χτυπήματα στην καρδιά και την σπλήνα. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, δεν φαίνεται να προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση πριν τη δολοφονία.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μετακίνηση ΑμεΑ | Καθημερινά επεισόδια οδηγών λεωφορείων με ΑμεΑ

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για τα πρόσφατα περιστατικά που ανέφεραν  τοπικά ΜΜΕ της Καβάλας ότι συνέβησαν σε αστικά λεωφορεία της πόλης, τα οποία δυστυχώς δεν συμβαίνουν μόνο στην Καβάλα αλλά και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας ΑΜΘ όπως έχουμε ενημερωθεί από τους φορείς μέλη μας.

Ειδικότερα, οι οδηγοί των αστικών με αυθαίρετη εντολή της Ομοσπονδίας τους αποδοκιμάζουν τα άτομα με αναπηρία που είναι δικαιούχοι Δελτίων Μετακίνησης επειδή δεν τα έχουν ακόμη
ανανεώσει για το έτος 2024 και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τους αναγκάζουν να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου αλλιώς τους απειλούν ότι θα τους κατεβάσουν από το λεωφορείο. Σύμφωνα με τις δικές τους αυθαίρετες οδηγίες η θεώρηση των καρτών έπρεπε να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31/05/2024. Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 21258/15.3.2024 (ΦΕΚ Β΄ 1806) και την επακόλουθη Εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου 24376/28.3.2024 Εγκύκλιο που υπογράφει η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η προθεσμία για την ανανέωση των Δελτίων Μετακίνησης αρχίζει στις 4.4.2024 και λήγει στις 31.10.2024.

Συνεπώς μέχρι τις 31.10.2024 ισχύουν τα Δελτία που ήταν θεωρημένα για το 2023. Η 31.5.2024 που αναφέρεται στο από 29.3.2024 έγγραφο της ΠΟΑΣ ως ημερομηνία λήξης για τις ανανεώσεις δεν προβλέπεται από καμιά διάταξη. Αυτό ακριβώς δέχεται και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, η οποία με το υπ’ αριθ. 8132/28.12.2023 έγγραφο (επισυνάπτεται παρακάτω), ανακοίνωσε πως τα Δελτία έτους 2023 θα γίνονται δεκτά για όσο χρόνο απαιτείται να χορηγηθούν για το έτος 2024.

Κατόπιν αυτών, και στο πλαίσιο των καλών σχέσεων συνεργασίας που όλοι επιθυμούμε να υπάρχουν, ζητούμε να εφαρμόσουν τα Αστικά ΚΤΕΛ όλης της περιφέρειας ΑΜΘ και της χώρας κατ΄επέκταση τα ανωτέρω, δεδομένου ότι η πλειονότητα των δικαιούχων έχει ήδη ανανεώσει τα Δελτία και όσοι, ελάχιστοι, δεν το έχουν ακόμη πράξει προφανώς αδυνατούσαν για δικούς τους προσωπικούς λόγους. Ευελπιστούμε επίσης ότι θα πάρετε και εσείς θέση στα παραπάνω.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en