Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Χρήστος Γάκης περί φυσικού αερίου και τοπικών εκλογών

Δύο τα θέματα της συνέντευξης που έδωσε στην Πρωινή ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γάκης. Τα έργα κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου, η προεκλογική του δραστηριότητα

Για το φυσικό αέριο είναι ικανοποιημένος

Το έργο εξελίσσεται, προσαρμόζεται στις συνθήκες της πόλης. Θα λέγαμε ότι ακούει όσα ζητούν οι πολίτες. Το δε φυσικό αέριο είναι έτοιμο να συνδεθεί με τις πρώτες κατοικίες στην Καβάλα. Προεκλογικά ο Χρήστος Γάκης περιμένει να περάσει την περίοδο των διακοπών. Να περάσει ο 15Αύγουστος. Είναι σίγουρο ότι επειδή πρόκειται για τοπικές εκλογές, ο κόσμος θα ενδιαφερθεί.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι νέα υπάρχουν για τα έργα του φυσικού αερίου στην Καβάλα; 

Απ: Τα νέα είναι ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Στις γειτονιές της πόλης και ουσιαστικά προχωρούν και οι συνδέσεις των κατοικιών. Αυτή τη στιγμή όπως με ενημέρωσε και ο ανάδοχος του έργου, ουσιαστικά έχουν γίνει γύρω στις 100 συνδέσεις και έχουν υπογραφεί συμβόλαια με την εταιρεία, προκειμένου να γίνει η παροχή αερίου στις κατοικίες. 

Ερ: Πότε θα έρθει αυτή η ώρα να πάει το φυσικό αέριο στα πρώτα σπίτια;

 Απ: Ουσιαστικά όλα είναι έτοιμα. Είναι λειτουργικός πλέον ο αγωγός. Θα γίνει η επίσημη έναρξη λειτουργίας του μόλις έρθουν τα στελέχη της εταιρείας στην Καβάλα. Απ` ότι μου είπαν στα τέλη Αυγούστου, θα έρθουν για να κάνουν την εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του. 

Ερ: Να κοιτάξουμε λίγο πιο μακριά. Που αλλού θα σκάψουν αυτοί οι άνθρωποι και αν πέρα ​​από την πόλη της Καβάλας, πρέπει να ετοιμαστούν άλλες περιοχές. Να ετοιμάζεται η Ελευθερούπολη; Να ετοιμάζεται η Χρυσούπολη; 

Απ: Είχαμε κάνει μια συζήτηση με την εταιρεία, τη ΔΕΔΑ ΑΕ για αυτές τις περιοχές. Ανάλογα βέβαια με το ενδιαφέρον που υπάρχει για συνδέσεις φυσικού αερίου, υπάρχουν σκέψεις για αυτόνομο δίκτυο και στην περιοχή της Ελευθερούπολης και στην περιοχή της Χρυσούπολης.

 Ερ: Τι σημαίνει αυτόνομο δίκτυο;

 Απ: Τα Ουσιαστικά δεν θα τραβήξουν φυσικό αέριο από τον κεντρικό αγωγό από την περιοχή της Καβάλας για να φτάσει στο αέριο σε Χρυσούπολη- Ελευθερούπολη. Υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής δεξαμενής που θα είναι κοντά στην πόλη και θα γίνει ένα δίκτυο που θα συνδέεται πάνω σε αυτή τη δεξαμενή για να τροφοδοτήσει την πόλη με αέριο. Το έχουν εφαρμόσει σε διάφορες κωμοπόλεις και είναι συσκευήο.

Χρειάζεται απ` ότι μου είχε εξηγήσει για μια πόλη πληθυσμού 15.000, ουσιαστικά η δεξαμενή επαρκεί για 15 με 20 ημέρες να τροφοδοτηθεί με αέρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόστος στην τιμή με τη συνεχή ανατροφοδότηση της δεξαμενής.

Ερ: Ας δούμε τώρα τα θέματα των εκλογών. Προεκλογικά ο κόσμος συμμετέχει; Είναι άλλος ο κόσμος και είναι τοπικές οι εκλογές.

Απ: Είναι η περίοδος λίγο δύσκολη. Είναι καλοκαίρι και ο κόσμος θέλει να χαλαρώσει. Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε προς τις εκλογές, αρχίζουν και αναθερμαίνονται οι συζητήσεις για το ποιοι θα συμμετάσχουν και γενικότερα βλέπουμε τον κόσμο να δείχνει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Ας μην ξεχνάμε ότι και η συμμετοχή στις διοικητικές εκλογές επειδή υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι απ` ότι στα βουλευτικά ψηφοδέλτια, συνήθως είναι μεγαλύτερη. Ο κόσμος πηγαίνει να ψηφίσει κάποιο γνωστό ο οποίος συμμετέχει γιατί στις εκλογές αυτές.

 Νομίζω ότι όσο πλησιάζουμε προς τον Σεπτέμβριο και στις εκλογές θα έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 

Ερ: Ο Χρήστος Γάκης πως κινείται ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κ. Μέτιου; 

Απ: Συνεχίζω τις επαφές μου, συζητώ με τον κόσμο. Εγώ από τη στιγμή που μου ανατέθηκε μια συγκεκριμένη αρμοδιότητα πάνω στο φυσικό αέριο , έριξα το βάρος μου εκεί και ήθελα να γίνουν τα έργα. Ήθελα να πετύχουμε κάποιους στόχους ουσιαστικά. Τόσο στο να κατασκευάσουμε τον αγωγό μέσα σε αυτό το διάστημα και να δώσουμε φυσικό αέριο στην πόλη, όσο και να μειώσουμε την ταλαιπωρία από τις εργασίες κατασκευής. 

Βλέποντας τις περιόδους που κατασκευάζεται ο αγωγός, το μόνο που θα κάνουμε στο κέντρο της πόλης, που θα μεταφέρουμε εκτός κέντρου ώστε να μην δημιουργούμε προβλήματα στον κόσμο αλλά και στους επαγγελματίες της πόλης μας.

 Ιδίως σε περιόδους όπου υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση δηλαδή στις γιορτές αλλά και το καλοκαίρι με τον τουρισμό. Από εκεί και πέρα ​​βλέπω τον κόσμο και ότι υπάρχει μια θετική γνώμη. Πάντα όμως λέμε ότι οι εκλογές είναι κάτι που δεν μπορεί ποτέ να προβλέψεις τι ακριβώς θα γίνει. Δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα εκ των προτέρων.

 Τη μέρα των εκλογών η κάλπη είναι αυτή που θα δείξει ποιος είναι ο νικητής και ποια είναι η άποψη του κόσμου για όλους εμάς.

Ερ: Από την άλλη πλευρά έχετε και μια βοήθεια από την εμπειρία που έχετε αποκτήσει.

Απ: Ναι, έχω κάποια χρόνια που συμμετέχω στις εκλογές. Έχω μια εικόνα. Ποτέ δεν έλεγα όμως ποιος θα είναι ο νικητής. Νομίζω όμως μια θετική γνώμη για τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο υπάρχει κι έτσι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά. Σε κάθε περίπτωση δεν θέλω να πω σίγουρα ποιος θα κερδίσει και σίγουρα κάποιος θα χάσει τις εκλογές. Αυτό ποτέ δεν το έκανα και δεν θα το κάνω ούτε αυτή τη φορά.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επισκέψεις Αναστασίας Ιωσηφίδου σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και περιοδεία σε Αμυγδαλεώνα

Εντείνονται μέρα με την μέρα οι επαφές της υποψήφιας δημάρχου Αναστασίας Ιωσηφίδου , στα πλαίσια της προεκλογικής της δραστηριότητας.

Έτσι την Τετάρτη επισκέφθηκε τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο Διοικητήριο Καβάλας , όπου εκτός των άλλων είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη και υπηρεσιακούς παράγοντες της κεντρικής διοίκησης , της περιφέρειας και του δήμου.

Το απόγευμα , συνοδεία πάντα υποψηφίων της παράταξης ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ , περιόδευσε στον Αμυγδαλεώνα οπότε είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να ακούσει από τους ίδιους τους κατοίκους για τα προβλήματα τους αλλά και να συζητήσει μαζί τους τις προτάσεις της παράταξης της για την ραγδαία οικιστικά αναπτυσσόμενη αυτή περιοχή του δήμου μας .

Την Πέμπτη συνεχίσθηκαν οι επισκέψεις στο κέντρο υγείας του π. ΙΚΑ και στα γραφεία του ΕΦΚΑ Καβάλας , κατά την διάρκεια των οποίων η κα Ιωσηφίδου έγινε αποδέκτης της αγάπης των ηλικιωμένων ατόμων που συνάντησε , τα οποία με κάθε τρόπο της εξέφρασαν την στήριξη τους.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Τελωνείο και τα γραφεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας όπου συναντήθηκε με το διοικητικό του συμβούλιο και συζήτησαν θέματα που αφορούν το κυκλοφοριακό και την συνεργασία δήμου και εταιρίας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ θα αφήσουν τον Δήμο Καβάλας χωρίς νερό και θα φέρουν αυξήσεις!»

Η διοίκηση του Δήμου λέει ΨΕΜΑΤΑ, ότι:

  • δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ.
  • υπάρχει ελπίδα το Υπουργείο Εσωτερικών να πληρώσει τις οφειλές των ΔΕΥΑ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι:

  • αν δεν πληρώσουν Μουριάδης-Χρόνης το ρεύμα, θα υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ!
  • το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διαμηνύσει πως δε θα καλύψει τις οφειλές των ΔΕΥΑ.

Άλλες ΔΕΥΑ της χώρας (π.χ. ΔΕΥΑ Νέστου) έχουν κάνει ρυθμίσεις για τις οφειλές τους και δεν κινδυνεύουν!

Η ΔΕΥΑ Καβάλας όχι!

Δήμαρχε και Πρόεδρε της ΔΕΥΑΚ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ:

Πώς και από πού θα πληρώσετε την οφειλή των 4 εκατομμυρίων ευρώ της ΔΕΥΑΚ για το ρεύμα;

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ!

Μία δεύτερη θητεία Μουριάδη – Χρόνη στη διοίκηση του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ:

  • θα φέρει αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού!
  • δε θα μπορεί να πληρώσει τη μισθοδοσία των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΚ!

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Δ/νση Δημοσίας Υγείας και Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Καβάλας προτείνει μέτρα προστασίας από τη λεπτοσπείρωση

Η Δ/νση Δημοσίας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Καβάλας ενημερώνει του πολίτες και ιδιαίτερα τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών, για τους τρόπους μετάδοσης και τα μέτρα προφύλαξης από τη λεπτοσπείρωση:

Η λεπτοσπείρωση είναι μία μικροβιακή λοίμωξη η οποία προσβάλλει τόσο τον άνθρωπο όσο και τα ζώα και προκαλείται από τον μικροοργανισμό που ονομάζεται λεπτόσπειρα.

Μεταδίδεται άμεσα, μέσω επαφής τραυματισμένου δέρματος (έστω και ελαφρά) ή βλεννογόνων (μάτια, στόμα, μύτη) με ούρα ή ιστούς μολυσμένου ζώου (άγριου ή οικόσιτου)  και έμμεσα, μέσω επαφής με μολυσμένο με ούρα περιβάλλον (μολυσμένο νερό και χώμα, μολυσμένα τρόφιμα).

Περισσότερο κινδυνεύουναπασχολούμενοι στην ύπαιθρο όπως οι αγρότες ιδιαίτερα όταν τα χωράφια τους πλημμυρίζονται με νερό,  οι εργαζόμενοι σε κτηνοτροφικές μονάδες και σφαγεία, οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή σκουπιδιών  και στις αποχετεύσεις, άτομα που ασχολούνται με κολύμβηση σε ποτάμια, λίμνες και με υπαίθριες ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε γλυκό νερό που μπορεί να έχει επιμολυνθεί με ούρα μολυσμένων ζώων. Στις πλημμύρες ο κίνδυνος αυξάνει για όλους όσους βρίσκονται στην περιοχή.

Τα συμπτώματα της λεπτοσπείρωσης στην ήπια μορφή περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγος, πονοκέφαλο, πόνο στους μυς, και εμετό ενώ στη βαριά μορφή υψηλό πυρετό, ίκτερο, πόνο στην κοιλιά και τους μυς, διάρροια, εξάνθημα, χαρακτηριστικά έντονα κόκκινα μάτια και μπορεί να είναι θανατηφόρα. Τα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν μέχρι και ένα μήνα μετά τη μόλυνση αλλά συνήθως σε 7-14 ημέρες.

Τα μέτρα προφύλαξης είναι:

➢ Καταπολέμηση των τρωκτικών σε κατοικίες, αυλές, αποθήκες και απομάκρυνση απορριμμάτων γύρω από τις οικίες για να μην προσελκύονται τρωκτικά.

➢ Καθαρισμός χώρων αποθήκευσης και απομάκρυνση υπολειμμάτων τροφών και στάσιμου νερού. Απολύμανση και σχολαστικός καθαρισμός πιθανώς μολυσμένων χώρων (στάβλοι, σφαγεία, κρεοπωλεία κ.α.)

➢ Φραγή πιθανών οπών / διόδων στο σπίτι και τις αποθήκες, τοποθέτηση σητών και ασφαλής διατήρηση αποθηκευμένων τροφίμων, ζωοτροφών ή αγροτικών προϊόντων ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο επαφής με ούρα ζώων.

➢ Χρήση προστατευτικού ρουχισμού κατά τη διάρκεια γεωργοκτηνοτροφικών εργασιών (γαλότσες, γάντια, αδιάβροχος ρουχισμός κλπ.).

➢ Πλύσιμο χεριών και καθαρισμός εκδορών του δέρματος (με σαπούνι) μετά από επαφή με ζώα, χώμα ή στάσιμα ύδατα. Κάλυψη ανοιχτών πληγών με αδιάβροχα αυτοκόλλητα επιθέματα κατά τις υπαίθριες εργασίες.

➢ Πολύ καλό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών που είχαν επαφή με χώμα και που τρώγονται ωμά πριν την κατανάλωση. Αποφυγή κατανάλωσης κατευθείαν από το χωράφι.

➢ Αποστράγγιση στάσιμων νερών ή όπου δεν είναι δυνατόν, αποφυγή επαφής με γυμνά χέρια ή πόδια με στάσιμα νερά σε χωράφια με καλλιέργειες, ορυζώνες κλπ.

➢ Αποφυγή κολύμβησης σε ποτάμια, λίμνες, ρυάκια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δ/νση Δημόσιας ΥγείαςΠΕ Καβάλας στα τηλέφωνα: 2510291357, 358, 359, 360, 363 ή τον ΕΟΔΥ.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: