Quantcast
Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ | Bραβεύετε για 3η φορά στα European Business Awards.

 

 

          Μια Καβαλιώτικη εταιρεία για 3η φορά στα Ευρωπαϊκά βραβεία!

 O ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ βραβεύετε για 3η φορά στα European Business Awards.

Τον τίτλο του “National Winner” κατέκτησε η εταιρεία «ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ» για ακόμη μια φορά, εκπροσωπώντας μαζί με άλλες εταιρείες την Ελλάδα στον διαγωνισμό “European Business Awards” που ολοκληρώθηκε στην Πολωνία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Χατζησάββας και ο Διευθυντής Εξαγωγών κ. Χριστόδουλος Ράντης, βρέθηκαν την Πέμπτη 5/12/2019 στην Βαρσοβία για να παραλάβουν το βραβείο της εταιρείας και να συμμετάσχουν στον τελικό.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Μάλιστα είναι η 3η φορά που βραβεύεται στα Ευρωπαϊκά βραβεία η εταιρεία, οι άλλες δύο ήταν το 2016 και 2018 στον διαγωνισμό. Οι συμμετοχές για το 2019, ήταν 120.000 από 33 χώρες από τις οποίες οι 2.700 εταιρίες που επιλέχθηκαν από την επιτροπή έλαβαν τον τίτλο “One to Watch” στην συνέχεια, από τις συγκεκριμένες εταιρείες επιλέχθηκαν ανά χώρα οι καλύτερες με τίτλο “National Winner”, δηλαδή ως «οι καλύτερες της χώρας», οι οποίες πέρασαν και στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού. Μια από τις λίγες αυτές εταιρείας είναι και ο ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ, που έλαβε το βραβείο στην κατηγορία “The Chairman’s Selection Award”. Είναι η 12η χρονιά που διεξάγεται ο διαγωνισμός των European Business Awards με κύριο στόχο να στηριχθεί και να δημιουργηθεί μια πολύ πιο δυνατή επιχειρηματική κοινότητα στην Ευρώπη.

 

Λίγα λόγια για τον «ΑΚΡΟΛΙΘΟ» Η εταιρεία «ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ» ιδρύθηκε το 1979. Ξεκίνησε ως ατομική επιχείρηση και σταδιακά εξελίχθηκε σε μια δυναμική παγκόσμια εταιρεία στα φυσικά πετρώματα με εξαγωγές σε πάνω από 90 χώρες που ξεπερνούν το 80% του τζίρου της. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια η εταιρεία δεν σταμάτησε να επενδύει στον εκσυγχρονισμό και επέκταση των μονάδων παραγωγής, η οποία παραμένει στα Κηπιά του Δήμου Παγγαίου, όπου βρίσκονται τα λατομεία Σχιστόλιθου Καβάλας, που είναι και η βασική πηγή πρώτης ύλης. Παράλληλα η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή βότσαλων κατέχοντας μεγάλο ποσοστό παραγωγής στο περίφημο βότσαλο Θάσου. Το 2019, η εταιρεία «ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ» κλείνει τα σαράντα της χρόνια.

 

 

Φωτογραφία από το interview κατά την αξιολόγηση / Βαρσοβία (Πολωνία)

«κ. Χατζησάββας Γιάννης & κ. Ράντης Χριστόδουλος»

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» | Πώς θα ενημερωθούν

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της σχετικής κλήρωσης.

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού στην κατεύθυνση της ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλες τις περιφέρειες και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Όσοι δικαιούχοι κληρώθηκαν, θα εκδώσουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο τουριστικό κατάλυμα της χώρας επιλέξουν χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία.

Η ενημέρωση τους θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την υποβολή της αίτησης ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας κατατέθηκαν 972.893 αιτήσεις γεγονός που αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Αναλυτικά οι επιδοτήσεις αναλύονται ως εξής:

  • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης Euro 200: ποσοστό 78,12%
  • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης Euro 300: ποσοστό 18,77%
  • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης Euro 400: ποσοστό 3,11%

Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι: 107.204 δικαιούχοι.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024», επιβεβαιώσαμε τη δέσμευσή μας για έναν τουρισμό προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, θέτοντας διευρυμένα εισοδηματικά αλλά και περισσότερα κοινωνικά κριτήρια. Διασφαλίζουμε έτσι, τόνισε η Υπουργός Τουρισμού, ότι περισσότεροι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας έως το τέλος του έτους. Δουλεύουμε, πρόσθεσε, μεθοδικά και με σχέδιο για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, προς όφελος των πολλών».

Η Υπουργός Τουρισμού αφού ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες θα στηρίξουν το εγχείρημα και θα παράσχουν στους δικαιούχους την καλύτερη φιλοξενία. Η συστράτευση όλων, κατέληξε η κα Κεφαλογιάννη, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού και η προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου συντελεί στην ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη τόνισε ότι ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων επιβεβαιώνει την μεγάλη απήχηση του προγράμματος και ότι δικαιώθηκε η στοχευμένη επιλογή μας για τον κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα του. Πρόσθεσε ότι δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να απολαύσουν με πολύ εύκολες διαδικασίες διακοπές όλο τον χρόνο, οπουδήποτε το επιθυμούν.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en